Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Els periodistes destapen a la Directa el control del PSC sobre els mitjans de comunicació
21 jul 2006
Periodistes de mitjans vinculats amb el PSC parlen sota l’anonimat. En el Directa d'aquesta setmana podreu llegir com s'exerceix la censura des de l'aparell d'un partit polític.
Vuit professionals de Catalunya Ràdio, TV3, El Periódico, El País, Com Ràdio, Barcelona Televisió, i premsa local i comarcal parlen amb Directa sobre el nivell d’independència de la seva tasca a mitjans públics i privats.

####### ####### ####### ####### ######## ########

En el penúltim capítol del programa satíric de Televisió de Catalunya, Polònia –dirigit per Toni Soler–, apareixia el futur candidat del PSC per a presidir la Generalitat, José Montilla. En un moment del gag amenaçava amb no permetre que apareguessin certes informacions a la pràctica totalitat dels mitjans de comunicació que s’escriuen, s’escolten o es veuen a Catalunya. Des de la Directa, més enllà de la sàtira hem volgut conèixer des de dins com es viu la independència professional i com es pateixen les pressions polítiques i econòmiques en el món periodístic sota supervisió del Tripartit, però a la pràctica sota la lupa del PSC, que suposadament hauria de ser més lliure i democràtic que sota un govern de dretes.
Tots i totes les periodistes que han participat d’aquest informe han volgut mantenir-se en l’anonimat per por de represàlies i per la possibilitat de perdre la feina. Aquest fet ha condicionat una redacció molt genèrica, evitant incidir en casos concrets que poguessin desvetllar la seva identitat. Les respostes les hem assenyalat amb l’abreviatiu P1, P2, P3, etc.., per poder identificar que provenen de diferents persones.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info
http://www.setmanaridirecta.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els periodistes destapen a la Directa el control del PSC sobre els mitjans de comunicació
21 jul 2006
Molt bo aquest reportatge, Aneu millorant.
Sindicat Terrassa