Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme
IDENSITAT 07: convocatòria de projectes artístics per a l'espai públic
04 set 2006
IDENSITAT07 inicia la quarta edició amb la convocatòria de projectes dirigida a creadors que aportin propostes en l’àmbit de l’espai públic, des d’una perspectiva multidisciplinar i amb la voluntat d’interactuar en l’espai social del territori on es promou.
IDENSITAT és un programa que es desenvolupa amb una periodicitat bianual amb la voluntat d’aportar mecanismes per a l’articulació de projectes creatius en l’àmbit de l’espai públic i en relació amb el territori.

Des de 1999 s’han estat duent a terme projectes i activitats a la població de Calaf i, progressivament, s’han establert relacions amb d’altres localitats amb l’objectiu de possibilitar el desenvolupament de projectes adaptables a diferents variables i a l’especificitat de cada lloc. IDENSITAT 07, de la mateixa manera que en l’edició anterior, es desenvolupa en les poblacions de Calaf i de Manresa. Ambdós municipis, de la província de Barcelona, actuen d’impulsors d’aquest programa, en estreta col•laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. En aquesta nova edició s’amplia la xarxa territorial amb el desenvolupament d’un projecte a la ciutat de Mataró, a tavés de Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani.

TERRITORIS EN PROCÉS

Des d’aquesta perspectiva, IDENSITAT 07 es planteja com un observatori del territori i un laboratori de desenvolupament de projectes, oferint l’oportunitat d’intervenir d’una manera activa en processos urbans en el moment en que es produeix un fenomen d’expansió i creixement important, així com de redefinició de les identitats que els caracteritzen. Aquesta transformació del territori s’està produint de manera simultània en diversos municipis. Es vol propiciar, així, un camp d’acció, experimentació i debat que, iniciat amb la anterior edició del programa [IDENSITAT 05], prendrà en consideració el moment d’intensa evolució urbana que es viu a Calaf, Manresa o Mataró, per articular un seguit de dinàmiques d’activitat artística que incorporin mirades crítiques, analítiques o propositives, les quals puguin implicar determinats segments de la població o que possibilitin la formulació d’alternatives per a percebre, afrontar i participar de determinats processos urbans que s’esdevenen en un moment específic.

CONVOCATÒRIA DE PROJECTES

La convocatòria IDENSITAT 07 s’articula a l’entorn de dues categories de presentació, amb característiques i objectius diferenciats, una orientada a la producció de projectes i l’altra dirigida a propostes ja realitzades (projectes de documentació). LOCAL / VISITANT és el lema que es planteja per una possible construcció projectual basada en la tensió entre el conceptes de local i de visitant: la pertinença a un territori, les qüestions d’identitat, l’actuació cultural a llarg termini, etcètera; contraposant-se això o provant-se de relacionar amb la mirada superficial, distant, curiosa, menys compromesa, l’experiència turística o bé d’altres punts de vista que podran plantejar-se a través dels projectes que sorgeixin d’aquesta convocatòria.

PRODUCCIÓ DE PROJECTES, que s’activaran en relació amb el lloc per mitjà d’estratègies processuals i de col•laboració amb sectors socials, o bé amb projectes que intervindran d’una manera més puntual o incisiva a l’espai públic dels diferents llocs, podent utilitzar infraestructures o mitjans de comunicació existents en el territori.

PROJECTES DE DOCUMENTACIÓ; categoria amb la que es pretén congregar treballs desenvolupats en contextos diversos, promovent amb això la seva difusió i vinculació a diferents activitats de debat, exposició i publicació organitzades per IDENSITAT.

COMITÈ DE SELECCIÓ. El comitè de selecció d’aquesta convocatòria estarà format per: Santiago Cirugeda, arquitecte i artista; Amanda Cuesta, comissària independent; Alicia Murría, crítica d’art, directora de la revista ARTECONTEXTO; Ramon Parramon, director d’IDENSITAT; Lorenzo Romito, arquitecte, membre fundador de STALKER.

DOTACIÓ ECONÒMICA. La dotació econòmca que es destinarà a cada projecte seleccionat de la categoria PRODUCCIÓ DE PROJECTES dependrà del pressupost específic, amb una quantitat màxima de 11.000 €. En relació als PROJECTES DE DOCUMENTACIÓ, la dotació econòmica dependrà del format de presentació del projecte, establint-se com a referència un mínim de 300 € en el cas que es tracti d’una sola ponència i d’un màxim de 1.500 € en el cas de plantejar-se formats més complexes.

La convocatòria de projectes estarà oberta fins el 15 de novembre de 2006.

Informació més detallada sobre la convocatòria Idensitat 07, amb els formats de presentació de les propostes i informacions sobre els contextos locals específics, a www.idensitat.org

Per contactar amb la organització: idensitat ARROBA idensitat.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more