Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Pique diu que franquisme no era feixisme
05 jul 2006
Piqué afirma que el franquisme "no era un règim feixista" i que la II República va ser un període "molt lamentable"
05/07/2006 12:23

BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

El president del PP de Catalunya, Josep Piqué, ha afirmat hui que el règim franquista espanyol "no era un règim feixista" i ha assegurat que al començament de la Guerra Civil "les responsabilitats són compartides" entre els dos bàndols. "No crec que es puga fer una alabança a un període històric --el de la II República-- que al final va desembocar en una Guerra Civil", ha apuntat.

En una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, Piqué ha defensat la postura del PP al Parlament Europeu, que no es va sumar a la condemna del franquisme, i ha afirmat no compartir "la visió idíl·lica" que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, "té de la II República" un "període històric" que Piqué ha qualificat de "molt lamentable".

Piqué ha optat per qualificar el règim franquista que es va oposar al bàndol republicà com a "un autoritarisme de dretes que --ha dit-- no m'atreviria a qualificar de feixista". "El règim franquista no era un règim feixista en el sentit historicista del terme, encara que als seus inicis molt dels ritus" ho semblaren.

El líder del PP català ha justificat la intervenció del representant del seu grup en l'Eurocambra, Jaime Mayor Oreja, que es va centrar ahir a defensar l'esperit de la transició, al·legant que "Zapatero, des de la seua mentalitat, connecta molt més amb el que ell entén que és la legitimitat democràtica de la II República que amb el que es deriva de la transició i de l'esperit de la concòrdia". "I així trenca amb la tradició dels anteriors governs socialistes", ha afegit.

En contra d'esta "visió" de Zapatero, Piqué ha considerat que la II República "va tindre uns plantejaments des dels seus inicis profundament sectaris", en què es va elaborar "una Constitució només dels republicans sense tindre en compte bona part del conjunt de la població espanyola".

"No crec que es puga fer una alabança d'un període que al final va desembocar en una Guerra Civil i ací les responsabilitats són compartides, perquè antidemòcrates havia en els dos bàndols", ha afirmat Piqué, assenyalant que en el bàndol republicà "havia formacions clarament alineades amb l'estalinisme, que no és un règim precisament democràtic".[FIN]

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pique diu que franquisme no era feixisme
05 jul 2006
a les armes catalanes! Això comença a fer, a més de fàstic..,terror!
Re: Pique diu que franquisme no era feixisme
05 jul 2006
Ja en hi ha prou.El feixisme es feixisme tant ho hagui dirigit el dictador Franco,Hitler,Mussolini,Somoza,Pinochet,Stronner,Videla,etc,etc,etc.Per cert ,crec que a Alemania no hi cap placa de carrer que es digui Hitler.A Espain encara en queden moltes,apart de un partit politic que es diu P.p. i encara fant apologia del feixisme.Prou de minimitzar el feixisme o franquisme.Ilegalitzacio del partit popular encara que es suprimeixi la llei de partits.FEIXISME NUNCA MAIS
Re: Pique diu que franquisme no era feixisme
05 jul 2006
quin cinisme!
Re: Pique diu que franquisme no era feixisme
05 jul 2006
Pot ser que afegim a la llista del Sr./Sra. Les Coses Clares noms com Stalin, Fidel Castro, Pol Pot, Mao o Ceaucescu. Ah, no! que aquests són comunistes i per alguns no són tirans sanguinaris sino revolucionaris exemplars...
Re: Pique diu que franquisme no era feixisme
05 jul 2006
La gran trampa dir i igualar els dictadors comunistes i els feixistes. De comunistes n'hi ha molts de fills de puta, però els feixistes ho són tots.
Re: Pique diu que franquisme no era feixisme
05 jul 2006
los comunistas han creado a los fascistas para luego liberarnos de ellos a la humanidad. y entre unos y otros, cuantos millones de muertos inocentes en el siglo XX?
Re: Pique diu que franquisme no era feixisme
05 jul 2006
comunismo =millones de muertos
fascismo =millones de muertos
para cualquier persona humana no fanatizada, lo uno es lo mismo que lo otro.
Re: Pique diu que franquisme no era feixisme
05 jul 2006
I dels que es moren de fam i de fàstic a dia d'avui , sense el perill roig , a qui els comptabilitzem ?
Re: Pique diu que franquisme no era feixisme
05 jul 2006
Sr Piqué, les seves paraules son repugnants i a més mentida.

http://catalunyapersempre.blogspot.com/
Re: Pique diu que franquisme no era feixisme
05 jul 2006
El sistema politic més nefast, mes criminal i mes nociu per al Planeta i per la especie humana ha sigut el Capitalisme i les seves prelatures democràtiques.Quanta gent va matar la Espanya republicana o la Espanya democràtica o Imperial? Quanta gent ha matat l´Imperi Frances? Quanta gent ha matat Israel? Quanta gent ha matat l´Imperi Britanic? Quanta gent ha matat els Estats Units? Quanta gent ha matat la Russia zarista? quanta gent han matat les diferents democracies de tot el món, la corrupta Onu? Quants milions de persones es moren de fam cada dia, i els seus països mai sen surtiran de una deuda provocada per la usura, per la fina´ça i per uns tractats economics amb uns interessos flagrants. El capitalisme ha estat el regim que mes ha matat i la gent se n´oblida d´ell, des de la sanguinaria revolució Francesa, acabant amb la Guerra d´Irak, que es comptin els morts.Llavors es veura com a ridicules les xifres de morts del franquisme, del feixisme, del nacionalsocialisme i fins i tot m´atreviria a dir del comunisme i això que moriren 140 milions amb el comunisme.El principal cancer del planeta es lo que s´intenta evidenciar com l´unic camí possible de la humanitat, sens ha camuflat tant be la tiranía on vivim, que fins i tot pareix que tots els que no assimilem un sistema tant paranoic i salvatge com el capitalisme som descendents directes de Pedro Picapiedra.Els politics son responsables del circ on vivim, i cada cop quye votem, que paguem impostos o cada mes que seguim pagant la hipoteca bancaria involuntariament seguim mantenint viu la Bestia mes sanguinaria de la historia, el CAPITALISME NEOLIBERAL.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more