Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Okupació simbòlica a Torredembarra (AJBG)
27 ago 2006
El passat 19 d'Agost l'Assemblea de Joves del Baix Gaià va fer la ocupació simbólica d'un edifici del barri de Baix a Mar per protestar en front de l'augment abusiu dels pisos a les localitats costaneres, que s'han convertit en formiguers d'especuladors. L'acte va transcórrer amb normalitat i es van repartir 100 octavetes als turistes amb el manifest adjunt aquí baix. Just al moment de sortir de la casa arribà la policia local i ens dispersarem discretament. La pancarta a durat 5 dies a primera línia de mar, lloc transcorregut per moltíssimes persones cada tarda (a l'agost la població de torredembarra passa de 12.000 a 120.000 habitants, multiplicantse per 10). El peridòico s'en va fer ressò amb una petita notícia força desinformativa, cap medi de manipulació més dels avisats va assistir.

Assemblea de Joves del Baix Gaià: "ajbaixgaia ARROBA gmail.com"
ajbg.jpg
PERQUÈ L'ESPECULACIÓ NO TÉ L�MITS... PERÒ LA NOSTRA TERRA S�!

Avui dissabte 19 d'Agost, l'Assemblea de Joves del Baix Gaià, hem okupat de forma simbòlica aquesta casa (vivenda no és correcte en català) abandonada situada al Passeig marítim, una més que dibuixa la realitat turística i especuladora de la nostra costa, una costa condemnada i castigada sota el poder de la construcció: un poder que vulnera el dret a accedir a un habitatge digne i destrueix el medi ambient.

Amb aquesta acció volem reivindicar dos punts:
En primer lloc: la inaccessibilitat per part dels joves, i no tant joves, a viure sota un sostre decent, degut al progressiu encariment del sòl com a conseqüència de l'especulació.
Denunciem per tant que: tant a Torredembarra com a la resta de pobles costaners del Baix Gaià aquesta dinàmica econòmica ha perjudicat directament a les classes populars.
En segon lloc: la nostra terra es troba en una greu situació, on cada cop més manquen els espais naturals degut al negoci del gran mercat que gràcies al seu poder econòmic pot destruir aquells espais que pertanyien al poble, i així construir-ne uns d'altres al servei d'una gran minoria privilegiada de la població.
Denunciem per tant que: s'ha destruït a canvi d'un negoci efímer unes terres que ara són irrecuperables, com el Roquer, actual port esportiu (la zona més mafiosa i consumista de Torredembarra) i la Platja del Canyadell, espai edificat amb el permís de la burgesia i el reformisme català.
Torredembarra no és l'únic poble agredit per l'especulació arreu dels Països Catalans, de l'edificació i la destrucció de paisatges naturals en són exemples notoris les comarques del País Valencià, que són arrasades per empreses destructores com Marina D'Or, camps de Golf, etc.
Davant d'aquesta situació, no ens podem quedar callades, defensem la nostra terra davant de qualsevol atac especulatiu, i combatem aquells que ens destrueixen.
Denunciem també la possible construcció del Muntanyans II, per a construir centenars d’edificis, que aïllarien biològicament la quarta zona humida més important del Principat. Davant d'això, us convoquem a la manifestació el proper dia 10 de setembre a les 19h a la Plaça de les Monges.

Per finalitzar, ens reafirmem en la lluita contra l'especulació i per la defensa del territori tot construint uns Països Catalans més lliures!
Immobiliàries, constructores, especuladors, falsos ecologistes... ¡CULPABLES!
Visca la Terra!

AJBG 19-08-2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Okupació simbòlica a Torredembarra (AJBG)
28 ago 2006
L'Enhorabona, des de Barcelonès, per la iniciativa.

Independència i Socialisme.
Re: Okupació simbòlica a Torredembarra (AJBG)
28 ago 2006
Felicitacions des del Sud de Sabadell! El jovent continuem lluitant! Visca la terra!
Re: Okupació simbòlica a Torredembarra (AJBG)
28 ago 2006
això això, canya als falsos ecologistes i que no us enredin amb la seva afilada llengua alliberada.

EPM? Puagh !

Visca la Terra !

ft: un amic.
Re: Okupació simbòlica a Torredembarra (AJBG)
29 ago 2006
jajajaja... ets jerki oi?
Re: Okupació simbòlica a Torredembarra (AJBG)
29 ago 2006
Pitjor... un capullo!
Re: Okupació simbòlica a Torredembarra (AJBG)
29 ago 2006
estaría bé que aquells qui tenen ambicions polítiques no utilitzessin els nostres comunicats per fer de les seves, aquí ja tenim prou feina i parlar per parlar sobre enredaderes històriques que venen de lluny només ens perjudica. ara toca està units. el dia 10-S tothom a la mani a les 19:00h, NO A MUNTANYANS 2!

salut i visca la terra!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more