Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Sentada de mares i dones. Avui 22 maig. 14 a 16 h Pça Sant Jaume
22 mai 2006
LLIBERTAT per RODRIGO, ALEX i JUAN
PRESOS 4 FEBRER

SENTADA DE MARES i DONES

Dilluns 22 maig.
Pça Sant Jaume
14 a 16 h
El 4 de febrer, un grup de joves va sortir de casa d’uns amics, passaven pel carrer Sant Pere Més Baix, hi havia un grup que discutia amb uns guàrdies urbans. En apropar-se, la policia va començar a carregar i no van aconseguir sortir-ne pels cops que rebien. Plovien tot tipus d’objectes des dels balcons. Quan la situació va dissipar-se, hi havia set persones detingudes i un policia inconscient. Dos joves més van ser detinguts a l’Hospital del Mar, a on hi van anar després de tenir un accident amb la bici i no tenien cap relació amb els fets. Tots van ser torturats per dues forces policials: Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra. Tres estan en presó preventiva; un d’ells acusat d’atemptat contra l’autoritat i els altres dos d’intent d’homicidi a un agent de la Guàrdia Urbana.

Les posicions de l’Ajuntament, del Districte i la policia sobre els fets, fins ara, no han estat gens clares. Unes poques hores després dels fets, suposadament amb la informació proporcionada per la Guàrdia Urbana, l’alcalde Joan Clos, comunicava a la premsa que el policia ferit havia estat colpejat per un test llençat des de l’edifici.
Hores més tard, sense aclarar el perquè d’un canvi tan dràstic, les autoritats van afirmar que el policia hospitalitzat va ser colpejat per una pedra llençada des del carrer.
Les úniques proves, les pedres, es van recollir de forma aleatòria tal i com va declarar l’agent encarregat; no hi ha empreptes ni restes de teixit o sang.
No es va acordonar el lloc dels fets i va permetre el pas dels camions de la neteja, per la qual cosa, la policia científica ja no hi va poder trobar proves.
A més a més, els especialistes opinen que la ferida del policia es massa greu com per haver estat provocada per un cop de pedra a tal distància.

Com s’empresonen tres joves amb aquesta manca total de proves? La policia menteix descaradament en les declaracions per encobrir la responsabilitat de l’Ajuntament (que s’hi presenta com a acusació particular), ja que l’edifici és de la seva propietat i l’objecte que va ferir l’agent del seu cos de policia va sortir del teatre.
L’Ajuntament ha tret profit del patiment de quatre families (les dels detinguts i la de l’agent policial) per avançar en la seva agenda política.

Ni víctimas ni verdugos!
llibertat presxs
més info: karcelona.revolt.org
contacte: presos4febrero ARROBA yahoo.es

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat