Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Manifest de l´esquerra independentista gironina davant la Diada
10 set 2006
Des que es va obrir el debat estatutari - abans de la formació del govern tripartit en el principat- l'esquerra independentista gironina ha cridat la ciutadania a la mobilització per l’autodeterminació. En els successius parlaments de commemoració de l’onze de setembre en aquesta plaça, s’ha vingut insistint en les denúncies contra qualsevol promesa reformista per part de l'estat espanyol i s’ha criticat l’oportunisme dels partits polítics que han participat en aquest procés, que ha conclòs amb una nova humiliació col•lectiva del poble català.



En l’exercici d’aquestes crítiques, que han resultat ser encertades, els interessats en el procés reformista ens han acusat, a les dones i homes que conformen l’esquerra independentista, de descreguts, de negatius i marginals, de poc patriotes.

Les forces polítiques que ocupen el parlament del parc de la Ciutadella han muntat un espectacle irresponsable, esgotador i allunyat de la ciutadania, a la que s’han volgut apropar a cop de propaganda institucional i talonari. La ciutadania no ha respost. Mentre els poders factics del pactisme i la majoria política que els hi dóna suport (per una costat el tandem PSOE-Iniciativa, per l’altre costat CiU) acompanyats amb la falsa interpretació catastrofista i amenaçadora del PP-- optaven per la via populista de les falses promeses i espectatives, únicament preocupats per resultats a obtenir l’hegemonia en les properes eleccions.

Per la seva part ERC no ha superat la contradicció fonamental d’optar entre dos camins que porten a lloc diferent, l’opció de la sobirania del poble català o la de la participació en la contrucció de l’estat (espanyol) i per tant de la inexistent identitat nacional espanyola i de l’enfortiment de les classes dirigents espanyoles. Per no haver superat aquesta contradicció elemental, han fet el trist paper d'aprenents de bruixot reformista, ensopegant potser ja per gust, un cop en la mateixa pedra i amb el mateix resultat de sempre.

Al País Valencià, l’espanyolisme ha assolit l’acord per la nova reforma als despatxos, negant la realitat nacional del país i mantenint les restriccions que impedeixen la participació de noves forces polítiques. S’ha negat i es nega, curt i ras, la participació democràtica. El PP i el PSOE han acordat de bon principi el que ens tocava … i prou. El mateix ha esdevingut a les Illes, i la presumpta discussió política ha estat opaca i silenciada.

Amb tot plegat, nosaltres, la gent de l'esquerra independentista ens preguntem … i ara què ? … Més enllà de què al Principat, hem d'escollir entre el Mas i el Montilla … al País Valencia i a les Illes hem d'esperar a les properes eleccions per mirar que el PP no tingui majoria ? … (per a que la tingui un PSOE lligat de peus i mans amb els seus compromisos autonòmics amb el PP i polítics amb la patronal) … o a que ens vulguin seguir fent esperar, l’esquerra independentista novament crida a la mobilització.



Convidem a participar a enfortir la nostra opció política rupturista, a treballar per les organitzacions i associacions que treballen diàriament per la conformació d’una terra lliure i dels treballadors, ja sigui des de l’aspecte polític, juvenil, sindical, cultural, o veïnal. Que cadascú trobi el seu lloc on poder realitzar la tasca d’alliberament nacional i social del nostre poble.

A nosaltres, … sempre tan pesadets i pesadetes … ens ha semblat que la història (amb majúscula o sense) ens ha donat, com a poble, una bona lliçó … un cop més … i ben bé al mig dels morros … (la sabrem aprofitar, aquesta lliçó ?)

Qué hem d'esperar ? Tormen a dir-ho ben fort !! RES !!

Res no ha de canviar si no enfortim la nostra pròpia voluntat de lluita … Res no hem d’obtenir si no construim des de la nostra pròpia força, des de la nostra pròpia unitat, els Països Catalans que volem que siguin … i volem que siguin … plenament lliures i solidaris !!

Aquesta construcció passa inevitablement per assolir com a poble, el reconeixement i l'exercici del nostre inal•lienable DRET A l’AUTODETERMINACIÓ …

SOM UNA NACIÓ, AUTODETERMINACIÓ !!

Fem en aquest sentit, una renovada crida a entitats, organitzacions i persones per a bastir una acció, un moviment imparable per l'autodeterminació … ara més que mai cal que deixem ja les velles i falses promeses, res en serà donat que no guanyem per nosaltres mateixos i mateixes..






FEM PINYA PER L'AUTODETERMINACIÓ !!

FEM PINYA per la nostra llibertat …

FEM PINYA per a que finalment assolim uns Països Catalans lliures, units i solidaris.

VISCA LA TERRA !!
11 de Setembre: Girona surt al carrer
actes de la jornada:


*11:45h lectura del Manifest (Plaça del Vi)

*12h Cantada dels Segadors (Plaça del Vi)

*12:15h Concert de música tradicional a càrrec d'Escampillem (Plaça del Vi)

*14h Dinar popular a càrrec d'Alerta Solidària (Plaça Catalunya)

* a partir de les 17h Mostra de cultura popular i parades d'ateneus casals i col·lectius dels Països Catalans

*19h acte polític, amb parlaments de CUP i Maulets i convidats de la plataforma Aturem la Guerra i l'esquerra abertzale.

*19:30h Manifestació pels carrers de Girona.

*21h Concert

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest de l´esquerra independentista gironina davant la Diada
10 set 2006
podeu penjar el cartell?
Gràcies

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more