Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
L'onze de setembre i la lluna
11 set 2006
Avui és onze de setembre: Diada Nacional de Catalunya. I també a Xile és una data dâespecial significació, ja que es commemora la resistència al cop d´estat del general Pinotxet lâ11 de setembre de 1973. I el Rodrigo, que va néixer de mare xilena, des la presó de la Trinitat, no veurà la lluna, ni les manifestacions on la seva foto no serà exposada, ni la seva llibertat demanada, malgrat que el cas dels tres presos del âquatre de febrerâ? és ben conegut
LâONZE DE SETEMBRE I LA LLUNA

Es diu Rodrigo, té poc més de vint anys i no pot veure la lluna des de cap racó de la seva cel.la, i així ho escriu a la seva mare. Jo lâentenc, perquè ja fa anys (des que un meu germà em va fer adonar que calia mirar amunt, de tant en tant) també tinc la lluna de referència. Avui és onze de setembre i la lluna es fa petita, cada dia serà més petita. I demà sortirà més tard...
Avui és onze de setembre: Diada Nacional de Catalunya. I també a Xile és una data dâespecial significació, ja que es commemora la resistència al cop d´estat del general Pinotxet lâ11 de setembre de 1973. I el Rodrigo, que va néixer de mare xilena, des la presó de la Trinitat, no veurà la lluna, ni les manifestacions on la seva foto no serà exposada, ni la seva llibertat demanada, malgrat que el cas dels tres presos del âquatre de febrerâ? és ben conegut. Ãs aquesta mena de coses, que em fan sentir incòmoda en algunes manifestacions dâavui: el partidisme i el fet que la gent dâaltres cultures, en general, no hi és present, no els ho hem sabut explicar, no hem volgut o sabut reclamar els seus drets des de lâestelada.
El dia quatre de febrer de 2006 , Rodrigo havia estat detingut de matinada. També varen detenir Alex Cisternas Amestica i Juan Daniel Pinto, i encara són a la presó. Són de lluny. També pateixen el racisme institucional. Estarien encara a la presó, si no fossin sudamericans ?
Tots tres eren al lloc equivocat en el momernt equivocat: hi havia hagut una agressió a un policia, al carrer Sant Pere més baix. Es va tirar una torratxa des de la casa, i el policia encara està en coma. Aquesta és la versió que va donar lâalcalde Clos. Els nois detinguts ni tan sols hi eren, van arribar més tard i eren al carrer. Però llavors lâalcalde i els mitjans de comunicació van canviar la versió: el policia hauria estat agredit per una pedra, tirada des del carrer.
S´han fet rodes de premsa per exposar les irregularitats del procés i les anomalies de la intervenció policial. Els metges (catedràtics de Medicina legal, de les seves Universitats de Catalunya, especialistes en la matèria) que han provat la innocència dels nois amb els seus informes pericials, ni tan sols han estat tinguts en compte per la jutgessa. Les valuoses proves que poguessin existir, al carrer, foren eliminades immediatament per ordre de la Guàrdia Urbana: varen fer entrar el personal de la neteja municipal abans d´arribar la Policia Científica, de manera que qualsevol resta de la torratxa amb plantes o altres vestigis varen desparèixer.
I ara, més de mig any més tard i després dâuna vaga de fam dâun mes, que també va fer la mare de lâÃlex, la Mariana, continuen a la presó. El Rodrigo encara no ha vist la lluna.
I a les manifestacions dâavui, com que no seâls considera presos polítics, com que no seâls considera prou catalans, segurament tampoc no hi haurà pancartes demanant la seva llibertat.
Nosaltres la demanem des dâaquí, almenys. I recordarem Rodrigo i els seus companys cada dia, cada lluna.


Koordinadora dâOsona kontra la tortura i lâexplotació laboral
Torelló, 11 de setembre de 2006
Mira també:
http://desdosona.livejournal.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'onze de setembre i la lluna
11 set 2006
Dit sigui d'entrada que no desitjo la presó per a ningú, i menys en el cas exposat.
Un cop feta la puntualització, però caldria mirar el perqué avui, cap manifest, octaveta, pancarta o parlament de l'esquerra independentista se n´hagui fet ressó.
Segurament pel motiu contrari al qual ha fet possible que avui si que es parlés dels presos polítics catalans Zigor, Diego, Laura, Diego, Juanrra i Lola, pel mateix motiu que avui s´ha citat el cas dels independentistes del Penedés amb judici, pel mateix motiu que avui s´han citat casos d'altres ciutats i viles. Un motiu molt simple, perque els implicats en els casos, i els seus grups de suport hi han volgut participar.
On era el grup de suport al 4F avui al matí? Al fossar de les moreres penjant pancartes? repartint octavetes a les parades, penjant cartells a cada cantonada, han fet algun intent de parlar amb els organitzadors de les diferents mobilitzacions o concerts per fer-ne alusió en els seus espais? No ho sé, no seré jo qui ho digui, millor que sigui el pròpi grup de suport, qui, si vol respongui.
Algú dirà... però home vosaltres sols ja ho podrie-ho haver fet, no? Cert, segurament hauriem pogut fer-ho, peró sovint declinar en altres és la manera més fàcil de queixar-se quan les coses no van bé.
De la mateixa manera que varem veure les pancartes grogues espraiades, amb la plantilla del 4F a les festes dels barris, no ha estat fruit d'una decissió de les assamblees de festes (que tampoc hi varen pensar, i ningú s´ha queixat!!!!), sinó perque el grup de suport, amb molt bon criteri, va pensar en la idea de visibilitzar el cas en aquests espais, i segurament no han tingut queixa.
Amb aixó, m'agradaria deixar clar, que els independentistes sóm com la resta, gent normal, que treballa des del seu espai, intentant col·laborar amb qui se´ns apropa, i apropant-nos, a qui ens interessa en cada moment i sempre dins de les nostres possibilitats. És cert hem fallat, però la resta també, i sobretot aquells que fan d'aquest cas, el seu únic cas ( i si no és així accepto la critica), però no pot recaure sobre nostre la no informació del cas, doncs els màxims interessats tampoc ho han fet.
Ànims i lluta, lluita per la lluna d'en Rodrigo i totes les llunes que els priven a tants d'altres lluitadors/res.
11 de setembre a Chile
12 set 2006
Aquest aniversari de Chile és pel cop d'estat, no pas per la resistència al cop.

El moviment obrer es va estar resistint al cop durant tota la primavera i estiu del 1973, i armes.
Rv: 11 de setembre a Chile
12 set 2006
...volia dir

", i sense armes"
Re: L'onze de setembre i la lluna
13 set 2006
Adrià, ja t'entenc, tens part de raó en el que dius. Des d'Osona hem volgut col.laborar amb aquest escrit, potser des d'aquí tampoc no hi podem fer més, no som el grup de suport de 4F, però entre tots hem de reclamar totes les llibertats, no només les dels presos polítics, perquè d'altra banda, qui posa l'adjectiu? Qui és pres polític i qui no? Tothom qui lluita per la seva llibertat i dignitat es pot considerar pres polític, crec.
Gràcies per respondre, i endavant amb la lluita contra les presons!
Si ens vols conèixer més bé, mira
http://desdosona.livejournal.com
Re: L'onze de setembre i la lluna
13 set 2006
Sois los lameculos del poder establecido, para vosotros la prision es la suite de lujo.

Eh, guarro, acércate hacia aquí
te tengo varias cosas que contar
Pobre ignorante, subvencionado
por tipos que te quieren engañar
¿No te das cuenta, criaturita,
que sólo te pretenden manejar?
Nos seas tan simple, analfabeto,
Preocúpate y párate a pensar
¿Porqué los que te dirigen
siempre a cubierto están?
Viviendo siempre tranquilos
a ellos no molestarán
Escucha esto, que a ti te cuento
hablando y una vez, para variar
los que gobiernan sólo te tienen
pa darle colorcillo a la ciudad
Ni te imaginas qué harían contigo
si no les fueses de utilidad:
carne de horca, o de presidio
Y esto que te digo es la verdad
La cosa es simple, hasta tú puedes,
si quieres, comprenderlo si lo ves:
cuatro hijoputas que se enriquecen
y mientras tú defiendes su interés
Eh, guarro, ¡despierta, coño!
Te cuento la movida como es
Me da lo mismo si lo comprendes
entero, del derecho o del revés.
Colera camping CNT