Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Rodrigo, Juan, Alex i Mariana deixen la vaga de fam
18 jul 2006
Es reclama la presumpció d'innocència per als presos del 4 de febrer
Mig miler de persones es manifesten en suport als joves pel centre de Barcelona
Mig miler de persones es manifesten en suport als joves pel centre de Barcelona

Barcelona.- El divendres 14 de juliol, a la seu de la FAVB, es va convocar una roda de premsa per a anunciar les novetats jurídiques i l'estat de salut de les persones que complien 27 dies de vaga de fam i denunciar novament que els tres joves segueixen en presó preventiva sense dret a la presumpció d'innocència.
A la roda de premsa van participar-hi organismes com La Comissió de Defensa dels Drets Humans del Col·legi d'Advocats, representada per Jaume Asens, Justícia i Pau, amb Sabrina El Puig com a representant, Montserrat Munté com a ACAT, Joan Herrera en representació d'ICV, Horacio Tamburini com a membre de la Casa de la Solidaritat i metge de Mariana, la FAVB, l'advocat de la defensa Eduardo Cáliz i un membre del Grup de Suport del 4F.
Les declaracions de la roda de premsa van anar encaminades a denunciar les tortures que van patir les persones detingudes i en la mesura punitiva injustificada contra els 3 joves ingressats a presó, ja que es vulnera flagrantment el dret a pressumpció d'innocència. També es van comentar les irregularitats en el procés i els estudis catedràtics sobre la impossibilitat de que una pedra hagués provocat ferides de tal magnitut al guàrdia, pel que es denuncia que la resolució en primera instància i de l'audiència provincial, en el sentit de mantenir els joves a la presó, és totalment injustificada. Van haver-hi declaracions sobre com, tant a Argentina com a Xile, hi ha un gran ressò entre els mitjans de comunicació pel cas i del tractament insuficient que està rebent Àlex a la presó model. Per últim es va comentar l'estat de salut i d'ànim dels presos i es demanà la participació en la manifestació de l'endemà.
Manifestació al centre de Barcelona
El dissabte 15, més de 500 persones es van concentrar al Passeig Lluís Companys per donar suport als 3 joves. La manifestació, que es va desenvolupar pacíficament i sense presència policial, es va iniciar en Arc de Triomf a les 19h. Es va marxar pel carrer Sant Pere Més Baix, detenint-se un moment al nº 55, lloc on es van desenvolupar els fets. Al final de la manifestació, Mariana va parlar per ràdio Contrabanda en directe, denunciant novament les irregularitats del cas i la situació dels nois. També els presents i radiooients van poder escoltar les declaracions de Joan Clos transmeses el dissabte 4 de febrer per Catalunya Ràdio: 'la ferida de l'agent es va produir per un test llançat des de l'interior de l'edifici okupat.'
A última hora, coneixent que han deixat la vaga de fam, se sap que Rodrigo Lanza segueix a l'hospital penitenciari de Terrassa, el seu company Juan Pintos va ser traslladat de tornada al pavelló d'infermeria del C. P. de la Trinitat el dimecres, dia que va deixar la vaga i Alex Cisternes segueix a la galeria d'infermeria del centre penitenciari La Model. Mariana encara feble pels 26 dies de vaga i acabada de donar d'alta de l'Hospital Clínic, va estar a primera línia de la manifestació en una cadira de rdes, megàfon en mà reclamant la llibertat del seu fill i els seus companys.

This work is in the public domain

Comentaris

Rodrigo, Juan, Alex y Mariana dejan la huelga de hambre
18 jul 2006
Medio millar de personas se manifiestan en apoyo a los jóvenes por el centro de Barcelona

Barcelona.- El viernes 14 de julio, en la sede de la FAVB, se convocó una rueda de prensa para anunciar las novedades jurídicas y el estado de salud de las personas que cumplían 27 días de huelga de hambre y denunciar nuevamente que los tres jóvenes siguen en prisión preventiva sin derecho a la presunción de inocencia. En la rueda de prensa participaron organismos como La Comisión de Defensa de los Derechos Humanos del Colegio de Abogados, representada por Jaume Asens, Justicia y Pau, con Sabrina Puig como representante, Montserrat Munté como ACAT, Joan Herrera en representación de ICV, Horacio Tamburini como miembro de la Casa de la Solidaridad y médico de Mariana, la FAVB, el abogado de la defensa Eduardo Cáliz y un miembro del Grupo de Apoyo del 4F. Las declaraciones de la rueda de prensa fueron encaminadas a denunciar las torturas que sufrieron las personas detenidas y en la medida punitiva injustificada contra los 3 jóvenes ingresados en prisión, puesto que se vulnera flagrantemente el derecho a presunción de inocencia. También se comentaron las irregularidades en el proceso y los estudios catedráticos sobre la imposibilidad de que una piedra hubiera provocado heridas de tal magnitut al guardia, porlo que se denuncia que la resolución en primera instancia y de la Audiencia Provincial, en el sentido de mantener a los jóvenes en prisión, es totalmente injustificada. Hubieron declaraciones sobre cómo, tanto en Argentina como en Chile, hay un gran eco entre los medios de comunicación por el caso y del tratamiento insuficiente que está recibiendo Àlex en la Modelo. Por último se comentó el estado de salud y de ánimo de los presos y se pidió la participación en la manifestación del día siguiente.
Manifestación al centro de Barcelona
El sábado 15, más de 500 personas se concentraron en el Paseo Lluís Companys para apoyar a los 3 jóvenes. La manifestación, que se desarrolló pacíficamente y sin presencia policial, se inició en Arco de Triunfo a las 19h. Se marchó por la calle Sant Pere Més Baix, deteniéndose un momento en el nº 55, lugar dónde se desarrollaron los hechos. Al final de la manifestación, Mariana habló por radio Contrabanda en directo, denunciando nuevamente las irregularidades del caso y la situación de los chicos. También los presentes y radioyentes pudieron escuchar las declaraciones de Joan Clos transmitidas el sábado 4 de febrero por Catalunya Radio: '...la herida del agente se produjo por un tiesto lanzado desde el interior del edificio okupado.' A última hora, conociendo que han dejado la huelga de hambre, se sabe que Rodrigo Lanza sigue en el hospital penitenciario de Terrassa, su compañero Juan Pintos fue trasladado de vuelta al pabellón de enfermería del C. P. de la Trinidad el miércoles, día que dejó la huelga y Alex Cisternas sigue a la galería de enfermería del centro penitenciario La Modelo. Mariana que también ha dejado la huelga todavía débil por los 26 días sin comer y acabada de dar de alta del Hospital Clínico, estuvo en primera línea de la manifestación en una silla de ruedas, megáfono en mano reclamando la libertad de su hijo y sus compañeros.
Re: Rodrigo, Juan, Alex i Mariana deixen la vaga de fam
19 jul 2006
libertad a alex juan y rodrigo
libertad ya!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more