Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
17 oct 2006
El Ministeri de l'Interior al·lega que en el seu Programa inclou la necessitat de substituir la propietat privada de mitjans de producció per la propietat col·lectiva

La República Txeca il·legalitza a les Joventuts ComunisteslaRepublica.és / La Unión de Joves Comunistes de la República Txeca (KSM) fué dissolta oficialment i il·legalitzada per l'Estat Checo el 12 d'Octubre de 2006. Ahir, 16 d'Octubre, la KSM va rebre una carta del Ministeri de l'Interior anunciant la decisió, presa a pesar de la campanya organitzada per la KSM dintre i fora de les fronteres checas alertant sobre una possible il·legalització, que finalment s'ha produït. Desenes de milers de ciutadans del pais van signar una petició contra els esforços del Ministeri de l'Interior d'il·legalitzar la KSM. Iniciatives similars es reproducieron en tot el món. En la República Txeca, van liderar la protesta l'organització de ex-combatents antifascistas, organitzacions estudiantils, partits polítics i associacions cíviques. La protesta va transcendir les fronteres del país i centenars d'organitzacions polítiques i sindicats de tot el món es van mobilitzar enfront de les ambaixades de la República Txeca protestant contra la il·legalització. Gran quantitat d'intel·lectuals i personalitats com el Premio Nobel Diari Fo, el subcomandant Marcs o Bono, el cantant d'O2 van expressar la seva solidaritat amb l'organització comunista checha. En Espanya, el 28 de Gener centenars de joves es van concentrar a Madrid enfront de l'ambaixada Checa protestant contra la mesura i un mes després, el 27 de Febrer, es va celebrar una jornada internacional de solidaritat amb la KSM. El Ministeri de l'Interior de la República Txeca va impugnar a la KSM com associació cívica sota pretextos que la seva activitat interferien en l'activitat política. Al·legaven que la KSM era il·legal perquè té com base el pensament de Marx, Engels i Lenin i proclama la necessitat de la Revolució Socialista, encara que finalment no ha utilitzat cap d'aquests arguments per al seu dislución. La raó que ha conduït oficialment a la dissolució dels joves comunistes és que reflecteixen en el seu Programa la necessitat de substituir la propietat privada de mitjans de producció per la propietat col·lectiva. La KSM, a pesar de la seva dissolució i il·legalització ha fet públic en un comunicat que va "a continuar la lluita pels drets de la majoria dels jovenes, estudiants, treballadors i desocupats, i pel socialisme". Anuncia a més, que va a recórrer la decisió del Ministeri de l'Interior davant els tribunals. Aquesta il·legalització s'emmarca en una atmosfera de persecució anticomunista a Europa, reflectida també en l'intent de criminalització i il·legalització del Partit Comunista de Bohèmia i Moravia (KSCM), just una setmana abans de les eleccions municipals en les quals aquest partit participava. Mesos enrere, el Consell d'Europa va aprovar una resolució - impulsada pel partit Popular Europeu - en la qual equipara al nazisme amb el comunisme.

This work is in the public domain

Comentaris

Contra la ilegalización de la KSM!
17 oct 2006
cn}cpc.gif
CONTRA LA ILEGALIZACIÃN DE LA JUVENTUD COMUNISTA CHECA

¡NO PASAR�N!

Los Colectivos de Jóvenes Comunistas condenan de una forma rotunda la disolución de la Juventud Comunista Checa (KSM) por parte del Ministerio del Interior de la República Checa y muestran su total solidaridad con los y las camaradas ilegalizados e ilegalizadas.

El gobierno checo emprendió el proceso hace ya cerca de un año, en diciembre de 2005. A base de mentiras y de acusaciones absurdas iniciaron toda una campaña en la opinión pública para allanar el terreno ante futuras acciones. Lejos de tratarse de un hecho aislado hay que enmarcarlo en toda una campaña de criminalización del comunismo a nivel europeo, llegando a aprobarse una resolución por parte del Consejo de Europa.

El proceso abierto contra la KSM buscaba atacar también al Partido Comunista de Bohemia y Moravia y a su vez afectaba a todas las organizaciones revolucionarias europeas. La solidaridad y acciones de condena no se hicieron esperar y llegaron de todo el mundo.

La ilegalización llevada a cabo atenta contra los derechos democráticos de reunión, asociación y libre expresión. Desenmascara a la democracia burguesa y a todos los que la apoyan y dan rienda suelta a un proceso de aumento del autoritarismo y recorte de derechos y libertades. Se inicia una nueva fase de ofensiva fascista del capital ante el aumento de las fuerzas comunistas y revolucionarias.

La solidaridad no puede hacerse esperar. Los CJC hacemos un llamamiento a todas las organizaciones progresistas y revolucionarias a que muestren su solidaridad activa con la KSM y condenen la ilegalización llevada a cabo. Hacemos también un llamamiento a la unidad de todos y todas los y las comunistas para avanzar una acción conjunta y conseguir denunciar públicamente a la democracia burguesa y sus colaboradores. Así como a la FMJD (Federación Mundial de la Juventud Democrática) a que coordine la lucha unitaria juvenil internacional.

Por último queremos enviar de nuevo un fuerte abrazo comunista a la KSM y ponernos en disposición de trabajar junto a ellos en la lucha contra la ilegalización y criminalización del movimiento comunista.


¡Viva la solidaridad internacionalista!

Socialismo es futuro, capitalismo es destrucción

Viva la Juventud Comunista


Colectivos de Jóvenes Comunistas
Re: il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
18 oct 2006
Per això aquí ja s'han encarregat ells d' "il·legalitzar-se" sols i on deia això de la propietat col·lectiva enlloc de la propietat privada han preferit fer un collage supermaco amb tots els colorins de l'arc de sant martí i defensar el dret dels seus liders a comprar a Armani la robeta.
Re: il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
18 oct 2006
fueron estalinistas, fueron eurocomunistas, fueron el eco del socialista, ahora son ecologistas...(pero siguen siendo los mismos estalinistas de siempre)
Re: il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
18 oct 2006
No, ara no són ecologistes, ni molt menys. Que se'n diguin no vol dir que ho siguin, a Bracons, Delta Llobregat, Plans eòlics, etc ens podem remetre.
Re: il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
18 oct 2006
Y fue Bono, que ha sacado su discográfica de Irlanda porque le han subido los impuestos, a expresarles su solidaridad...

JOJOJOJO
Re: il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
18 oct 2006
porompompero, quanta raó tens..
Re: il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
18 oct 2006
PEL SOCIALISME
PEL COMUNISME

els feixistes no guanyaran mai !

llibertat, democracia, igualtat, jsuticia = COMUNISME
Re: il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
18 oct 2006
jsuticia? no fotem, home.
stalinisme es feixisme!
Solidaritat amb el KSM!!!
18 oct 2006
El capitalisme ha il·legalitzat un partit comunista i els anarco-merdes llibertaris de papà titafluixes ho celebreu!!!

Fills de la gran puta!!!!
Re: il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
18 oct 2006
No he vist a ningú celebrar res, si tens problemes amb el teu partit ves al psicoanalista Llamazares, Saura o Miralles, que ara són els representants del "Gran Partit". Creus que estan molt preocupats amb el que ha passat a Txèquia? segurament els hi sua o ho comparteixen.

Aquí qui ha decidit acabar amb el comunisme dins del seu partit de referència? també els anarcos tenen la culpa del fracàs del vostre reformisme?qui ha desmuntat tota la vostra revolució i gran partit? els anarcos?

no em facis riure, aquí no ha calgut ni que el capitalisme il·legalitzés res, vosaltres solets ja us heu fet l'harakiri, a plorar a missa.
Re: il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
18 oct 2006
LLIBERTARIS

els llibertaris son LIBERALS en pesnament, i per tant a la llarga defensoer CAPITALISTES, que vol dir FEIXISTES !!!!!!

llibertaris subnormals, NO GRACIES !! d'incults ja tenim molts al pais.

Mireu com Noam Chomsky (semianarquista) dona suport i enten l'actuació de Corea del Nord.
ANARKOKAKAS GO HOME !
Re: il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
18 oct 2006
joer, cuanto perro flautero suelto....

se les acabo la cerbeza y estan de bajon los pobres, y nada, ya ni se solidarizan con los comapnyeros checos.
una lastima.... no tienen internacionalismo.. i yo que pensava que la musica de la flauta era internacional...
Re: il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
19 oct 2006
Jo crec que aquí un convergent salaimartinista s'està fent passar per anarco.

Què n'és de fàcil de manipular el llenguatge.
Re: il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
19 oct 2006
jo crec que un madero provocador s'està fent passar per lluitador, i un que es fa dir Català no s'està fent passar per tonto, ho és?
Re: il·legalitzen les juventuts comunistes de la República Txeca
19 oct 2006
Jo sóc anarquista i no celebro la il·legalització, senzillament penso: què us esperàveu? perquè aneua plorar al sistema si l'odieu? esteu en contra seva però espereu un tracte de favor? jo als sistema i la bòfia no li demano res, si vols tenir alguna cosa ben feta, fes-te -la tu mateix. Foteu canya a txèquia i segur que molts anarquistes estaran al vostre costat, seguiu plorant i seguirem passant de vosaltres.
I per cert, si la vostra ideologia passa per exterminar-me a mi i a tots els que ideològicament son propers a mi no recolzo la vostra il·legalització sinó la vostra execució.
Ah! i Noam Chomsky és un autor recomanat pel senyor chávez, a qui admiro i respecto ( i això que és un semianarquista!)
Sindicat Terrassa