Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí
Neoliberalisme, tren i transport públic
30 set 2006
El mal funcionament de la RENFE, a banda de mortificar de manera important una gran part de la ciutadania, té un efecte col·lateral molt remarcable: incentiva l'ús desmesurat del cotxe privat i, en conseqüència, contribueix a augmentar terriblement les emissions de CO2 a l'atmosfera, amb la qual cosa es fomenta el canvi climàtic. És una victòria del neoliberalisme dretà, egoista i oligàrquic, per damunt del bé comú. No hi ha dubte que el tren convencional és la peça bàsica per a la bona mobilitat d'un país que és consideri modern i civilitzat. De fet, els trens de rodalies i interurbans són l'espina dorsal de l'equilibri territorial dels Països Catalans: tenen una importància estratègica gran. Però és clar, pels polítics espanyols la cosa es veu d'una manera molt diferent. Des del Regne d´Espanya es té un visió latifundista de les infraestructures, i molt particularment del transport ferroviari.

Això provoca que l'element més essencial per tenir una mobilitat econòmica, efectiva i respectuosa amb el medi ambient no estigui ni al servei del ciutadà ni compleixi cap mena de funció de reequilibri territorial. Els ususris dels transports públics necessitem urgentment un ferrocarril modern i sobirà. Cal que puguem planificar els nostres trens per tal de donar un bon servei i una millor qualitat de vida als ciutadans de carn i ossos.
Mira també:
http://www.renfe.es/cercanias/barcelona/mapa_zonas.html
http://www.mallorcaweb.net/trensi

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Neoliberalisme, tren i transport públic
01 oct 2006
Fa un temps; es va conformar una Plataforma en defensa del ferrocarril públic. Però tristament, i depenen com depenem a la pràctica, dels seus mitjans de comunicació per fer-se’n reso de les nostres propostes. Dons la veritat? és que les mobilitzacions han obtingut un eco nul, i no s’aconseguit gaire repercussió ni propiciar el debat a nivell públic. Tot hi haver-hi importants organitzacions socials al darrera d’aquesta Plataforma.

Sense dubte es un tema a on hi ha importants interessos en joc.

Precisament una de les peces clau de tot aquest model neoliberal de ferrocarril que esmenta el company que utilitza el nick de “socialdemocrata� es el TAV (AVE).

La gran paradoxa de tot plegat!!! és que IC, la principal força socialdemocrata al principat. Tot i oposar-se en pla teòric al AVE. Al Prat, a on governen des de l’Ajuntament, el defensen i reclamen des de el mateix, una estació i la seva arribada al Aeroport. Oposant-se així, a l’alternativa de trens llançadora que demanen les entitats ecologistes i els moviments socials transformadors contraris al TAV.

Vaja! coses de la “realpolitik� de la que fan gala els socialdemocrates.

No és pot deixar d’esmentar igualment un altre formació progressista i liberal en responsabilitats de govern al ajuntament de Barcelona. En aquest cas ERC, es va manifestar en un sentit similar, em sembla recordar que de la ma de Jordi Portabella.




Contra la progressiva fragmentació i privatització de RENFE!
Els diners del AVE per a transport públic!
Salvem el delta del Llobregat!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more