Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
L'Ajuntament esborra les cases que no li interessen
23 mai 2006
Jo, la meva família, el barri... ha estat víctima d'una agressió per part de l'Ajuntament. De baixa intensitat si voleu dir-ne així, però força significativa. Es tracta d'unes fotos que van sortir a la revista del districte de Sant Andreu de l'abril del 2006 on van posar un edifici virtual per tapar la façana de casa meva, al carrer Oliva, del barri de La Sagrera, a Barcelona.

Aquí us poso la carta de queixa que vaig enviar al districte.

"Barcelona, 16 de maig de 2006

Benvolguts,

Em dirigeixo a vostès per queixar-me del que em sembla una falta de tacte i de respecte cap a la meva família, els habitants del meu edifici i cap a tots els veïns i totes les veïnes de La Sagrera en general.

Em refereixo a les fotografies virtuals del futur carrer Garcilaso que surten a la portada i la pàgina 3 de la revista del districte de Sant Andreu del mes d’abril del 2006. En aquestes fotografies hi ha una representació virtual de com serà el carrer després de les obres que hi tindran lloc. De fons, però, es poden observar les façanes que hi ha actualment al carrer Oliva des del número 36 al 46-50. Totes aquestes façanes són reals excepte un tros. Les façanes del tros de carrer Oliva que van del número 42 al 38 estan literalment tapades per un edifici d’uns quants pisos d’alçada i molt modern. He de pensar que els autors o autores d’aquesta desconsideració cap a les persones que vivim en aquestes cases tapades no ho han fet de mala fe, sinó només per estalviar a la resta de conciutadans la visió d’unes cases tan antigues que trenquen tant amb la línia de modernitat i bellesa exterior que propulsa l’Ajuntament, unes façanes que no estan ni entraran mai dins de la marca B (de Barcelona) perquè no són prou “cool�. Edificis com el nostre no venen la imatge de la ciutat que els agradaria mostrar a l’Ajuntament, a l’Alcalde i als regidors de la ciutat. Gestos com aquest fan pensar que els és igual la bellesa implícita d’un edifici amb molta història al darrere o d’un carrer o plaça amb càrrega sentimental per la gent que hi viu o pels veïns i veïnes del barri. L’únic que vol l’Ajuntament és mostrar la cara més moderna de La Sagrera, vendre esperances de millora a la gent del barri utilitzant la teòrica bellesa exterior com a esquer, un esquer en el qual segur que molts picaran, però ni jo ni molts altres ho pensem fer. I qui ho faci ja tindrà temps per penedir-se’n quan en vegi el resultat. Perquè aquest fet no és una anècdota ni un fet aïllat. Des de fa molt de temps, s’està destruint la part antiga del nostre barri i molts veïns ho volem denunciar. Cada cop es nota més la mà de les immobiliàries i els especuladors, que veuen en La Sagrera una oportunitat per fer molts diners a expenses de destruir la personalitat d’un barri cada cop més despersonalitzat.

Doncs a tot això els he de dir que a mi m’agraden les cases antigues, que jo crec en la bellesa d’una ciutat, d’un barri, d’un carrer on les cases baixes són protagonistes, els veïns i veïnes tenen un tracte més proper i cadascú té una façana pròpia i singular. No m’agraden els carrers amb edificis alts, de façanes tretes d’un mateix patró. No m’agraden els carrers amb les voreres amples, que han estat dissenyades per compensar que uns metres més enllà hi ha una via amb 5 o 6 carrils plens de cotxes i tot el que comporten (soroll, fums, riscos pels vianants). No m’agrada veure, a través de la revista del Districte, que l’Ajuntament preferiria que hi hagués un edifici nou enlloc de casa meva. I no m’agrada pensar, tot i que no ho puc evitar, que si a l’Ajuntament ja li va bé que nosaltres no visquem aquí, pot veure amb bons ulls que uns amables especuladors vinguin amb ganes d’apropiar-se d’aquests terrenys i ens treguin de casa per construir un edifici nou; un edifici que entri dins de la marca B, que segueixi els criteris de modernitat i imatge que es vol vendre de la ciutat.

Per totes aquestes raons voldria demanar a la seva revista, al districte o a qui hagi de respondre per aquesta falta de respecte, que ho rectifiqui. Estaria encantat de veure les fotografies publicades en la seva revista sense els retocs que van ser fets, amb la meva casa formant part d’aquest carrer Garcilaso tan “cool� que ens tocarà patir, i aquesta carta de queixa sotascrivint-les.

Cordialment,

Un veí del carrer Oliva (que per cert encara existeix i no ha desaparegut com diu la seva revista)."

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'Ajuntament esborra les cases que no li interessen
23 mai 2006
no ho veig de baixa intensitat. el retoc de photoshop és el que hi ha a les seves ments. si no estem dins el seu cercle guai, si no som precaris que ens limitem a callar, no existim ni existirem. molt bona la notícia.
Re: L'Ajuntament esborra les cases que no li interessen
23 mai 2006
son ments retocades amb photoshop!
Re: L'Ajuntament esborra les cases que no li interessen
24 mai 2006
20 forats al clatell a tot l'ajuntament

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more