Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Vessament de petroli a la Costa Daurada
13 set 2006
Font: EFE

La Costa Daurada s'ha vist tacada per un vessament d'hidrocarbur procedent de la factoria de Repsol a Tarragona. El vessament ha tingut lloc el matí d'aquest dimecres i ha fet activar el pla d'emergències per contaminació d'aigües marines. La taca s'ha desplaçat cap al sud a causa de la mala mar i ha afectat la platja de la Pineda, a Salou (el Tarragonès).
A les 12:15 hores d'aquest dimecres s'ha activat el pla d'emergències per contaminació d'aigües marines a la costa de Tarragona. La taca d'hidrocarbur afectava llavors les costes de Tarragona i Salou i s'expandia cap a Cambrils (el Baix Camp).

Els Bombers han assenyalat que el vessament prové de la factoria que Repsol té al port de Tarragona. La taca d'hidrocarbur s'ha escampat ràpidament cap al sud a causa del temporal que afecta tot el litoral català. Segons els primers càlculs, podria mesurar dos quilòmetres de llarg.
L'operativa per combatre la taca també s'ha vist alterada pel temporal, que ha impedit l'acció de les embarcacions de l'Agència Catalana de l'Aigua. Finalment les encarregades d'acudir a la zona afectada seran les barques de Salvament Marítim. A més, un helicòpter del Departament de Medi Ambient també controla la zona afectada des de l'aire.

De moment, l'única zona de costa que ha resultat afectada és la platja de la Pineda, on es concentraran de moment les tasques de neteja.
Mira també:
http://www.lamalla.net/canal/medi_ambient/danys_medi/article?id=147600

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vessament de petroli a la Costa Daurada
13 set 2006
qi netejara aixo? :((
jo no vull multes. jo vull la mar com era abans del vessament (i no es demanar massa pq com es el mediterrani...).

Repsol mata!!!
Re: Vessament de petroli a la Costa Daurada
14 set 2006
el dia 24 i 30 d'aquest mes es farà un estudi de l'estat de les platges per part de la Universitat Rovira i Virgili a càrrec de la doctora Mª José Figueres de la unitat de microbiologia del departament de medicina, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Salou, que es va planejar ja fa uns mesos, i que tracta de ficar a 2000 persones a la platja de Salou, on unes es banyaran i les altres pendran el sol, per posteriorment fer un estudi epidemològic.
La recompensa són 50€ (està tot explicat al link k hi ha en aquesta pagina: http://www.urv.cat/banyat_ciencia
Jo hi estic inscrita, i ara hem pregunto si això és viable o recomenable després del que ha passat. Com és portarà a terme a final de mes, són capaços de dir-nos que ja està tot arreglat i no hi ha perill. Agrairé el comentari d'algun expert
Vessament de petroli a la Costa Daurada
14 set 2006
Ara sabreu què significa la paraula "Prestige" els catalans...Faig una crida a totes aquestes plataformes pretèsament "ecologistes" tant preocupades per les energies i el mediambient que deixin de fer discurs i pàgines web molt útils per anar a dormir amb la consciència tranquil.la i tirin endevant alguna acció concreta...que una vez al año no hace daño.
Re: Vessament de petroli a la Costa Daurada
14 set 2006
Que no hi van anar molts catalans i catalanes cap a Galiza a netejar la merda?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more