Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
[Vilafranca] Convocada una concentració pel 25 de juliol de solidaritat amb Palestina i el Líban
21 jul 2006
El Ple va aprovar una moció de la CUP on s'instava a condemnar les agressions militars contra Palestina i el Líban.
palestina.jpg
Vilafranca viurà una nova concentració per la pau, com a denúncia contra la massacre del poble palestí i la invasió al Líban, tot recuperant l'esperit ciutadà que va sorgir després de l'esclat de la guerra d'Iraq.

Vilafranca Solidària convoca una concentració urgent de rebuig a la impunitat israeliana i la passivitat de la comunitat internacional davant els atacs indiscriminats que està duent a terme l'exèrcit israelià contra la població civil del Líban i Palestina. La concentració es farà el proper dimarts 25 de juliol, a les de 20h a la plaça de la Vila.

Amb aquesta concentració es vol manifestar el rebuig a la desproporcionada acció militar israelià contra la població civil del Líban i de la franja de Gaza, sotmeses a un intens bombardeig. ONG, entitats i l’Ajuntament de Vilafranca que formen Vilafranca Solidària volen denunciar la impunitat de l'Estat d’Israel en la massacre del poble palestí en els territoris ocupats i, també, en la recent invasió del Líban amb bombardeig indiscriminat de la seva població civil, i la passivitat de la comunitat internacional davant aquests fets.

Vilafranca Solidària animem a tothom a participar-hi per així mostrar el suport i solidaritat a la població civil afectada, tot reclamant s'aturi aquesta massacre.

El Ple municipal condemne les agressions israelianes.

Per altra banda, el Ple municipal va aprovar per unanimitat una moció entrada per la via d'urgència on s'instava a condemnar les agressions militars israelianes contra Palestina i el Líban. Tot i les reticències del PP i de CIU, que van argumentar que la moció tenia una visió massa unilateral, finalment va ser aprovada amb els vots de PSC, CIU, ERC, PP i CUP.

La moció presentada per la CUP.

Moció que presenta el grup municipal de la Candidatura d?Unitat Popular (CUP) a l?Ajuntament de Vilafranca davant les agressions militars israelianes contra Palestina i el Líban.

Atès que els territoris ocupats de Gaza i Cisjordània, viuen avui el moment més difícil des de l'inici de l'ocupació israeliana i, desgraciadament, la situació actual tendeix a empitjorar.

Des del passat mes de juny la violència amb què actua la potència ocupant ha experimentat un increment notable amb el resultat de més de quaranta morts entre la població palestina, entre els quals dones i infants de curta edat.

Tots els límits tolerables han estat ultrapassats per les accions militars israelianes contra la població dels territoris ocupats, a la qual té el deure de respectar i protegir d'acord al Dret Internacional.

La destrucció de les escasses infraestructures (construïdes amb diner públic d'estats europeus), la privació de recursos vitals com el subministrament d'energia elèctrica i aigua, la destrucció de granges i de conreus, l'enderrocament de cases, l'atac indiscriminat a la població civil, el bloqueig a l'entrada de medecines per als hospitals, afecten les condicions de vida a la franja fins a fer-les insuportables. Fins i tot escassegen aliments bàsics com la farina. El bloqueig internacional imposat després de les darreres eleccions ha agreujat encara més aquesta situació.

La voluntat de crear el pànic és clara en la utilització d'armament no convencional com les bombes sòniques, amb greus efectes sobre la població en general i particularment sobre els infants i les dones embarassades.

A això cal afegir la detenció il·legal de ministres de l'Autoritat Nacional Palestina i de diputats al Consell Legislatiu Palestí elegits lliurement pel poble.

L'atac israelià infringeix les normes del Dret Internacional de Guerra, especialment la IV Convenció de Ginebra; les normes del Dret Internacional Humanitari i les normes de conducta exigibles als estats que formen part de la Comunitat internacional. Amb l'actuació del seu exercit, Israel demostra un total menyspreu als Drets Humans bàsics.

Atès que l'ofensiva militar israeliana s'ha extens perillosament els darrers dies cap a la Líban, país que es troba bloquejat per terra, mar i aigua, i que pateix bombardejos constants del tot indiscriminats que estan provocat centenars de morts.

Atès que aquest Ajuntament, que defensa els valors de la pau i la justícia, no pot quedar-se impassible davant tals actes de terrorisme d'estat.

La Candidatura d'Unitat Popular demana a aquest ple, que acordi:

- Condemnar fermament l'ofensiva militar de l'Estat de Israel contra
Palestina i el Líban.

- Exigir la retirada de les forces d'ocupació israelianes de Palestina i
el Líban.

- Reclamar una resolució diplomàtica de la crisis oberta al Pròxim Orient.

- Transmetre aquests acords al Consell de Seguretat de la ONU, a l'ambaixada israeliana a l'Estat Espanyol, al Parlament Palestí, al Parlament Libanès i al Parlament de Catalunya.

Otger Amatller i Gutiérrez
Candidatura d'Unitat Popular

Vilafranca del Penedès, 12 de juliol de 2006.
Mira també:
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more