Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sexualitats
28 de juny Una festa reivindicativa (recull de premsa)
03 jul 2006
Desenes de milers de persones van sortir el dissabte 1 de juliol sota el lema en la diversitat gais, lesbianes i transsexuals ens fem grans.
40.000 persones segons l’organització van recorre els carrers de Barcelona en una marxa ludico – reivindicativa.
mani20064.jpg
mani20065.jpg
mani20066.jpg
Novament Barcelona va demostrar que les reivindicacions dels homes i dones transsexuals, lesbianes i gais és poden demostrar de forma plural, lúdica i al mateix temps reivindicativa.
Des del FAGC felicitem i donem les gràcies a totes i tots els participants de les activitats del 28 de juny que han fet possible esta nova mostra de la força del teixit associatiu GLT català.
JOSUÉ GARCIA. Barcelona
Milers de persones van recórrer ahir a la tarda els carrers del centre de Barcelona en la manifestació del Dia Internacional per a l'Alliberament d'Homes i Dones Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals. Aquest any, la manifestació feia un especial èmfasi a denunciar la situació que viuen les persones homosexuals i transsexuals d'edat més avançada, molts dels quals viuen en una situació de marginalitat. Durant la marxa també es van poder escoltar consignes a favor dels diferents models de família, així com crítiques al PP, a l'Església catòlica i a l'alcalde, Joan Clos, a qui reprotxen l'aprovació de l'ordenança de la convivència.

La manifestació va sortir, com és habitual, des de la plaça Universitat i va avançar lentament pel carrer de Pelai i la Rambla fins a arribar, més de dues hores després, a la plaça de Sant Jaume. Des de la comissió organitzadora xifraven en prop de 40.000 les persones que havien assistit a la concentració festiva. Per la Guàrdia Urbana, però, només hi havia 3.500 persones. Un cop a la plaça de Sant Jaume es va llegir el manifest, que aquest any denuncia la marginalitat de què són objectes moltes persones homosexuals i transsexuals de més de 50 anys, amb situacions de precarietat econòmica, soledat i negació de la seva sexualitat, fortament reprimida durant els anys del franquisme.

Com ja és habitual en aquesta marxa, el to reivindicatiu es va barrejar amb l'ambient més festiu de les carrosses, que omplien de música la Rambla i provocaven els espectadors llançant-los aigua. Un grup cantava «Sí, sí, sí, som bi», la Joventut del PSC repartia pomes i peres –en al·lusió a les declaracions d'Ana Botella, que comparava les fruites amb el matrimoni entre persones del mateix sexe– i una altra de les carrosses recordava la polèmica ordenança de la convivència impulsada per l'alcalde de Barcelona. De fet, Joan Clos ha estat aquest any el «guanyador» del Totxo Rosa que cada any atorga l'entitat Col·lectiu Gai de Barcelona a la persona amb una actitud més homòfoba, ja que, denuncien que aquesta norma restringeix les llibertats i penalitza qualsevol mostra d'afectivitat al carrer.

Des de l'organització de la manifestació, la Comissió Unitària 28J, Eugeni Rodríguez es mostrava molt satisfet pel desenvolupament de la marxa. Tot i que reconeix que no s'havien igualat les xifres de l'any passat –la més multitudinària fins al moment coincidint amb l'aprovació dels matrimonis d'homosexuals–, considera l'assistència un èxit tenint en compte que no hi havia la mateixa pressió mediàtica. Rodríguez va lamentar que hagin augmentat les denúncies per homofòbia i va exigir que s'inclogui en els currículums escolars l'educació en la diversitat sexual per posar fre a aquestes actituds.

A la manifestació, també hi van assistir representants d'ICV i d'ERC, així com el nou responsable del programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual de la Generalitat, Màrius Tàrrega, que va destacar que s'hagin descentralitzat els actes a ciutats que no siguin Barcelona. Tàrrega va explicar la voluntat del govern d'aprovar, abans que s'acabi la legislatura, un pla interdepartamental per lluitar contra la discriminació de les persones homosexuals. També es van reunir desenes de milers de persones a la manifestació de Madrid. Des d'allà, el president d'honor de la Coordinadora Gai-Lesbiana, Jordi Petit, va criticar l'organització de la concentració catalana i que coincidís amb el dia de la madrilenya.

28 de juny Una festa reivindicativa
Barcelona crida per l'orgull gai
gent gran · El col·lectiu denuncia que els ancians viuen marginats famílies · Els pares i mares homosexuals reivindiquen els seus drets

"Ompliu els carrers d'oli. Fem Barcelona rosa. Fem Barcelona lliure". Amb aquest crit de guerra va començar ahir a dos quarts de set de la tarda la manifestació del Dia de l'Orgull Gai, Lesbià i Transsexual. Malgrat que, com sempre, les boges i els transsexuals més descarats (sota un pendó que venerava una pintura d'Ocaña) van acabar acaparant l'atenció dels flaixos, la jornada d'ahir volia reivindicar especialment els drets (i l'orgull) de les famílies formades per gais i lesbianes i de les persones grans.

En un manifest unitari, el col·lectiu va denunciar que les persones homosexuals (en especial els transsexuals) de més de 50 i 60 anys viuen una situació real de marginalitat, sovint penosa. "La gent ha de saber que en moltes residències d'avis els homosexuals estan marginats i viuen en una situació d'abandonament injusta", explicava en Pere Traveria, un homosexual de 63 anys que milita en associacions des del 1976 i que, com molta gent de la seva edat, "va viure la pitjor època de la repressió".

A banda de la gent gran, la manifestació d'ahir va ser protagonitzada per moltes famílies que reivindicaven la "diversitat" i les diferents fórmules de convivència. Parelles de lesbianes amb els cotxets i les criatures en braços i parelles de gais amb els nadons penjats de la motxilla van aportar -sense deixar de ballar- la dosi de seriositat a la festa.

La manifestació del Dia de l'Orgull Gai, Lesbià i Transsexual, que havia començat en una plaça de la Universitat pleníssima, on no faltava ni l'escenari ni la barra de bar (on es venien cerveses i es regalaven peres de dues en dues), va acabar a la plaça de Sant Jaume. L'alegria no va decaure ni un minut.
Botons
Milers de manifestants a Barcelona pels drets de les persones grans LGTB
Avui a Barcelona, unes 40.000 persones, segons els organitzadors i 3.500 segons la Guàrdia Urbana, hem sortit al carrer per a reivindicar els drets de les persones majors gais, lesbianes i transsexuals.
Sota un sol de justícia s'ha desfilat sortint de plaça Universitat, passant per carrer de Pelai, la Rambla, carrer de Ferran, fins a arribar a la plaça de Sant Jaume, on s'ha llegit un manifest.
Carrosses, paraigües, i banderes de tots les grandàries han omplert els carrers de Barcelona per unes hores.
“Dosmanzanas� va estar allí i aquí us deixem un petit reportatge fotogràfic a manera de resum.
Mira també:
http://www.fagc.org
http://www.dosmanzanas.com/index.php/manifestacion-del-orgullo-en-barcelona/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more