Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Ariadna Pi celebra una festa de pijames a Ikea
14 oct 2006
Una colla d'amics i amigues d'Ariadna Pi celebra amb ella una festa de pijames a l'Ikea de l'Hospitalet
LâAriadna Pi ha fet dotze anys i ha organitzat aquest divendres 13 d'octubre una festa de pijames a Ikea, una botiga que té de tot-de tot: llits, sofàs, lavabos, cuines i moltíssimes altres coses, la majoria, per cert, absolutament inútils, encarnant immillorablement el sistema de consum que patim, que et ven tirat el que no necessites i a preus prohibitius allò que més falta et fa. Ho ha fet perquè tenia interès en resoldre a quina república, a quina independència i a quina casa es refereix la seva publicitat. Dâaltra banda, va pensar que el dia ideal era un divendres 13, més que res perquè el que passa al seu voltant cada cop recorda més una pel·lícula de terror o un malson.
Com sabeu, lâAriadna ha viscut abans dâara. Era molt petita que va migrar del camp català a Sant Martí de Provençals, amb el proletariat; va ser gitana de soca-rel, indígena entre indígenes a la muntanya de Montjuïc al XIX; va ser portera a lâEixample i també va arribar des de Múrcia amb els pares, que havien acudit a Barcelona per treballar a lâExposició i les obres del Metro als anys vint. Havia anat a parar a una dâaquelles modestíssimes cases barates que encara hi ha al Bon Pastor. LâAriadna havia estat una dona vinguda dâAndalusia, Extremadura, Galícia o Castella a mitjan anys 50 i se lâhavia vist treballar amb les seves mans, aplegant xapes dâuralita i quatre totxos per fer-se una barraca al Carmel. En un altre dels seus avatars, lâAriadna havia nascut a un dâaquells blocs de pisos que van aixecar corrents i de pressa i sense equipaments a prop de la desembocadura del Besòs. Les cases barates, les xaboles, els polígons dâhabitatgesâ¦, tot allò eren solucions infames al problema de la vivenda, però dâalguna manera eren solucions.
Ara, si lâAriadna fos una jove, una immigrant o una dona sense recursos no tindria al seu abast cap dâaquelles alternatives. Tot i que miserablement, les altres Ariadnes van tenir el que ella avui no tindria: dret a tenir una certa vida privada, intimitat, aixopluc físic i moral, lloc per a la higiene, el descans, el lleure, la sexualitat, la cuina: en una paraula, dret a tenir allò que sâanomena una llar. Ãs per això que lâAriadna havia decidit rebre els ministres dâhabitatge que sâhavien de trobar a la nostra ciutat, una reunió com sabeu suspesa per la por infinita que els feia que sâhi produïssin allò que ells en diuen âaldarullsâ?, sinó que en plena campanya electoral âés a dir, de la seva orgia de mentidesâ es parlés alt i clar de problemes que afecten greument les persones, com el de lâhabitatge.
Ha estat una festa magnífica. Ens hem divertit i hem estat una estona fins i tot feliços, sense permís. Però és una pena que finalment no hagin acudit tots aquells ministres que lâAriadna havia convidat a la seva guerra de coixins. A ella li hagués agradat infinitament retreureâls a la cara la seva inoperància total amb vista a garantir el que proclamen que és una necessitat i un dret bàsics, però que ha acabat esdevenint una indústria i un negoci acles mans dâespeculadors no del sòl, sinó dâuna vida privada cada cop més privada de ser vida.

Ariadna Pi

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ariadna Pi celebra una festa de pijames a Ikea
14 oct 2006
Video de l'acció

http://www.youtube.com/watch?v=mNUX0EKNnO8
Re: Ariadna Pi celebra una festa de pijames a Ikea
15 oct 2006
Molt bona aquesta acció, m'ha encantat el crit "esta cama no cabe en mi casa". Felicitats.
Sindicat Terrassa