Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme : antifeixisme : criminalització i repressió
Homenatge a Gustau Muñoz
11 set 2006
Fotos del homenatge a Gustau Muñoz y posterior manifestacion
_MG_4246.JPG
_MG_4250.JPG
_MG_4260.JPG
_MG_4263.JPG
_MG_4265.JPG
_MG_4268.JPG
_MG_4272.JPG
_MG_4277.JPG
_MG_4273.JPG
Fotos del homenatge a Gustau Muñoz y posterior manifestacion

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Homenatge a Gustau Muñoz
11 set 2006
Vale, he cercat per internet i he trobat que Gustau Muñoz fou abatut a trets per la policia l'Onze de setembre del 1978 al carrer Ferran. Res més.
Bé, n'hi ha que diuen que va morir "en combat", com si d'un soldat es tractés, doncs haig de suposar que ell també anava armat i estava fent alguna acció "de combat" quan el van matar.

Algú podria documentar una mica més aquest cas?
El seu nom complet?
Quin dia i on va néixer?
Era estudiant? Treballava en..?
Militava en alguna organització?
Va sortir a fer alguna acció convocat per alguna entitat? Qué hi ha de la gent que el rodejava quan va morir?
Re: Homenatge a Gustau Muñoz
11 set 2006
Anarquista, aquí trobaràs més informació:

http://www.bonrotllo.org/public/doc/guia11set03.pdf#search=%22gustau%20m


PD 1: Em pensava que el terme "patriota" ja l´havien jubilat. Veig que no.
PD 2: Ele la gent de Sants, que guapos/es queden a les fotos!
El document de 'bonrotllo' diu aixi
11 set 2006
SABEU QUI VA SER... GUSTAU MUÑOZ?

La situació del Principat de Catalunya als anys 70 era d'agitació i d'una acció política continuada dels nuclis d'oposició a franquisme. Després de la mort del dictador, l'agitació als carrers creixia, i la gent sortia a manifestar-se i a reclamar més llibertat, així com els reconeixement del dret del poble català a la seva sobirania i autogovern.
Moltes d'aquestes celebracions multitudinàries (recordem, a tall d'exemple, l'onze de setembre de 1976 a Sant Boi o la "manifestació del milió" de l'onze de setembre de 1977) eren tolerades de forma oficial per la policia, però alhora eren durament reprimides al carrer. Així, es dóna el cas de dissolució per la força de diversos actes i d'intervencions policials desmesurades.
És en aquest context que hem d'entendre la mort de Gustau Muñoz, l'onze de setembre de l'any 1978. En Gustau era un jove militant de la Unió de Joventuts Marxistes Leninistes, que eren les joventuts del Partit Comunista Espanyol (internacional), grup que defensava el dret d'autodeterminació de les nacions com la catalana, a l'hora que propugnava una organització comunista de la societat.
En Gustau, l'onze de setembre de 1978, es trobava a Barcelona per participar, amb la resta de companys, en la diada nacional del seu poble, per tal de retre homenatge als patriotes morts al 1714, però també per reclamar l'autodeterminació de Catalunya i el socialisme. En Gustau fugia de les càrregues de la policia, habituals en aquests temps, quan fou abatut a sang freda per dos individus vestits de paisà. Després de caure abatut a terra, un dels seus companys, Jordi Martínez de Foix l'intentà auxiliar, tot entrant-lo en un bar perquè pogués ser atès pels serveis mèdics, però tota actuació fou en va. A més, la crueltat del destí va voler que mesos després de la mort d'en Gustau, aquell company que l'havia tingut en braços, en Jordi, tingués un final similar, amb una explosió fortuïta que li segà la vida.
En Gustau ens deixà quan només tenia 16 anys, víctima de la policia (vestida de paisà), o de grups d'incontrolats; mai es sabrà la veritat, doncs sembla que en aquest país nostre, l'amnèsia que s'aplica a tots aquest casos és signe d'una baixesa moral, humana i patriòtica digne de denúncia. El record d'en Gustau, però, ha de seguir viu entre nosaltres.
Patriotes i combatents
11 set 2006
En aquest mateix document es dona a entendre que la Columna Durruti fou batejada així perquè era un patriota que se l'havia de donar a conèixer i tenir present.

No estan gens clares les circumstàncies de la mort de Gustau Muñoz, doncs sembla que només hi ha contrastats els fets de què després d'una manifestació dos individus el van malferir a trets i va morir refugiat en un bar.

Que era militant del PCE, el qual defensa l'autodeterminació dels pobles (igual com Izquierda Unida o d'altres partits) i que aquell Onze de Setembre va participar en una manifestació.

Algú té fotos de la capçalera de la manifestació on sembla que va participar aquest noi?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more