Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Crida a la solidaritat activa amb els encausats antitransgènics!!
30 set 2006
19 d´octubre: primer judici a l'Estat espanyol contra un activista anti-transgènic!!

Actualment estan en marxa dos processos judicials diferents, els primers que tenen lloc a l´Estat espanyol, contra dues persones vinculades a la lluita contra els transgènics a Catalunya. La Fiscalia demana presó per a una d’elles i l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària; depenent del DARP) i la Universitat de Barcelona una multa d´uns 500.000 euros per a l’altra.
crida_a_la_solidaritat_09-06.doc
crida a la solidaritat 09-06.doc (32 KiB)
situació tranx adjunt crida a la solidaritat 09-06.rtf
Comunicat de premsa acció Gimenells 03-07-04.rtf
acció transgènics gimenells 2.jpg
acció transgènics gimenells 3.jpg
siega campo trigo transgenico 013.jpg
#file_4#

El 19 d'octubre a les 10h. Albert Ferré afrontarà un judici al Jutjat de lo Penal nº2 de Lleida. Ha estat acusat d'haver participat en la destrucció d'un camp experimental de blat transgènic de titularitat pública. L'IRTA i la Universitat de Barcelona s'han personat com a acusació particular i demanen gairebé 500.000 euros d'indemnització i 12 mesos de pena - multa. L'acció va tenir lloc el 3 de juliol del 2004 a Gimenells, Lleida. Va ser convocada i reivindicada per la Plataforma Transgènics Fora! i hi van participar més de 70 persones.

Aquest no és l'únic cas de persecució judicial del moviment anti-transgènic català. A en Josep Pàmies, de l'Assemblea Pagesa de Catalunya, li demanen quatre anys de presó i 50.000 euros d'indemnització a arrel d'una acció que va tenir lloc el 13 de setembre del 2003. Encara no hi ha data pel judici. (en el document adjunt “Crida a la solidaritat trobareu una explicació més detallada dels dos processos judicials així com de les accions dels que es deriben).

Això és una crida a la solidaritat activa dirigida a tots els col•lectius i persones dels moviments socials catalans i foranis, especialment a aquells vinculats al moviments agroecològic i anti-transgènic. Creiem que cal donar reposta a aquests procesos judicials i a l'estrategia de criminalització i repressió de l'oposició organitzada a la imposició de l'agricultura transgènica a casa nostra… però, com? D’entrada, donant-li la volta al judici contra l’Albert. Raons no ens en falten: política de fets consumats i d’ocultació sistemàtica dels casos de contaminació genètica de la producció convencional i de l’ecològica per part de la Generalitat, generalització i intesificació de la contaminació, total inexistencia de plans de seguiment i control, etc. No obstant, per a aconseguir-ho, ara més que mai, necessitem contar amb vosaltres; amb la vostra solidaritat activa.

Què podeu fer?
.- adherir-vos al manifest de suport amb l'Albert i en Josep que hem elaborat des de la PTF! (trobareu el manifest en document adjunt sota el títol "Crida a la solidaritat"; les adhesions les heu de fer arribar a transgènicsfora@ moviments.net)
.- difondre tant com sigui possible la informació que us facilitem a través dels vostres contactes i xarxes d’afinitat.
.- intentar que els mitjants de comunicació del vostre barri, poble o comarca es facin ressó de la situació que afrontem.
.- participar en els actes de suport, denuncia i mobilització que convoquem des de la PTF! i l’AP:
* Diumenge 15 d'octubre, 11:30 – 14h., Centre Cívic Convent de St. Agustí (Barcelona): A qui s'hauria de jutjar!!?? - Tribunal Popular de l'agricultura transgènica. + dinar agroecològic + passi de video transgènics.
* Dimarts 17 d'octubre, 18.00h. Campus d'Agrònoms de la UdLl: concentració.
* Dijous 19 d'octubre, 9:30h. Jutjat de lo penal nº 2 de Lleida: esmorzar, concentració de suport + cercavila antitransgènic.

.- fer aportacions econòmiques al fons de resistència que hem creat per tal de fer front a les despeses en advocats, possibles indemnitzacions,... (El número de compte és en el manifest adjunt).

En adjunt vinculem tambéels següents documents:
.- "Situació tranx …�, un petit recopilatori d'informació actualitzada i rellevant sobre la situació dels cultius transgènics en el nostre territori.
.- Comunicat de premsa acció Gimenells: el comunicat que vam fer quan va tenir lloc l’acció.
Apa, salut; ens veiem al carrer,

Solidaritat activa amb els encausats!!!!


Per un món lliure de transgènics,

*Plataforma Transgènics Fora!*

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crida a la solidaritat activa amb els encausats antitransgènics!!
30 set 2006
Per poder adherir-nos al manifest de suport, podrieu fer un enllaç directe al text que heu fet?

També podríeu fer un text d´autoinculpació, per retardar la represió de la "in-justícia",i així els caldrà esmerçar més temps per començar el judici.

Enhorabona per passar a l´acció directa!!!

DES DE ST. ADREU DEL PALOMAR, SOLIDARITAT AMB ELS ENCAUSATS!!

TRASNSGÈNICS FORA!!!!!
Re: Crida a la solidaritat activa amb els encausats antitransgènics!!
01 oct 2006
Podeu accedir al manifest de suport obrint el primer document vinculat que apareix al cos de la noticia sota el títol "Crida a la solidaritat".

Que no s'aturi la solidaritat!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more