Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
(Mallorca) Acció de Maulets contra la falsa diada de Mallorca
11 set 2006
Avui dematí Maulets Mallorca hem realitzat una protesta a l'acte del Consell de Mallorca. Aquí us adjuntam el comunicat i un parell de fotos de l'acció
Diada 004.jpg
Diada 008.jpg
Diada 009.jpg
31 de desembre Diada Nacional de Mallorca




Avui es celebra la mal anomenada Diada de Mallorca, i des de Maulets Mallorca volem denunciar que aquesta no és la nostra diada, alhora que volem reivindicar la nostra vertadera Diada, la que històricament es celebra el 31 de desembre.



El 1997 des del consell de Mallorca i amb clars fins partidistes es van treure de la màniga una Diada de Mallorca a celebrar el 12 de setembre, diada sense cap tipus de tradició històrica a la nostra illa. Establiren aquest dia com a diada per celebrar que el 12 de setembre de 1276, Jaume II jurà la Carta de les Franqueses i els Privilegis del Regne de Mallorca. Així, aquesta diada agafa un clar to regionalista, celebrant l'atorgament d'uns privilegis al Regne de Mallorca enlloc de celebrar la catalanitat de la nostra illa com es fa en la tradicional diada del 31 de desembre.



Des de Maulets Mallorca volem reivindicar que la nostra Diada és el 31 de desembre, dia en que es commemora la presa de Medina Mayurqa per Jaume I i l'arribada del poble català a les illes. L'anomenada Festa de l'Estendard, on es ret homenatge a l'estendard de les quatre barres de Martí l'humà, és una de les festes més antigues d'Europa. Encara que evidentment ha anat canviant de format, aquesta festa es celebra des de l'Època Medieval, i només el franquisme aconseguí buidar-la de contingut. Un cop va desaparèixer el règim franquista, i a pesar de l'intent de convertir-la en una festa de caràcter religiós per part de les autoritats i d'eliminar-ne qualsevol contingut catalanista, la pressió popular ha aconseguit que encara conservi un clar to reivindicatiu de la catalanitat de Mallorca.



Maulets creiem inacceptable la invenció d'aquesta diada sense cap tipus de tradició, i més si es fa amb clares finalitats partidistes i de propaganda com és el cas. Des de Maulets volem recordar que Mallorca fa molts segles que té Diada, i que aquesta és el 31 de Desembre, per això, vos convocam a participar en la manifestació del dia 30 i als diferents actes que es celebraran en motiu d'aquesta.







Maulets Mallorca

Països Catalans, setembre de 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (Mallorca) Acció de Maulets contra la falsa diada de Mallorca
11 set 2006
expica'm per què el sindicat de l'EI COS, organització propera a Terra Lliure, va recolzar els carcellers ultres de presons fins al punt de voler fundar amb ells el sindicat dels Països Catalans:


Revista POBLE INSURGENT número 4, pàgina 12

Entrevista amb Joan Pujol,

secretari general de la Coordinadora Obrera Sindical



Podries explicar-nos breument la historia de la COS

Els seus orígens estan en la Coordinadora Sindical de Treballadors de Catalunya (CSTC), que és el primer intent de fer un sindicat català. En el seu temps va agrupar a diferents col·lectius sindicals; des del S.O.C. fins a comitès de treballadors i sindicats comarcals, amb la intenció de fer un gran sindicat català. Però amb l'entrada al país dels grans sindicats espanyols, la C.S.T.C. es va anar decantant cap a posicions més properes al pujolisme. En el 4rt. congrés una part dels afiliats de la confederació van marxar i funden la C.O.S. l'any 1987. Tots i totes tenien la intenció de fer un sindicat dels Països Catalans.

Les organitzacions independentistes han sentit com a pròpies les reivindicacions sindicals? S'han implicat en fomentar un sindicalisme nacional?

Els partits independentistes no han jugat fins ara la carta de fer un gran sindicat català. És veritat que Catalunya Lliure va entrar dins la C.O.S., i que gran part dels afiliats eren d'aquesta organització, però quan es va formar l'A.U.P. van abandonar el nostre sindicat. Des de llavors fins l'any passat, en què vam fer el 3er Congrés, hem anat resistint. Però avui ens trobem en un revifar del sindicat, incrementant poc a poc els afiliats i tenint més presència en el ram de la construcció. També puc dir que ara per ara, la C.O.S. és l'únic sindicat que treballa per la construcció d'un sindicat d'àmbit dels Països Catalans.

En aquests moments estem treballant conjuntament amb els altres sindicats en una coordinadora unitària que agrupa a diferents col·lectius de treballadors d'empreses d'àmbit del principat. Fem tasques es comú, com ara la preparació del 1er de Maig. Tenim la intenció d'aconseguir la unitat sindical.

Amb el sindicat C.S.C. Hi teniu relació?

No, no hi tenim cap tipus de contacte.

La C.S.C. i la C.G.T. van fer un primer de Maig unitari a Barcelona, què en penseu?

Ho sabem, vam parlar amb la C.G.T. però no va ser possible. En aquests moment la C.O.S. segueix la seva línia dels Països Catalans i està treballant amb el tema de la unitat.

Quin projecte té la I.A.C (la intersindical en què està inserida la C.O.S) a nivell nacional?

Tenim clar que ara som a l'àmbit del Principat, però estem disposats a fer una federació amb els sindicats del País Valencià.

Quins sindicats formen part de l'I.A.C.?

USTEC-CATAC, un col·lectiu sanitari i un altre d'universitaris. Al País Valencià hi tenim una Intersindical.

Dins la I.A.C. hi ha CATAC, que agrupa als funcionaris de presons. Què en penseu?

Tenim clar que per avançar hem de trobar punts en comú. Si aquests punts en comú són més que els que ens separen s'ha de fer el pas, i decidir construir el sindicat dels Països Catalans. De moment l'únic que fem a l'I.A.C. és discutir, trobar punts en comú estratègics que ens serveixen per anar avançant. Quan la unitat sigui possible s'haurà de plantejar com es resol.

Quina representativitat té la C.O.S. actualment?

Té dos nuclis bàsics i importants que es troben un a Osona i l'altre a Alcanar, un en el ram del metall i l'altra en la construcció. Actualment a la C.O.S. som uns 300 afiliats.

En quina situació es troba actualment el vostre sindicat a la Catalunya Nord, Illes i País Valencià?

Al País Valencià havíem tingut afiliats, però en aquest moments no hi tenim gent. A les Illes tampoc hi tenim ningú i a la Catalunya Nord hi ha alguns afiliats. A partir del tercer congrés vam plantejar-nos estendre'ns arreu de la nació.

Us definiu un sindicat independentista?

Nosaltres no anem a construir un sindicat independentista, el que volem és un sindicat nacional on ho càpiga tothom. Per exemple, nosaltres, en algunes seccions, hi tenim gent afiliada estrictament pel nostre treball sindical. Creiem que ha de ser nacional sense haver-nos de declarar independentistes. El que tothom ha de tenir clar al sindicat, és l'àmbit, els Països Catalans i la defensa dels treballadors. Som un sindicat nacional i de classe.

Teniu relacions amb altres sindicats de l'estat espanyol?

Sí, tenim relacions amb el L.A.B. i la Intersindical Galega. Nosaltres estem en una base anomenada Intersindical de l'estat espanyol, de la qual en formen part gallecs, canaris...

Quines mancances creus que ha tingut el sindicat català?

Com a autocrítica podríem dir que hem fet poc sindicalisme a les empreses i hem de tenir en compte que si el sindicalisme de per sí és complicat, encara ho és més quan hi ha una qüestió nacional de per mig. No soc pessimista però sí és un xic complicat. Els passos es fan molt poc a poc.

En quines qüestions esteu treballant actualment?

Hem presentat un projecte per treballar en unes jornades amb grups de joves independentistes i estem treballant el tema de l'atur, la precarietat laboral, i també la qüestió de les ETT's.
Re: (Mallorca) Acció de Maulets contra la falsa diada de Mallorca
11 set 2006
Que pinta aquest comentari a aquesta notícia?
a mem si feim les coses un poquet millor i no fotem les notícies dels altres...

Salut i lluita!!
Re: (Mallorca) Acció de Maulets contra la falsa diada de Mallorca
11 set 2006
que ha actualitzat sa pàgina fora de lloc...

en fi, reivindicar la catalanitat de s'illa implica celebrar un altre genocidi?

ho dic perquè el Jaume anà a Mayurqa a pelar-se àrabs i a extendre sa religiositat cristiana basada en es delme, no?

a tope de revolucionària aquesta argumentació que feu!!!!
Re: (Mallorca) Acció de Maulets contra la falsa diada de Mallorca
11 set 2006
el mateix dia de l'11-S, sí.

33
Barcelona per la seva derrota, Mallorca tambe
11 set 2006
Resulta que voleu celebrar el 31 de desembre, data en què el conqueridor rei Jaume I us va conquerir i sobmetre.

Vaja països, els catalans.
Re: Mallorca pels majorquins católics...
11 set 2006
conquerir, sotmetre i exterminar.
Els homes presoners magrebins foren assassinats amb espasas y fletxes. Els nens, les dones i els vells varen ser massacrats amb pals i pedres...
Visca la terra!
Re: (Mallorca) Acció de Maulets contra la falsa diada de Mallorca
11 set 2006
Els dels comentaris anteriors descanseu una mica que tanta demagògia no és bona.
Re: (Mallorca) Acció de Maulets contra la falsa diada de Mallorca
12 set 2006
llegeix l'avenç número 50, p 68.

per exemple.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more