Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
"Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria
15 set 2006
Veus de gent propera a Salvador Puig i Antich i d'altres que en conèixen prou bé la història han alçat les seves beus contra aquesta pel·lícula que entenen com una greu injuria a la persona d'en Salvador Puig i Antich, és per això també que han impulsat aquest manifest que us convidem a difondre.
Manifest-a5.pdf
Manifest-a5.pdf (7,06 KiB)
Nosaltres, testimonis directes de l'època en que tracta la pelâ¢lícula "Salvador", ex-membres del MIL, OLLA i GARI, davant de la indignitat que representa per a tots i totes nosaltres l'exhibició de l'esmentat film manifestem:

1. Que aquesta no és la història política d'en Salvador Puig Antich ni la dels seus companys de lluita, perquè amaga deliberadament la història de subversió revolucionària contra el capitalisme, sense la qual, la vida i la mort dâen Salvador no tenen cap sentit.
2. Denunciem aquesta pelâ¢lícula com un nou producte desinformador i falsificador de la realitat en la que Puig Antich és mitificat com un lluitador per les llibertats democràtiques, basada en la novelâ¢la âCompte Enreraâ? de Francesc Escribano, on es barreja intelâ¢ligentment lâart de la manipulació i tergiversació dels fets amb intencionades ocultacions i mentides.
3. Denunciem aquest film com un producte de ficció consumista, en la que la tràgica mort dâen Salvador Puig Antich sâaprofita per fer-ne un gran espectacle morbós, extremadament dramàtic, amb la finalitat de treureân profitosos rèdits econòmics.
4. Denunciem la gran rellevància que se li donen a anècdotes intranscendents a fi de desfigurar i menystenir el caràcter anticapitalista i autònom del MIL, compartit amb la classe obrera més combativa, la qual és ignorada olímpicament en el film.
5. Insistim en la denuncia de lâocultació dels fets històrico-socials i del moviment obrer dâon neix i es desenvolupa el MIL, així com de les seves aportacions revolucionàries, que obriren pas dâentre dâaltres a lâautogestió, lâassemblearisme, lâautoorganització, lâantiautoritarisme i lâanti-militantisme.
6. Denunciem el clar missatge reaccionari i de moral i valors dominants burgesos que respira el film, contradits a les idees i a la manera de sentir i viure dâen Salvador.
7. I denunciem de forma contundent que en aquest estadi intensiu de la economia capitalista (creixement quantitatiu i qualitatiu sobre una base tècnica complexa i en constant renovació), i essencialment en allò que respecta a la vida quotidiana dels ciutadans i assalariats és, cada cop més, dirigida i controlada pels diferents poders. En aquest sentit, el missatge que es desprèn de la pelâ¢lícula té una clara intencionalitat política en el moment actual: impedir la radicalització dels moviments alternatius mitjançant la suposada deriva del MIL i la dramàtica mort dâen Salvador... âLâenfrontament total al sistema no val la penaâ?.
8. Per últim denunciem també el silenci que mantenen els mitjans de comunicació i especialment lâesmentada pelâ¢lícula sobre la situació de Jean Marc Rouillan, ex-membre del MIL i ex-company de Puig Antich, empresonat encara a França, desprès dâhaver complert la condemna, amb qui ens solidaritzem i exigim la seva llibertat immediata, juntament amb els altres companys dâAction Directe.

MIL Societat Anònima
Mira també:
http://www.salvadorpuigantich.info/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria
15 set 2006
molt bon manifest! boicot a la merda de l'Escribano i el Manel Huerga!
Re: "Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria
15 set 2006
Quan anem al cine a veure la peli? je je je
Re: "Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria
15 set 2006
Increible! "Salvador" junto a "Volver" y "Alatriste, candidatas a ir a los Oscar.
Llegit a swissinfo.org
Re: "Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria
16 set 2006
en la palicula los mienbros del M.I.L. G.A.C. en ningun momento defienden la democracia sino que la critican y atacan, hay momentos manipulados como la del carcelero que juega con Puig y el militar fascista que no puede leer la sentencia de muerte de salvador, cuando lo matan al garrote tambien hay ecenas penosas.
pero no creo que sea necesario el boicot a la pelicula yo la e visto con una persona que no conoce la historia del MIL-GAC y le a impactado mucho y la reacion de la sala fue la misma, puede que esta pelicula despierte muchas conciencias contra el capitalimo.
salud y anarquia
Re: "Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria
16 set 2006
Acaba de sortir (15 setenmbre 06) un relat en format digital que es titula "La segona mort de Salvador Puig Antich". Molt bo, no té desperdici, és curt i contundent, molt original i paga la pena de llegir-lo. Es troba a http://www.naciodigital.com/biblioteca
Re: "Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria
16 set 2006
Tot aixó em sembla una xorrada d'espant. ¿Qué tenim el copyright de la història social?
¿No es bó que surti el tema i s'en parli?
Evidentment no serà una proclama revolucionaria.. però es que el director no es un revolucionari...¿i qué? Es una reflexió mès de la que ningú en te més dret que altre a parlar-hi.
I sobre el tema de la manipulació i de la recuperació hi hauria molt a parlar... dubto que cap freak dels "moviments socials" hagués fet aquest pel.licula millor.
La pel.licula es una comercialització de les idees revolucionaries... ¿i les samrretes del Che?¿i les banderes made in china? ¿no ho son?
Re: "Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria
16 set 2006
La historia de los leones la escribe el cazador y sus ojeadores.

He visto el anuncio de la peli y hay dos cosas que me llaman la a tencion.
Una. Que no fue el ultimo preso que asesino el franquismo.Obvian a Txiki, Otaegi y los 3 del FRAP en septiembre de 1975.
Dos. Ponen en boca de Puig, que la bomba que mato a Carrero es la que le ha matado a el.
Solamente con esas dos mentiras basta para no ir a ver semejante engendro.
Atrevanse directores de cine a decir las cosas como son y no como les marcan los que les dan de comer en el pesebre.
Salvador no volia la democracia
18 set 2006
Roda, no tenteres de res.
Tu si que deus ser una xorrada que camina, perque el que es a pensar no li dediques gaire temps per el que es veu.
Que es manipuli la historia per desvirtuar el pensament i les accions del Puigantich no es el mateix que dir que s'en parli.
No cal fer proclamas revolucionaries. Pero tampoc cal mentir, distorsionar i manipular uns fets que qualsevol pot contrastar llegint una mica tot el que hi ha escrit sobre el tema.
Evidentment que alguns tenen mes dret a ser escoltats que d'altres: Els que aporten proves documentades, els que han fet una investigacio rigurosa i ho poden demostrar amb dades, els que el van coneixer de prop (com els seus ex-companys del MIL), els que reconeixen obertament desde quin perfil ideologic parlen (com els seus ex-companys del MIL)i no s'amaguen per manipular la historia segons els interessos del sistema.I per supossat tenen mes dret a ser escoltats els que no tenen el altaveu multimilionari derrera, que amplifica el seu discurs per tots els mitjans publicitaris, directes o indirectes marginant la reste de veus discrepants.
No se qui son els freaks del moviments socials dels que parles, pero la gent que defensa el boicot a la pelicula son majoritariament anarquistes que plantejan una critica coherent amb les seves idees, las del MIL i del propi Puig antich, per molt que a tu et molesti aquest debat.
I respecte a la xorrada que dius del Che, i les samarretes made in xina em pregunto qui collons t'ha dit a tu que tot aixo tingui res de revolucionari. Em sembla que tens una empanada mental que no t'aclares. No facis tantes generalitzacions noi.
Salut i Anarquia.
Re: "Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria
20 set 2006
En realitat sembla que en Salvador *sí* que va dir que amb la bomba de Carrero sí que l'havien matat a ell (font: "la torna de la torna", escrit pel col·lectiu Carlota Tolosa, ed. El Llamp)
Re: ETA m'ha matat
20 set 2006
Digués o no Salvador Puig Antich la frase el que sí sembla bastant plausible és que el regim de franco va accelerar el procés a partir de l'atemptat i en part per això es podrien explicar les faltes en els procediments de la seva pròpia "legalitat".
Sembla haver-hi una connexió entre l'atemptat i l'assesinat de Puig Antich. Sense que se n'hagin de treure conclusions estrambótiques.
"Salvador", qui salvarà la seva memòria?
21 set 2006
el debat des del punt de vista anarquista pot ser molt interessant. Segur que cap capitoste que pogues pagar una pelicula d'aquest nivell (comercial) no tindria ja pas gaires idees anarquistes. Però a mi em sembla que aquesta pelicula la veuran uns quants centenars de milers de persones i que es portaran una imatge "entranyable" d'algú que agafava les armes per lluitar contra el sistema i mantingué la seva coherencia fins al final. Tal com ens van les coses gairebé son unes "idees filoterroristes".
Sobre versions de fets menors llegiu mes amunt....
Re: "Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria
21 set 2006
Puig Antich, fou el darrer assassinat amb garrot, no els altres, afussellats a Burgos, Madrid i Collcerola, el 27 de setembre de 1.975.
El garrot utilitzat per assassinar Puig Antich, ha estat el darrer a la història carca i negra d'Espanya.
Re: "Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria
25 set 2006
exacte, el Puig Antich va ser l'últim en ser executat pel garrot. Jo crec que es va deixar clar que aquesta pel·lícula no és un documental, és la ficció basada en la vida d'aquest noi i segons les germanes d'aquest sense cap intenció de convertir-lo en un màrtir, si elles van permetre que es fes aquesta pel·lícula va ser perque encara no s'ha aclarat res de la investigació per netejar el nom d'aquest noi.
Jo he vist la pel·lícula i em va deixar feta pols i coneixia perfectament el MIL o l'OLLA, simplement per mi no és un documental, és la història del S.P.A i en cap moment s'ha intentat fer una altra cosa.
seguimos luchando
26 set 2006
De acuerdo con los que critican a la película y reivincican la lucha de los compas del pasado. Seguimos luchando. En recuerdo de Joan, caído en el Princesa, miembro de los grupos autónomos.

28 d'Octubre 2006 - 20 hores (puntualitat) - Portal de L' Àngel

MANIFESTACIÓ EN RECORD DEL DESALLOTJAMENT DEL CINE PRINCESA
I DE LA MANI SALVATGE I NO CONTROLADA D' AQUELLA NIT

El 28 de octubre de 1996 les forces del ordre varen desallotjar un dels centres socials més emblemàtics de Barcelona, situat a la Vía Laietana. Al capvespre, centenars de companys i companyes vem atacar als guardians de la propietat i la seva comisaria. El centre de la ciutat es va veure envoltat per la resposta subversiva. En els mesos i anys següents, el moviment okupa i anticapitalista va viure moments de gran unitat i creativitat, que avui lluitem per recuperar. Deu anys més tard, tornem a sortir al carrer perquè seguim patint desallotjaments, repressió i explotació salarial.

Animem a tot@s els compas a difondre la convocatoria.

¡Anul.lació de les penes multa als i les jutgades per el desallotjament del Princesa, encara en procés obert!

«¿De què ens serviría una vivienda digna en un sistema social indigne?»

«La vida no es negocia, nosaltres la vàrem arrencar dels adoquins del carrer Princesa»
Re: "Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria
30 set 2006
Jo hi era, la angoixa d`aquell matì plujos m`ha acompanyat fins aquì. Nomès tenia 24 anys.Son tan pocs....
Re: "Salvador", una mortalla de luxe per un producte de misèria
05 oct 2006
Si bé en certa manera la pel.lícula pot servir per despertar consciències sobre la manera com els estats protegeixen el capitalisme, i si és necessari amb terrorisme d'estat, no explica suficientment bé la lluita anarquista de debò, no és una pel.lícula que sensibilitzi en quan a la causa que penso va defensar la persona de Salvador Puigantich, sino que es centra en detalls personalistes i ens manté agonitzant i patint durant 1 hora i mitja. Ens afecta veure un pobre noi amb cara de bo patint el garrote vil, però la injustícia en sí és molt més global que tot això. Crec que a Salvador Antich no li hagués agradat. Era un revolucionari compromès i no un PIJO guaperas aventurer i amb mala sort.
Sindicat