Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT-Pccity] Comunicat de la Secció Sindical de CNT-AIT a PC-City
05 ago 2006

Als treballadors i les treballadores de PC-City, a la opinió pública.

En els darrers mesos, a PC-City s'ha estat donant una ferotge campanya de rescisions de contractes temporals de la tenda de que la companyia té a la Ronda Sant Antoni, a Barcelona. Aquest fet ha comportat la no renovació de gran part dels treballadors que d'una manera o una altra havien estat participant en el procés de movilització l'any passat a dins la tenda, arrel del treball de la Secció Sindical de CNT. Entre aquests treballadors, suspitosament no renovats (tot i tornar a contractar nou personal per a cubrir-ne el lloc de treball) estava un delegat de la Secció Sindical, al mes de febrer, i al Secretari de la Secció el darrer juliol. No obstant, una sentència del Jutjat número 12 de lo Social a Barcelona ha declarat el primer cas com un acomiadament nul "per discriminació sindical".

Barcelona, 5 d'agost de 2006.

L'any passat, la Secció Sindical de CNT a PC-City va portar endavant les reivindicacions de bona part de la tenda, així com la defensa d'un company acomiadat de forma encoberta. Aquestes mesures, dutes a terme a través d'una campanya de boicot des del Sindicat de CNT-AIT (al cual pertanyem) a les tendes de Barcelona va comportar l'agitació de bona part de la plantilla i, fins i tot, que va provocar una forta agitació per part dels treballadors a l'interior de la tenda.

Aquell procés va culminar amb unes negociacions amb la empresa, per part de CNT, en les cuals es van aconseguir compromisos en millores sobre vestuaris, mesures de seguretat, horaris i el calendari laboral. La CNT enten que aquests eren deures de l'empresa, ja que li obliga la llei, i havien de ser afrontades de forma immediata (fet que s'està començant a complir des del passat mes de maig tal i com es va comprometre RRHH). No obstant, entenem que els principals problemes estructurals de PC-City son dos pilars fonamentals, que no escapen als problemes comuns de la Classe Treballadora: els baixos salaris i la forta temporalitat laboral. Desencadenants del que avui està en boca de tothom com a Precarietat Laboral.

Siguent aquest un problema fonamental, vam emplaçar a la empresa a tenir una darrera reunió per a fer arrivar i discutir les propostes de CNT en aquestes matèries.

Malhauradament, abans que es pogués abordar tal qüestió, el delegat Eric va ser acomiadat i es van trencar unilateralment les negociacions per part de RRHH.
Avui, tenim que CNT ha guanyat el judici contra l'empresa quedant demostrada la tesi de la Secció Sindical que la no renovació del contracte laboral del delagat és, en efecte, un acomiadament; i de fet un acomiadament nul, estant l'empresa obligada a readmetre el treballador.

Per a la Secció Sindical, aquesta és una confirmació clara i rotunda del que portem denunciant en quant a la escandalosa temporalitat laboral a la tenda.
No obstant, l'empresa ha presentat recurs a la sentència de readmissió i preten que Eric no ocupi el seu lloc de treball; afer del qual n'estem totalment disconformes i tractarem properament amb l'empresa.

També en el mes passat va ser-li aplicat un acomiadament disciplinari, la sanció més greu que l'empresa pot aplicar) a un afiliat de la Secció Sindical, de la qual la considerem totalment fora de lloc i que correspon a una situació d'assetjament que patia per ser un militant en defensa dels drets dels treballadors (fet que es corrobora amb les reiterades baixes laborals per ansietat, provocades per tal situació).
Des de la Secció Sindical, denunciem tal actuació arbitrària que no aten a arguments basats en la raó i ja hem fet arribar a la direcció de RRHH que n'exigim la readmissió del company injustament acomiadat.

El passat 5 de juliol l'empresa va emplear el mateix mètode que quan va acomiadar al delegat Eric, amb el Secretari de la Secció Sindical just el dia abans de convertir-lo en indefinit.

Per aquest i els darrers conflictes, tenim el compromís de l'empresa que després de vacances hi haurà una reunió en la que s'abordaran tots aquests dramàtics temes, de la que n'esperem en poguem treure un resultat satisfactori per ambdues parts.
Fins aleshores, seguirem portant a terme la nostra habitual activitat dins l'empresa: la constant informació als treballadors, i la defensa dels nostres drets en el día a día. Al marge de Comités d'Empresa (eïnes inoperants dels treballadors), alliberats sindicals i subvencions. Amb les nostres eïnes: la solidaritat, l'ajuda mútua i l'acció directa.

Salut i anarcosindicalisme.

Secció Sindical CNT-AIT a PC-City

Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pccity
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: [CNT-Pccity] Comunicat de la Secció Sindical de CNT-AIT a PC-City
12 ago 2006
animo chavales estas empresas no saben quizas con quien estan tratando la cnt estuviera como hace unos 25 años el primer dia frenaba la huelga
Re: [CNT-Pccity] Comunicat de la Secció Sindical de CNT-AIT a PC-City
12 ago 2006
animo chavales estas empresas no saben quizas con quien estan tratando la cnt estuviera como hace unos 25 años el primer dia frenaba la huelga
Colera camping CNT