Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[12 d'octubre a l'Eixample] Continuem treballant contra l'imperialisme
10 oct 2006
Actes organitzats per l'Assemblea de Joves de l'Eixample Nord en motiu del 12 d'octubre
cartell12oct.jpg
Lloc: Avinguda Gaudí amb Provença

10:00 Classe d'història – Xerrada sobre els orígens i significat del "dia de la raza"

11:30 Gimcana antiimperialista i animació infantil

13:00 Classe magistral – Xerrada sobre el conflicte a Palestina i el Líban a càrrec de Alex Hinno membre de la Xarxa d'enllaç amb Palestina

14:00 II Botifarrada popular contra la Hispanitat

16:00 Classe de música – música de cantautor amb Cesk Freixas (Penedès)

i al vespre, després de les classes...

Karaoke i rauxa antiimperialista amb PD's a l'Ateneu Popular de l'Eixample

*durant tot el dia: paradetes solidàries amb Palestina, Sàhara, Cuba, Veneçuela, etc. barra i exposicions
Mira també:
http://www.cajei.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [12 d'octubre a l'Eixample] Continuem treballant contra l'imperialisme
11 oct 2006
Enhorabona a les i els que es mouen! Endavant i força!
Re: [12 d'octubre a l'Eixample] Continuem treballant contra l'imperialisme
12 oct 2006
En principi ens hem definit com no nacionalistes tots. Clar que determinar què és nacionalisme i què no és nacionalisme pot ser dificultos.

Però per al meu això, hi ha una cosa clara.

Una nació que vol imposar la seva llengua i cultura a altra nació o regió és nacionalista.
Una nació o regió que es resisteix que li imposin altra llengua i cultura no és necessàriament nacionalista.
Així, hauríem de l'Alemanya d'Hitler era nacionalista, doncs s'imposava a altres nacions. Els polonesos o francesos que es resistien a ser absorbits no eren necessàriament nacionalistes.

Castella, o posteriorment Espanya, ha imposat el castellà entre altres llocs, a Catalunya. Això és de reconèixer. Després, en etapes més democràtiques, ha decretat un bilingüisme sense demanar l'opinió als catalans.
És evident que qui es comporta de forma nacionalista és Espanya. Els catalans que es resisteixen se'ls pot cridar insubmisos però no se'ls pot atribuir de nacionalistes.

Lluita inútil. És una guerra que tenim guanyada per endavant.
La realitat és que a pesar de la política lingüística de la Generalitat que tant critiquem, vas pel carrer, escoltes a la gent, als immigrants… mires enquestes, estudis… i només veus que el castellà està avançant. L'ús gairebé exclusiu del català per part de l'administració catalana està frenant aquesta tendència que no té tornada. És molt bona l'estratègia política per la nostra part d'exigir a l'administració catalana que sigui bilingüe. Seria un pas més per a accelerar el procés de substitució del català pel nostre idioma. Ells bilingües, nosaltres unilingües. És el nostre principal avantatge.

La nostra postura, però, de dir que no som nacionalistes se'ns pot anar contra nostra com un boomerang. És evident que si ho som. És evident que només anem en una adreça. És evident que critiquem els 5 milions que rep el Llull i no critiquem els 700 milions que rep el Cervantes. Tot el món veu que estimem i protegim un idioma, i ja sabeu com és aquest idioma. Tot el món veu que defensem el castellà només perquè hi ha molta gent que té aquest idioma com matern però no defensem els molts idiomes materns que hi ha actualment a Catalunya. Quan vam parlar del dret de rebre l'educació en l'idioma matern, no ens referim als àrabs, romanesos… o els 200000 catalans que viuen a Madrid. Només ens referim al castellà.

O que ens sembla bé que el govern espanyol es gasti una rucada de diners per a impedir que existeixin federacions catalanes, però critiquem un anunci que només explica aquesta realitat.
A la gent la hi pot enganyar, però no tant. Crec sincerament que no podrem mantenir l'estatus de “no nacionalista� i seguir acusant als catalans que simplement intenten defensar la seva llengua, de nacionalistes “�.

Hauríem de ser un poc més clars, però només un poc, evidentment. Hauríem de manifestar-nos com defensors d'Espanya i l'Espanyol a Catalunya. Encara que hem de basar-nos que una suposada ascensió del català i una desaparició del castellà a Catalunya. Això, la població no ho veu tan evident pel que és més fàcil enganyar-la. D'aquesta forma seguirem tenint a bona part dels catalans, ingènuament del nostre costat.

Altra cosa que hauríem d'incidir és en la normalitat que Catalunya seria la mateixa Catalunya en castellà. No és fàcil. Tot el món veu clar que Itàlia no seria la mateixa Itàlia si només parlés alemany, o que Andalusia no seria la mateixa si parlés en català, però hem de fer grans esforços per a convèncer que Catalunya és diferent. Han de creure que Catalunya seria la mateixa Catalunya encara que parlés l´anglès.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more