Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Comunicat d'Endavant-OSAN arran el sinistre del 3 de juliol
08 jul 2006
Des d'Endavant (OSAN) volem transmetre el nostre condol a totes i tots els afectats i familiars de les víctimes del greu sinistre ocorregut dilluns 3 al Cap i Casal del País Valencià. Desitgem la ràpida recuperació de totes les persones hospitalitzades i volem fer-los arribar un missatge d'esperança. També volem agrair als i les voluntàries que durant aquesta jornada i les següents van estar treballant desinteressadament per tal de salvar vides.
D’altra banda volem denunciar que:

1)     El tractament informatiu sobre aquest trist succés que ha donat RTVV i els representants institucionals de l’Ajuntament de València i la Generalitat valenciana, ha estat frívol, exempt de tot tipus de transparència i amb una clara intenció manipuladora, constituint un insult al conjunt de la societat valenciana i un intent de criminalització als treballadors i treballadores de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana imperdonable.
2)     La línia 1 del metro de València és la més obsoleta, té les vies en mal
estat, els sistemes de seguretat són antics i, en el cas de la corba de
l’estació de Jesús, inexistents. Té males senyalitzacions i ha patit diversos
accidents (el darrer, el setembre de 2005). El manteniment és escàs, les
revisions s’allarguen i el personal de tallers és curt. La línia 1 del metro és,
també, la línia utilitzada per les obreres per a traslladar-se a València.
3)     Aquesta situació s’ha donat mentre Rita Barberà i Francisco Camps han estat promovent amb diners públics una política d’obres faraòniques com ara les de la Copa Amèrica, les de la Ciutat de les Arts i les Ciències o la Ciutat de la Llum, així com el foment del transport privat (construcció de carreteres i pàrkings, ajudes a la compra de cotxes, etc.). El problema rau en la política de transports de la Generalitat Valenciana i del Govern central, una política que tan sols mira pel benefici econòmic, deixant de banda la seguretat de les classes populars. L’augment de la seguretat no reporta guanys. La construcció d’infrastructures sí. Uns mesos abans la mateixa línia 1 havia patit un greu accident; dos dies després, dos tramvies en Alacant van estar a punt de xocar frontalment en transitar per via única . El desinterès institucional en el transport públic és la causa de la tragèdia, i no un accident “fortuït i imprevisibleâ€?.
4)     Els sinistres a les vies valencianes no són un fet aïllat, ans al contrari, tal i com han denunciat alguns sindicats i publicat alguns mitjans de comunicació, en el període 2000-2002 es produïren 85 sinistres, amb12 morts i 65 ferits. Per contra, al Principat de Catalunya només es produí 1, a Mallorca un altre i al País Basc 8. (aquestes comunitats autònomes són les que tenen un sistema propi de ferrocarrils). Un exemple evident de l'interès de les institucions valencianes en el sistema públic de transports.
5)     La reacció dels serveis de rescat fou insuficient, evidenciant un cop més la ineptitud dels nostres governants qui sense problemes han previst les problemàtiques que causarà la inundació de la ciutat per la visita del Papa, però al mateix temps hem pogut veure com les feines de rescat havien de ser fetes per persones no qualificades per aquestes tasques, imatges de policies portant ferits o d’auxiliars d’ambulatori tractant greus traumatismes no s’haurien d’haver produït.

Així doncs concloem:

-     Que l’únic error humà ha estat provocat per l'estultícia i ineptitud d'uns governants que lluny de preocupar-se de les necessitats de les classes populars només veuen la política com un mitjà d'enriquir-se. Ni catarsis cristianes col•lectives, ni plors maquinals de monarques poden solucionar o amagar que si han mort 42 persones ha estat pel voraç capitalisme preocupat en obtenir quantiosos beneficis a canvi de seguretat.
-     El conseller García Antón i la resta de (ir)responsables institucionals no són més que mentiders, cínics i inhumans. L’accident es podria haver evitat; balisses de seguretat i limitadors de velocitat hagueren impedit l’excés de velocitat i, conseqüentment, el tràgic accident. Aquests “representantsâ€?, després que el Papa de la secta de Roma els prenga confessió el proper diumenge, han de marxar a sa casa o, millor encara, desaparèixer de la terra i reunir-se amb el seu Déu.
-     Animem a tot el poble valencià a exigir un canvi en la política pel que fa als serveis públics de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament; exigint un transport públic segur, econòmic i de qualitat, per a que aquesta desgràcia no es torne a repetir. Els encoratgem a reivindicar una investigació transparent i a emprendre accions de tot tipus fins que es depuren responsabilitats a les institucions municipals i autonòmiques.


Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional), País Valencià 8 de juliol de 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat d'Endavant-OSAN arran el sinistre del 3 de juliol
09 jul 2006
Pasa com amb l'assumpte del Carmel, gràcies a un accident espectacular, la merda que ha propiciat que això pases surt a la superfície.
Sindicato Sindicat