Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
CONCENTRACIÓ abans del judici 11 juliol MATARÓ
06 jul 2006
Que no et tapin la boca

La llibertat d’expressió en perill

Un jove de Mataró ha d’afrontar un judici, on li pot caure una multa, que oscil•la els 2.500 i 5.000 euros, intercanviables per 6 mesos de presó i una altra multa de 700 euros, per unes suposades pintades, realitzades en el transcurs d’una manifestació contra la violència policial.
cartell que no et tapin la boca.jpg
Fa 3 anys, la delegació d’hisenda de Mataró, va ser ocupada pacíficament per diversos joves, com a protesta contra la guerra de l’Iraq. Els Mossos d’esquadra desallotjaren de forma violenta els joves de l’edifici. Diversos col•lectius de la ciutat, organitzaren una manifestació per denunciar la violència policial, es realitzaren diversos murals crítics amb els Mossos.

Al finalitzar la manifestació, un jove independentista fou identificat per diversos agents de paisà dels Mossos, l’acusaren d’haver realitzat totes les pintades fetes a la manifestació.

El jove ha d’afrontar un judici, on li pot caure una multa, que oscil•la els 2.500 i 5.000 euros, intercanviables per 6 mesos de presó i una altra multa de 700 euros, per despeses de neteja de la pintada.

Aquest fet, juntament amb altres noticies, com ara les conseqüències de la normativa de civisme de l’ajuntament de Mataró (multes per encartellar, prohibicions a organitzar actes...), censura informativa de les accions i actes dels moviments socials de la ciutat, han creat un ambient a Mataró, on la llibertat d’expressió està en perill, una coacció a un dret irrenunciable, perpetrat pel govern municipal, amb el clar objectiu d’esborrar a aquelles persones critiques amb la seva gestió.


CONCENTRACIÓ abans del judici
11 juliol / 10h.
Davant dels jutjats de
MATARÓ

This work is in the public domain
Sindicat