Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: amèrica llatina
ALERTA. Segueixen els tirotejos a la capital de Oaxaca.
24 ago 2006
Des de la matinada de diumenge a dilluns, es venen repetint cada nit atacs armats per part de cossos policials i paramilitars als carrers de Oaxaca.
Els atacs més forts van ser la matinada de dilluns a dimarts, on es van atacar les antenes del canal 9 diluns, i on van acribillar les instal.lacions de l'emisora de rädio "la ley 710" dimarts, on va morir Lorenzo Sanpablo víctima dels trets.
La matinada de dimecres i d'avui dijous han seguit els tirotejos per tota la ciutat tot i que la població de Oaxaca ha demostrat un nivell de valor i d'organització sense mesura. La gent fa front a la colla d'assasins que recorre la ciutat armats fins les dents amb armes de diferents calibres. La gent els fa front aixecant barricades a tots els barris, amb arsenals de pedres, pals, tiratxines i molotovs, amb la forca que et dona la raó y la calor que dona la solidaritat.
Radera les barricades, més de 500 a tota la ciutat, ens trobem homes, dones, vells, iaies, nadons, mestres, camperols, indígenes, anarquistes, comunistes, veins... Tothom agermanat sota un mateix objectiu, seguir mantenint l'ngobernabilitat a Oaxaca, bloquejant els edificis dels poders executiu, legislatiu i judicial, rebutjar els atacs dels paramilitars i aconseguir la destitució dels gobernador virtual Ulises Ruiz Ortiz.
Paralelament i durant el dia, on als carrers encara fumejan les restes de les barricades i els turistes pasejen alegrement com si haguessin caigut de l'estratosfera, l'APPO (asamblea popular del pueblo de Oaxaca) té programada avui una reunió amb el cap de la secretaria de gobernació del gobern federal Carlos Abascal. En aquesta reunió l'APPO vol exigir la desaparició de poders a l'estat de Oaxaca, tal com diu la seva constitució, al no existir les condicions de gobernabilitat, i exigeix incondicionalment la destitució del gobernador Ulises Ruiz Ortiz.
L'aposta de l'APPO, amb totes les seves diferencies i pecularietats, es que, un cop farts de patir décades de goberns despótics, corruptes i represius, volen constituir una altre forma de gobernar, teoricament no partidista, amb el respecte a les comunitats indígenes, majoria en tot l'estat, i prenen com a model les formes de democräcia comunitaria que aquestes apliquen.
El que més preocupa al poble de Oaxaca es que les dificultats que planteja un diäleg d'aquest tipus amb el govern central i la coiuntura de crispació social que es viu a tot el pais, derivi en una acció represiva sense precedents a tot l'estat.
Ahir es van desplacar a la capital un número indeterminat d'efectius de l'exercit i també s'han detectat moviments de membres de la PFP (policia federal preventiva), responsables de la masacre d'Atenco.
A part de totes aquestes complicacions, s'ha de veure com evoluciona i es consolida del moviment, el PRD (partido de la revolución democrática), i altres grups que es defineixen comunistes i acudeixen a les marxes amb imatges de Stalin com el FPR (frente popular revolucionario), sobrevolen com voltors aquests espais amb l'intenció de copar espais de poder i aplicar els seus models de gestió jerärquica i reformista.

ALERTA I SOLIDARITAT INTERNACIONAL, EL POBLE DE OAXACA EN PEU DE LLUITA!!!!

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more