Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
Els músics, l'SGAE i el cannon.
20 ago 2006
Segurament molts de vosaltres ja haureu sentit queixes sobre l'SGAE, (Sociedad General de Autores y Editores). El seu objectiu és segons ells defensar els drets de l'autor, i repartir diners per a intentar compensar les pèrdues que tenen amb el que ells anomenen la pirateria.
La manera en la que aconseguiran aquests diners és, mitjançant la llei que es va aprovar aquest dia 22 al congrés dels diputats (amb el si dels partits PSOE,PP,IU-ICV,coalició canària i CiU) en la que farà pagar un extra per cada CD o DVD, cada reproductor MP3, per cada telèfon mòbil multimèdia, cada escànner, cada impressora, i cada USB , per un possible mal ús de l'objecte. És a dir, si jo vull comprar un CD per a gravar un treball de l'institut, hauré de pagar aquell extra per l'SGAE, si vull comprar-me un mòbil nou per a parlar o enviar missatges, també hauré de pagar l'extra per a l'SGAE. Si vull escanejar fotos meves, i imprimir-les, hauré de pagar també els extres de l'escànner i l'impressora que anirà a l'SGAE. Es diu també que aquest extra, podria arribar també als disc durs dels ordinadors, gravadors etc. És a dir si hem voldré comprar un ordinador, encara que compri la música original, hauré de pagar també a l'SGAE.

Aquesta associació no acaba aquí, ja que ha fet uns quants actes que han tingut molt d'eco. Ja no es conformen a voler cobrar a minusvàlids per la música interpretada a un teatre, ja no es conformen a cobrar un extra per objectes multimèdia, no es conformen a voler cobrar d'un bar que utilitzava una televisió per a veure el telenotícies, ja no es conformen a voler cobrar de totes les botigues de roba per a tenir música posada, ja no es conformen a cobrar pubs que posen música lliure, ja no es conformen a cobrar la música de les bodes infiltrant-se en elles per a veure si en posen i així d'enunciar-ho, ja no es conformen a cobrar la música de les processions de setmana Santa, ja no es conformen a denunciar al València Club de Futbol per tocar l'himne al seu camp sense pagar-los i tampoc es conformen en voler que tots els hotels paguin un extra per a que puguin tindre televisions en les seves habitacions.

Sembla ser que l'SGAE cada cop troba més llocs per on omplir-se la butxaca, i tots son de la nostra butxaca, encara que no tingui res a veure com hem vist als exemples amb la música. Si un músic és bo o almenys destaca no necessita per a viure els diners de l'SGAE, a menys que sigui per voler cobrar més, com els que hi han amunt de la piràmide de l'SGAE, com podrien ser Ramoncín i Alejandro Sanz.


Marc Pla Moran

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els músics, l'SGAE i el cannon.
20 ago 2006
En fi Marc, ara cada cop que compris un Cd, reproductor o DVD, com que pagaràs un cànon comepnsatori per possible "mal ús", ja et serà legítim poder-ne fer aquest "mal us" ja que hauràs pagat una determinada quantitat per aquest "mal us"

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more