Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Jornades Llibertàries al Prat en homenatge als lluitadors antifeixistes (19-23 juliol). 1936-2006
10 jul 2006
Jornades Llibertàries al Prat de Llobregat
1936-2006
jornadesllibertariesG.jpg
Aquests darrers mesos diverses persones i colâ¢lectius de tendència llibertària del Prat de Llobregat hem estat preparant aquestes jornades per retre homenatge a tots els lluitadors antifeixistes que fa 70 anys van plantar cara al feixisme. Lâesclat de la Guerra Civil va suposar arreu una resposta popular que impulsaria un moviment revolucionari que arribaria fins al darrer racó del territori. Després de 70 anys a la nostra població encara no existeix cap estudi que expliqui els fets dâaquesta revolució i la Guerra Civil a nivell local, únicament esmentats de passada en els llibres dâhistòria local. El silenci continua instaurat sobre aquest període i les autoritats no han emprés en tots aquests anys cap projecte que expliqui una part tan important de la nostra història.

Al Prat de Llobregat la versió de la Guerra Civil és la que durant més de 40 anys va imposar el franquisme. Aquí no ha calgut cap revissionisme, continuem sabent perfectament el nombre de morts durant el període produits per incontrolats i que van rebre any rera any les misses i demés actes oficials, però encara avui dia desconeixem el nombre total de les víctimes de la repressió franquista. Aquesta amnèsia a nivell local ha deixat sense nom als centenars dâempresonats a camps de concentració, batallons de treballadors i presons, les desenes dâafusellats i morts a les presons, els joves pratencs que van deixar la vida als fronts, els que es van exiliar de la població. A dia dâavui el seu sacrifici continua oblidant-se de forma vergonyant.

Volem convidar a tothom a participar en les diferents activitats que hem organitzat com a homenatge als lluitadors antifeixistes. Hem volgut centrar les jornades en el moviment anarquista perque és el nostre i perque ha estat lâoblidat i el criminalitzat amb més ferocitat durant molts anys, un moviment que va ser majoritari a la nostra població i que continua sent un autèntic desconegut, però no volem oblidar-nos de tots els lluitadors que sent de diferents ideologies van defensar la Revolució i van lluitar contra el feixisme.

Per trencar aquest silenci, per retre homenatge a les víctimes del feixisme, per explicar els fets que coneixem de la Revolució a nivell local i en lâàmbit més general, per debatre i discutir sobre lâanarquisme en aquells moments tan decisius i en la seva cojuntura actual, per mantenir vives les herències revolucionàries, per explicar que una revolució va ser possible i es va portar a terme als nostres poblesâ¦.

Per la memòria històrica, per lâorgull i per lâesperança.

ACTES:

DIMECRES 19 JULIOL

19:30- Xerrada: âHISTÃRIA DEL MOVIMENT LLIBERTARI PRATENCâ? a càrrec dels historiadors Joan Mateu, Jordi Ramos i Joan Montblanc
Exposició permanent tots els dies

DIJOUS 20 JULIOL

19:30- Xerrada: âARRELAMENT, CULTURA I ACCIà DE LâANARQUISME A CATALUNYAâ? a càrrec de lâhistoriador Ferran Aisa autor dels llibres âLa cultura anarquista a Catalunyaâ? i âUna història de Barcelona: Ateneu Enciclopèdic i Popularâ?


DIVENDRES 21 JULIOL

19:30- Debat: âCONCEPTES DE LâANARQUISME A LâACTUALITATâ?
21:30- Tapeo i kafeta oberta

DISSABTE 22 JULIOL

11:00- âLA RUTA DE LâANARQUISMEâ? Ruta a peu documentada pels llocs més emblemàtics de la revolució i lâanarquisme pratenc; Ofrena floral als lluitadors antifeixistes i inauguració de la plaça 19 de juliol de 1936

14: 30- PAELLA POPULAR (6â¬) Confirmeu assistència

22:00- CONCERT:

- ZERMEÃO (Heavy-Prat)
- KILL (Punk- Cornellà)
- MUGAMBU (Reagge festiu- Vilanova)

DIUMENGE 23 JULIOL

-19:00 TEATRE:

âMORT ACCIDENTAL DâUN ANARQUISTAâ? Adaptació de lâobra de Dario Fo per la companyia âLa Terra Teatreâ? de Vilafranca

Tots els actes gratuits (excepte paella) es realitzaran al KOP-Alta Tensió (C/Dr.Soler i Torrents núm. 36) al costat de lâestació- Tren, busos 65, 165, L10, N16 i N17

ORGANITZEN:

Catarko
GEPCAH âGrups dâestudis pratencs contra lâamnesia històricaâ?
CNT Prat
KOP-Alta Tensió

www.kasalprat.org
www.kasalprat@moviments.net
Mira també:
http://www.kasalprat.org

This work is in the public domain
Sindicat