Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Declaració del II Parlament Català de les Religions
01 jun 2006
Maig de 2006

Davant el xoc de civilitzacions que alguns pronostiquen, altres persones d'arreu del món, de diferents religions i tradicions espirituals, apostem per un món on el xoc es transforma en solidaritat i coneixença mútua, en enriquiment i avenç humà, fruit de voler compartir la vida des del respecte i la valoració de la diferència. Només el fet de poder celebrar aquest II Parlament és ja reflex que existeix aquesta voluntat i compromís de mantenir-lo.

Totes les tradicions religioses i espirituals —així com les formes de creença i convicció seculars— són camins de realització humana dels quals no podem prescindir, perquè s'interrelacionen i s'interfecunden mútuament. La humanitat és més rica amb la diversitat de tradicions espirituals i religioses que sense elles. Així, doncs, no s'ha de menysprear cap tradició religiosa i espiritual o convicció si no es vol escapçar el desenvolupament humà.

Tanmateix, hi ha un criteri de discerniment al qual totes s'han d'exposar: la cura i la promoció d'allò que és més humà. Manifestem el nostre rebuig per la utilització fonamentalista de les identitats religioses, perquè empobreix les ments i crispa els cors, i demanem perdó per les vegades en que l'exclusivisme de les nostres tradicions ha estat causa de deshumanització. Saber reconèixer els errors i demanar perdó és el primer testimoni d'humanització que podem donar.

Testimoniem que les religions i tradicions espirituals són camins vers la plenitud, la qual cosa comporta dues dimensions: la cura i la recerca de la interioritat, oferint eines per a la pacificació, la serenor i la saviesa, alhora que desenvolupen el seu vessant exterior, la solidaritat i la compassió, la qual cosa no es limita als éssers humans, sinó que arriba a tots els éssers vius i al planeta Terra, que ens conté a tots.

Creiem fermament en la capacitat i la potencialitat de les religions per ser coinspiradores d'un nou ordre mundial, en el qual no només es respectin els drets humans de tothom, sinó que es fomenti la solidaritat amb els sectors més desafavorits.

Expressem també el nostre compromís davant el fenomen de la immigració, per tal que l'encontre intercultural i interreligiós que en resulta sigui fet cada cop més en condicions d'igualtat.

El que ens humanitza no és que pensem tots igual, sinó que sapiguem mirar tots plegats en la mateixa direcció, de forma que les nostres diferències, en lloc de ser obstacles, siguin fecundació, i alhora interpel·lació per una autocrítica honesta que ens impulsi a una major col·laboració.

Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós

Manresa, 28 de maig del 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Declaració del II Parlament Català de les Religions
02 jun 2006
Déu és mort

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more