Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Estudiants en Acció esmena la LOU...
10 jul 2006
Tal com llegiu al títol, Estudiants en Acció creiem que cal fer alguna cosa més que cridar molt i veure-les passar en temes legislatius que afecten els estudiants. I com no la LOU és de les que més ens afecta.
Aprofitant que el Govern espanyol n'està iniciant la reforma, hem decidit fer arribar per carta certificada la nostra postura i esmenes sobre diverses qüestions de la LOU a TOTS els grups polítics del congrés espanyol.
Ens hem centrat molt però en l'estructura universitària, el mètode de presa de decisions i en la representació dels estudiants, ja que creiem que els estudiants hem de tenir més pes en les decisions que afecten la universitat, i fins ara, totes les nostres demandes en aquest sentit als claustres i rectors es veien frenades perquè era la LOU i no els estatuts de la universitat qui marcava els mínims pel professorat.
D'altra banda hem volgut fer les esmenes realistes i assumibles, i per tant hem trobat una fòrmula que deixaria els professors (del tipus que siguin) amb un 51% total de representació, els estudiants amb un 36% i el PAS amb un 13%.
D'altra banda hi ha esmenes perquè el Consejo Estatal de Estudiantes Universitarios, malgrat que la idea d'una cosa així estatal no ens agrada i la voldriem nacional, és a dir, dels Països Catalans, des d'un punt de vista anacional és bona, però el govierno la plantajava molt jerarquica i sense representativitat real.
Per tant hem fet esmenes per tal que es tingui en compte la territorialitat, el nombre d'universitats del territori i el nombre d'alumnes per designar la representació.
Ara per ara només un grup ens ha contestat i ha dit que està disposada a acceptar i defensar aquestes idees.
Per tant, haurem de fer pressió, ja que perquè això tiri endavant hi ha de donar suport algun dels grups majoritaris, sigui el PP o el PSOE.
I us ben asseguro que estem trobant la fòrmula per fer pressió d'una forma econòmica, fàcil i participativa per part vostra també.
http://estudiantsenaccio.blogspot.com/
Mira també:
http://estudiantsenaccio.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Estudiants en Acció esmena la LOU...
10 jul 2006
A veure deixem clares algunes coses:

-El vostre referent polític, es a dir ERC, va aprovar la reforma de la LOE al congrés de diputats espanyol, encara que aquesta llei és regressiva pel que fa a la nostra educació i els PPCC.

-Pel que fa a la representació dels estudiants, la representació que tenim actualment és irrisòria i les institucions universitàries i els òrgans de representació haurieu de saber que són totalment ademocràtiques. Personalment trobo que és patètic que demaneu que les estudiants tinguem el 36 % de la repressentació quan som més del 90% de la població universitària.

-Crec que el vostre reformisme queda pal·lès quan defenseu reformes al Consejo Estatal de Estudiantes Universitarios i ho considereu una cosa bona... Haurieu de saber que aquest òrgan és un instrument que ha creat el govern del PSOE per controlar el moviment d'estudiants, fent un òrgan completament antidemocràtic compost per un representant de cada comunitat autònoma i un representant estatal. Com pot ser que quatre gats decideixin per totes les estudiants de l'estat? Aquest òrgan només servirà perquè quan el govern de torn aprovi una llei amb l'oposició dels estudiants (com gairebé totes les que han aprovat) només hagi de pactar amb aquest consejo per poguer dir davant la premsa que ha consensuat la llei de torn davant de tots els estudiants de l'estat.

-Per acabar: QUè VOL dir: "I us ben asseguro que estem trobant la fòrmula per fer pressió d'una forma econòmica, fàcil i participativa per part vostra també.". Doncs jo us ben asseguro que amb aquests pobres arguments i llençant-vos de braços oberts a la política de saló, sense que tingueu ni mica de presència real als centre educatius, només aconseguireu enganyar a 4 gats i jugar aconfondre a la resta d'estudiants.

Recordar-vos que Existeix un sindicat d'estudiants amb presència a tot el país que presenta alternatives reals al sistema educatiu imperant: el SEPC.

www.sepc.cat
Re: Estudiants en Acció esmena la LOU...
10 jul 2006
Estudiants en acció és un tinglado de les Jerc i Esquerra republicana, perquè sinó com s'entén que possin de nick EEAERC (estudiants en acció Esquerra Republicana de catalunya)?

Primer demaneu als vostres mentors que no aprovin la LOE, la LUC, la llei catalana d'educació, totes elles amb l'posició dels estudiants i de la USTEC, sindicat de docents majoitari a secundària i després ja en parlarem.

EEA VENUTS!!!
Re: Estudiants en Acció esmena la LOU...
10 jul 2006
Hóstia, després de llegir aquest post només puc concloure que els d'Estudiants en Acció sou patètics.

Entre el 95 i el 2000 molts estudiants treballavem per una representació justa als claustres, i la nostra demanda era un 50%-50% entre professors i estudiants !! i sis anys després voslatres demaneu un 36%... però si abans de la LOU ja teniem un 33% !!

I del Consejo de Estudiantes Estatales, però si ens varem pasar quatre anys anant a "rebentar" les reunions de "estudiantes estatales", i amb força éxit, i ara vosaltres voleu presentar esmenes per millorar-ne la representativitat? el que haurieu de proposar és la seva desaparició !!

El problema no és si sou d'ERC o no, el problema és que com a sindicat no serviu els interessos dels estudiants catalans i us doblegueu servilment als desitjos de la "patronal"; professorat i ministeri.

Una mica més d'ambició, collons !!
Re: Estudiants en Acció esmena la LOU...
10 jul 2006
Francament, m'he vist obligat a visitar el blog d'Estudiants en Acció, perquè costa de creure que una organització parli en primera persona del singular. De fet, és bastant aclaridor respecte què és estudiants en acció: un alliberat i un grup de jerkis que els diuen de presentar-se a les diferents eleccions.

Mai s'han aconseguit modificacions en la legislació universitària sense una prèvia mobilització i encara menys sense la unitat del moviment estudiantil. Per tant, l'activitat d'EEA, almenys en aquest cas, està per un costat debilitant el moviment estudiantil en tant que el divideix, i per l'altre, no és funcional a les seves suposades reivindicacions doncs empra mètodes que no són útils.

Apostar únicament per la via institucional no té cap sentit quan no és te una majoria per tirar endavant les reivindicacions del moviment estudiantil. Si que es pot forçar a que una majoria social condicioni les decisions institucionals, mitjançant la mobilització. Però on potencialment tenim més força és al carrer i als centres universitaris i no a les institucions.

A més, hauriem de valorar també la independència del moviment estudiantil respecte a les organitzacions polítiques; fonamental per tal de poder prioritzar aquells eixos de lluita del moviment estudiantil sense caure en interessos partidistes. Són les organitzacions polítiques les que han de recolzar militantment a les organitzacions estudiantils sindicals, i no al revés.

En fi, confio en que l'Anguita o a qui li correspongui, es pensi dues vegades la feina que estan començant a fer a les universitats. Doncs estic convençut que també a la gent d'EEA els faria una certa vergonya adonar-se'n que estan afeblint el moviment estudiantil.
Re: Estudiants en Acció esmena la LOU...
10 jul 2006
el model AJEC-PSOE sempre ha fracassat a les universitats, quina decepció veure com tant de temps i diners se'n van a les clavegueres així.
Re: Estudiants en Acció esmena la LOU...
10 jul 2006
Molt de fum per portar una proposta de mínims (patètica) i fer un gest quan la majoria d'associacions han treballat el tema de la LOU juntes i fotent canya al carrer i pressió des de les institucions.

Prou tocar els nassos, tot el meu suport a l'AEP i al SEPC! Demanaria a les JERC que fes la seva feina, (que la fa prou bé) i deixes de molestar als i a les joves estudiants.
Re: Estudiants en Acció esmena la LOU...
10 jul 2006
l'anguita no el van expulsar de tot plegat per donar suport al botellot?
Re: Estudiants en Acció esmena la LOU...
10 jul 2006
Si us plau, no posem noms per indymedia pq queda molt lleig, per molt cretí que sigui el personatge.

Però aquest noi el van expulsar d'erc-jerc pel tema del posicionament d'ell (i la seva assemblea de barri em sembla) respecte el botellot. Tot i així es manté a dins del sindicat, `però tot i q és important diria q no pinta gaire. Però no cal donar més noms, ja sortiran ells sols...

salut i CEPC!!!
Re: Estudiants en Acció esmena la LOU...
10 jul 2006
m'he equivocat!!! (perdoneu, és la costum...)

Salut i SEPC!!!
Re: Estudiants en Acció esmena la LOU...
11 jul 2006
Fora ERC i altres plataformes de politiquillos a sou de l'estat d'indymedia.

Estudiants en acció tenieu una manera molt bona de fer pressió: fent que les vostres esmenes fossin acceptades a canvi del vostre suport a Zapatero!

Però com sempre preferiu fer veure que allò és impossible i que treballeu epr als estudiants. La única manera de fer força és sortint al carrer per fer que els jutges i polítics actuin segons la llei. Qui cregui que amb vies judicials i polítiques s'arregla alguna cosa és perquè no sap de que va tot plegat.

S'ha de combinar la mobilització amb la negociació, però vosaltres sou 3 ia sou de la generalitat , de manera que us importa més salvar els vostres salaris i petites quotes de poder (els vostres liders acabaran sent diputats això ho sap tothom, i oblidant que un dia van demanar coses lògiques. Tots els politics en els eu dia demanaren coses).

Feu pena! Siusplau marxeu d'indymedia que ja podeu publicar la vostra publicitat gratuïta a d'altre smitjans. Indymedia és l'eina dels desheretats iperseguits, dels que lluiten i no dels que paren la mà.

JERC pallassos!
Re: Estudiants en Acció esmena la LOU...
11 jul 2006
els amics akests , an tret el text de la seva plana web ??? no se pk ??????????????????????????????????????? jeje ???????????????????????????????????
Re: Estudiants en Acció esmena la LOU...
11 jul 2006
Hem d'agrair la recapacitació d'EEA per haver tret aquest text de la seva pàgina web. Moltes gràcies.

Si no fos molt demanar, podrieu aprofitar que esteu de rectificacions i desmuntar el xiringuito , o sinó, començar a treballar conjuntament amb la resta del moviment estudiantil?
Sindicato Sindicat