Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: corrupció i poder : especulació i okupació
[meeting point] què és??
19 oct 2006
QUE ES EL MEETING POINT? Segons la propaganda oficial dels organitzadors és âLâesdeveniment immobiliari més gran dâEuropaâ?, que celebrarà la seva desena edició a la fira de Montjuïc de Barcelona els propers dies 7 i 12 de novembre.

MANIFESTACIÃ: dissabte 11 novembre, 12hrs plaça països catalans. activa't!
stop especulacion.JPG
COM VA SORGIR?

Lâany 1996 el recent nomenat Delegat Especial de lâestat del Consorci de la Zona Franca (institució pública que funciona com una institució privada), Enrique Lacalle, membre del PP català, va decidir crear una âDivisión de Feriasâ? dins del Consorci encarregada dâorganitzar salons i fires comercials. Des de llavors el Consorci ha estat el principal impulsor de fires com el Barcelona Meeting Point, el qual és una filial del mateix. Lacalle continua presidint els comitès organitzadors dâaquests diferents salons que anualment es realitzen a Barcelona i és membre de lâequip directiu del Consorci per aquestes. Dâaltres salons idèntics que sâhan organitzat seguint aquest model són el âAmericas Meeting Pointâ? i el âCentral Europe Meeting Pointâ? que aquest any ha fet la primera edició a Varsòvia.
El propi Consorci, presidit actualment per lâalcalde de Barcelona Jordi Hereu, segons paraules de Lacalle, es basa en quatre potes: âla inmobiliaria, la logística, las nuevas tecnologías y por último, la de salones feriales y eventos en generalâ? (http://www.fomenweb.com/revista/1228/articulos/entrevista-a-enrique-laca/)

A la mateixa entrevista diu: âAdelanta Enrique Lacalle que el Consorcio va a vender en breve el 80 o 90 por ciento de la Ciudad Metropolitana de Hospitalet. Se trata de la operación inmobiliaria más importante realizada en Cataluña en los últimos años, dada la superficie de dicho conjunto que suma 160.000 metros cuadrados sobre rasante más cien mil metros cuadrados por debajo. La venta está a punto de ser cerrada, será rentable para el Consorcio y muy importante para la ciudad, porque en un momento como el actual en el que se comenta la posible aparición de una burbuja inmobiliaria, el hecho de que el inversor siga creyendo en Barcelona y protagonice operaciones inmobiliarias de gran envergadura, es una buena noticia para todos.â?

COM HA EVOLUCIONAT?

El primer Meeting Point es va fer lâany 1997, llavors van tenir 10.000 metres quadrats dâexposició, enguany tenen 70.000. De 503 empreses participants en la primera edició sâha passat a 3.386 en lâedició de lâany passat. De 50.000 visitants a 390.253. En el tancament de lâedició del 2005 es van negociar en aquest esdeveniment operacions per valors entre 4.000 i 5.000 milions dâeuros. (http://www.publicasubasta.com/reportajes/reportaje%20352.cfm)
Mira també:
http://www.bmpsa.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [meeting point] què és??
20 oct 2006
DIVENDRES, 20/10/2006 - 07:27h
TELEFÓNICA INSTAL·LARÀ LA SEU CENTRAL DE CATALUNYA AL FÒRUM

Serà un edifici de vint-i-quatre plantes i no estarà acabat abans de 2009

El Consorci de la Zona Franca construirà la nova seu de Telefònica a Catalunya, que se situarà al Fòrum i que tindrà un espai privilegiat: el número 0 de la Diagonal. El delegat especial de l'estat al consorci, Manuel Royes, i el president de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, van presentar el projecte ahir, juntament amb l'arquitecte que ha dissenyat l'edifici, Enric Massip-Bosch.


El nou edifici (a la imatge), de vint-i-quatre plantes i cent deu metres d'alçada, agruparà uns mil cinc-cents empleats de l'empresa, que ara estan repartits en diversos edificis, tot i que la majoria són a la seu de l'avinguda de Roma, on es faran pisos i locals comercials quan Telefónica es vengui l'immoble. El trasllat a la nova seu, on l'element predominant serà el vidre, estarà acabat a final de 2009 o principi de 2010. El Consorci de la Zona Franca construirà l'edifici, amb una inversió de 45,6 milions d'euros, i el gestionarà durant 55 anys a canvi de pagar 24,6 milions d'euros en un termini de vuit anys a l'Ajuntament de Barcelona, propietari del solar, situat just al costat de l'edifici Fòrum. Telefónica pagarà un lloguer anual per l'edifici d'uns cinc milions d'euros.

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2101418
Sindicat Terrassa