Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Dotzena crònica des de Nova York
25 ago 2006
Es tractava de collar més i més la gent: gravacions telefòniques a dojo, càmeres de video per tot arreu i els empresonaments arbitraris, indefinits, amb total vulneració de principis tan elementals com la presumpció d'innocència.
Dotzena crònica des de Nova
York.-----------------------------------25-8-06.-----------------------

"USA PATRIOT ACT."

Nova York 25.- "Tant de bo les torres bessones del World Trade Center encara estiguessin dretes, i així no haurien promulgat aquesta llei del "Usa Patriot Act!" Ãs una lamentació corrent aquí, entre la gent amb qui jo em relaciono.
Sembla haver-hi unanimitat en considerar nefasta la data del "nine eleven"de l'any 2001. I també és unànime la consideració que la feixistització creixent a què està sotmès el règim polític nord-americà ara, ha tingut els seus orígens més immediats en tota la legislació posterior a l'atac d'aquell onze de setembre.

Des del moment mateix en què varen caure les dues torres, la plantilla
de cervells del Pentàgon es va posar a pensar en quina reacció hauria de tenir el Sistema, el Poder. Són gent molt ben pagada, que només es dediquen contínuament a rumiar la manera de fer prevaldre i mantenir els interessos iankis per tot el món. Aquí es comenta que el que els va costar més és trobar-li un nom, a la nova llei. I al final varen decidir que el nom de la llei respondria a unes sigles que, per si soles, ja havien d'anunciar el
contingut mateix de l'articulat que hauria de seguir.

Vegeu: USA-Uniting and Strengthening America; PATRIOT-by Providing Appropiate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism. Act. Ãs a dir, la llei per unificar Amèrica i reforcar-la, mitjançant instruments adequats per interceptar i barrar el pas al terrorisme. Eh, que està ben trobat ? I després de posar-li el títol, tota la resta va ser senzilla. Només es tractava de collar més i més la gent: gravacions telefòniques a dojo, càmeres de video per tot arreu i els empresonaments arbitraris, indefinits, amb total vulneració de principis tan elementals com la presumpció d'innocència.

Només hi va haver un parlamentari que va votar en contra, el senyor Ross Feingold, senador per l'estat de Wisconsin. Una veritable ârara avisâ?, d'aquestes que de vegades surten del partit Demòcrata... només perquè no sigui dit que no estan una miqueta menys a la dreta que el partit Republicà.
Ara mateix, es presenta a les eleccions primaries demòcrates un candidat per al Congrés, que es diu Charles Barron, que fa molts anys havia estat dins del Black Panther Party i que ara té posicions molt progressistes en alguns punts dels seu programa, com per exemple el fet de manifestar-se en contra del Tractat de Lliure Comerç per a Amèrica Llatina, l'aprovació del qual significaria que continués i s'aprofundís indefinidament la sagnia que el capitalisme està provocant des de fa ja tants anys en aquell continent.

Parlant del nivell repressiu de la situació, avui m'he entrevistat amb els
activistes de lâantiga Brigada Abraham Lincoln, els antifeixistes que varen venir, els anys trenta, a defensar la Segona República Espanyola contra les tropes del General Franco. Aquests, per exemple, a les últimes eleccions presidencials varen recolzar el candidat dels Demòcrates, en Kerry, encara que em reconeixen que no era gaire millor que en Bush...
Sortim a parlar del comentari editorial que el New York Times va publicar a mitjans de gener passat, després que el General Mena Aguado fes aquelles declaracions colpistes contra l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Els explico que a Barcelona, pel que jo sé, hi va haver força gent que només va respirar tranquil·la quan va saber que el Times de Nova York titllava de "troglodites" els generals colpistes espanyols. Si aquest diari, considerat liberal i més aviat pro-demòcrata, estava contra el cop d'estat, volia dir que un ampli sector de lâopinió pública nord-americana també hi estava.

ELS CINC PRESOS CUBANS DE MIAMI.-

Una altra entrevista recent l'hem feta al senyor Leonard Weinglass,
antic advocat de Mumia Abu-Jamal i actualment d'aquests cinc ciutadans
cubans, empresonats als USA, sota l'acusació de terrorisme, quan en realitat eren funcionaris policials al servei del Govern de l'Havana, que intentaven infiltrar-se entre els grups terroristes anticastristes de Miami...
Precisament estem preparant un viatge seu a Barcelona, en col.laboració amb gent solidària amb la revolució cubana, de la resta de l'Estat Espanyol, per tal que vingui a explicar la situació d'aquests presos polítics, que últimament han estat objecte d'alguna altra decisió judicial arbitrària, que els allunya encara més de la seva llibertat.

I LES LLIBRERIES DE VELL...

En Weinglass és un home que llegeix molt. Parlem d'un llibre sobre la Guerra Civil Espanyola, que es diu "The Spanish Cockpitt", de Franz Borkenau, que precisament és recomanat per George Orwell, en el seu propi llibre "Homenatge a Catalunya". I ell ens en recomana un altre: "The Premature Anti-Fascists",de John Gerassi, un professor de la Universitat de Queens, molt amic seu: l'únic professor universitari que fou empresonat per haver-se pronunciat massa públicament contra la guerra del Vietnam, a mitjans del segle passat.
En Weinglass explica que el pare d'aquest home fou un alt oficial de la
Brigada Lincoln i que, si volem llegir episodis per a nosaltres realment
inèdits sobre aquests voluntaris antifeixistes nord-americans, hem de fer-nos amb aquest llibre...

De manera que, en sortir del despatx de l'advocat, ens dirigim a la
llibreria "Strand", la de Broadway i el carrer Dotze, possiblement la
llibreria de vell més gran de la ciutat. Els rètols de la botiga diuen "Tenim divuit milles de llibres". De moment no trobem el llibre que busquem, però en sortim carregats d'altres, igualment valuosos, entre ells "In the Espirit of Crazy Horse" de Peter Matthiessen, un veritable tractat sobre els indis nord-americans, imprescindible per comprendre la lluita de Leonard Peltier i la seva gent... De totes maneres, seguirem buscant.

(Signat: Francesc Arnau i Arias, de la Koordinadora d'Osona Kontra la
Tortura i l'Explotació Laboral.------------------------Dotzena
Crònica.--------------------25-8-06)
Mira també:
http://www.osona.com (fòrum)
http://www.vilaweb.cat (secció local, Vic)

This work is in the public domain
Sindicat