Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Les JERC donen suport a la vaga de la construcció
29 set 2006
Ben fet
La sinistralitat del sector és tot sovint juvenil. Com a organització que té com a objectiu vetllar per la millora de les condicions vitals del jovent, ens trobem especialment còmodes secundant aquesta vaga.

Aquesta aturada és convocada per una àmplia majoria sindical i reivindica un canvi de condicions que permeti millorar la seguretat del sector, fet que ha d’implicar una reducció de la sinistralitat.

Entenem les demandes com a justes i lògiques començant per la necessitat que els empresaris del sector compleixin amb rigor la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, s’acabi amb l’abús de la subcontractació i s’apliquin les responsabilitats pertinents sobre els culpables reals de la sinistralitat.

Considerem inadmissible que l’administració faci els ulls grossos davant els evidents problemes del sector i ens sumem a la reclamació d’un major rigor per part d’ Inspecció de Treball en la seva tasca de vetllar pel compliment de les lleis de prevenció.

També en aquest camp es desvelen ràpidament les mancances de la reforma estatutària i de manera menys visible que en el cas de l’ Aeroport del Prat però no menys important, s’evidencia la necessitat d’un traspàs total de l’ Inspecció de Treball a la Generalitat de Catalunya. La reforma estatutària només inclou el traspàs de la gestió, deixant l’ iniciativa política i la direcció estratègica a mans de l’ Estat Espanyol.

Entenem com a necessari que a les subcontractacions sigui d’aplicació el conveni col·lectiu del sector i que es persegueixin pràctiques comunes com l’explotació d’immigrants en situació irregular. Volem que la construcció als Països Catalans entri dintre de la legalitat absoluta, formi en prevenció i doti als seus treballadors dels mitjans necessaris per evitar situacions com l’ actual, ja que en el que portem d’any s’han produït al sector més de 30 accidents mortals i al voltant de 20.000 accidents greus o lleus.

Animem als joves de la demarcació de Barcelona a secundar aquesta vaga i reivindiquem la sindicació com a mesura efectiva contra les males pràctiques empresarials i els abusos als que de manera especialment greu ens veiem sotmesos com a col·lectiu especialment desprotegit.
Mira també:
http://www.jerc.cat
http://danielmallen.blogspot.com/2006/09/histries-tristes-cada-cop-que-la.html

This work is in the public domain

Comentaris

Donar suport és donar ajuda
29 set 2006
A veure si, per exemple, ajudeu a la caixa de resistència!!
Re: Les JERC donen suport a la vaga de la construcció
29 set 2006
"ens trobem especialment còmodes secundant aquesta vaga", asseguts en el sofà fumant un puro
Re: El club super 3 dona suport a la vaga de la construcció
29 set 2006
ke megaguais, sou molt treballadors, jo també vull lluitar contra al magazero i fer de petritxol
Re: Les JERC donen suport a la vaga de la construcció
29 set 2006
hipòcrites de pa sucat amb oli.
Re: Les JERC donen suport a la vaga de la construcció
29 set 2006
¿Que otras organizaciones han dado apoyo activo a la huelga? ¿Se va criticar a los unicos que han hecho algo por ésta?
Re: Les JERC donen suport a la vaga de la construcció
30 set 2006
les jerc donen el suport a tots els empresaris de la construcció, i que guanyin molts calés, ja que son els nostres pares.
Visca la revolució del empresaris de la construcció
Re: Les JERC donen suport a la vaga de la construcció
30 set 2006
No és tarea dels partits secundar les vagues, sino dels SINDICATS.

Els partits estan per legislar. I ERC legisla a favor dels empresaris, precisament. Mo pas dels treballadors, ni del jovent.

Coses de no haver mamat lluïtes laboralistes de classe, i viure en un núvol nacionalista, i oportunista.
Re: Les JERC donen suport a la vaga de la construcció
30 set 2006
No és cert que ERC legisli pels empresaris.No tens ni proves ni arguments per defensar un insult d´aquestes caracteristiques contra l´esquerra independentista parlamentària.Anem a pams. De moment, no existeix pas un marc de relacions laborals a nivell català. La legislació laboral depen de l´estat espanyol, i en aquell nivell politic, els independentistes catalans no legislen, s´han de conformar en influir al PSOE, o fer d´oposició dura quan manaven els del PP. Per cert, a totes les reformes laborals desflexibilitzadores, anti-obreres i neoliberals, els diputats d´ERC han votat en contra. En contra de totes les reformes laborals. I a més ERC es va posicionar en contra de la Constitució europea per anti-social, anti-obrera i anti-catalana. En contra de la Constitució espanyola, i en contra de l´Estatut d´Autonomia.

Tens raó en : No és tarea dels partits secundar les vagues, sino dels SINDICATS!

Però és una tasca de tots els sectors d´esquerres fer de caixa de ressonància de les vagues laborals, per pressionar degudament a la classe empresarial, i aconseguir que les reivindicacions laborals surtin triomfants.

Sense més, pel moment.
Re: Les JERC donen suport a la vaga de la construcció
30 set 2006
potser haurem de començar a donar noms de militants de l´extrema esquerra els quals són fills de constructors,empresaris...
una mica menys de hipocresia per totes bandes,siusplau!
almenys són els únics que si han pronunciat tot i que jo estic bastant lluny d´ells i no coincideixo gaire amb ells.
Re: Les JERC donen suport a la vaga de la construcció
01 oct 2006
El que donan les JERC es sopor.Aneu a pastar fang. Per exemple el mateix fang que trepitjeu i en el que us esteu enfonsant. El fang de la hipocresia i les contadiccions.Aprenents de corrupte!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more