Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[Maulets] respecte la creació i arrencada del Sindicat d’estudiants dels Països Catalans
02 jun 2006
Des de Maulets volem felicitar l’Alternativa Estel i la CEPC per la culminació i consolidació del seu procés de confluència i els animem a continuar la tasca feta i a tirar endavant els Sindicat d’estudiants dels Països Catalans.
El naixement del nou sindicat estudiantil, ara fa un mes: el dia 1 de maig d’aquest any, ha estat resultat del treball persistent de l’AE i CEPC en el seu procés de confluència orgànica, un treball que ha demostrat la maduresa política d’ambdós sindicats i que evidentment reforça la sectorial estudiantil del MCAN erigint un únic referent a aquest nivell que s’estructura arreu dels Països Catalans.
Cal doncs que la feina feta continuï, cal que els jovent dels Països Catalans prengui consciència de la necessitat d’organitzar-se des de les aules, de la necessitat de lluitar per un ensenyament popular, català, públic, no patriarcal i de qualitat. El SEPC ha d’assolir la força necessària per a ser, des d’ara, un referent ferm i consolidat per tot l’estudiantat català, sent conscient doncs la militància estudiantil de la feina que s’ha fet i de la que queda per fer, i rebent des de la resta d’organitzacions de l’esquerra independentista el suport necessari.

Per això, entenem imprescindible enfortir i vertebrar el moviment estudiantil des de la lluita sindical responsable i coherent i amb la perspectiva de l’Esquerra Independentista. Per tant, confiem que aquest nou referent únic a les aules, hereu del bagatge polític i la lluita estudiantil de desenes d’anys arreu al nostre territori, aconseguirà articular i organitzar la resposta davant les innombrables agressions que el capitalisme internacional i els estats francès i espanyol dirigeixen a l’estudiantat i, per extensió, al jovent i el poble català.

És necessari continuar la lluita contra el Procés de Bolonya, en tant que atac del neoliberalisme europeu que s’imposa en paral•lel a l’estratègia de Lisboa i a tants nous intents de generalitzar la precarietat i assegurar el benefici privat de les grans empreses. Cal també, seguir donant respostes a projectes estatals que pretenen implementar aquestes directrius del capital europeu com la LOU (estat espanyol) i la LOPRI (estat francès) o també la LOE, que continua amb la dinàmica d’expansió de l’elitisme i les privatitzacions en l’àmbit de l’educació secundària a l’estat espanyol. Confiem que el SEPC sabrà fer-ho com fins ara ho han fet la CEPC i l’AE.

Aquest pas en l’espai estudiantil és un pilar més en l’estructuració de l’Esquerra Independentista, un pas que denota la importància de la coherència i la maduresa, de la voluntat d’estructuració, i de la necessitat de saber atorgar el temps necessari i treballar de forma pautada i profunda.

Una vegada més volem celebrar la consolidació d’aquest referent únic i potent a nivell estudiantil i felicitar les companyes i companys de l’Alternativa Estel i la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans per la feina feta, per la voluntat mostrada i per la consecució d’un objectiu que contribueix a l’estructuració i el reforç del moviment.

A les aules, el combat maulet continua!
Endavant amb el SEPC!

Països Catalans, juny de 2006
Mira també:
http://www.maulets.org
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Maulets] respecte la creació i arrencada del Sindicat d’estudiants dels Països Catalans
02 jun 2006
A les aules, el combat maulet continua!........
pffffffffffffff
Re: [Maulets] respecte la creació i arrencada del Sindicat d’estudiants dels Països Catalans
02 jun 2006
el combat maulet és el combat de tota l'EI, no rajis per no res idiota intoxicador
Re: [Maulets] respecte la creació i arrencada del Sindicat d’estudiants dels Països Catalans
02 jun 2006
i per quan la unió entre Maulets i Cajei??
La unió de la la lluita ens portarà al veritable poder popular!

Endavant amb el SEPC!
Sindicat