Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Octubre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
Declaració de l'Assemblea de dels moviments socials del 4t Fòrum Social Europeu
16 mai 2006
DECLARACIÓ DE L'ASSEMBLEA DELS MOVIMENTS SOCIALS DEL 4t FÒRUM SOCIAL EUROPEU



Atenes, 7 de maig de 2006


Nosaltres, dones i homes, dels moviments socials europeus, ens hem trobat a Atenes anys després d'experiències comunes i de lluites contra la guerra, el neoliberalisme, totes les formes d'imperialisme, de colonialisme, de racisme, de discriminació i explotació, i contra els riscos d'una catàstrofe ecològica.


Aquest any ha estat important pel que fa a lluites socials i a campanyes que han tingut èxit en el sentit d'aturar projectes neoliberals com la proposta de la Constitució Europea, la Directiva Europea de Serveis i el CPE a França.


Els moviments i l'oposició al neoliberalisme creixen i es topen amb el poder de les transnacionals, contra el G8 i organitzacions com l'OMC, l'FMI i el Banc Mundial, com també contra les polítiques neoliberals dels Estats i de la Unió Europea.


Importants canvis polítics s'han esdevingut a Amèrica Llatina i han sacsejat l'ofensiva neoliberal i en algunes ocasions la lluita popular ha aturat processos de privatització.


En la situació actual s'obren grans oportunitats, però hi ha també riscos dramàtics. L'oposició i la resistència a la guerra i a l'ocupació de l'Iraq han posat en relleu la fallida de les polítiques de Gran Bretanya i Estats Units. El món ara es troba encarat a una nova guerra a l'Iran. L'arbitrària decisió d'Europa de tallar els fons a l'Autoritat Palestina és inacceptable i torna encara més dramàtica la situació. L'opressió del poble kurd encara no s'ha acabat.


Les forces conservadores al Nord i al Sud encoratgen una «lluita de civilitzacions» amb la finalitat de dividir la població oprimida, cosa que produeix violències inacceptables, barbàrie i un augment dels atacs als drets i a la dignitat dels emigrants i de les minories.


Encara que Europa sigui una de les àrees de major mobilitat social del món, desenes de milions de persones viuen en la pobresa, ja sigui per l'atur, o per la precarització de les relacions de treball. Les polítiques europees basades en una exponencial extensió de la competència dins i fora d'Europa constitueixen un atac a l'ocupació, als drets de les treballadores i dels treballadors, als serveis públics, a l'educació i al sistema sanitari públic. Europa està planificant la reducció dels salaris i dels drets i la generalització de la precarietat.


Refusem aquesta Europa neoliberal i qualsevol temptativa de rellançar el Tractat Constitucional. Estem lluitant per una altra Europa, una Europa feminista, ecològica, de pau, de justícia social, de vida sostenible, de solidaritat, que respecti els drets de les minories i l'autodeterminació dels pobles.


Condemnem la cacera de bruixes i la criminalització dels moviments progressistes i no globals a l'Europa de l'Est i de l'Oest.


Acabem el Fòrum Social Europeu d'Atenes havent fet passos endavant per la construcció de relacions entre els moviments socials de l'Est i els de l'Oest, amb una comuna determinació de lluitar per la pau, el treball i una existència més segura.


Ens comprometem a programar les nostres iniciatives i mobilitzacions sobre la base de la plataforma sorgida del treball de les xarxes en el FSE d'Atenes.


Tenim necessitat de coordinar el nostre treball de definir una estratègia eficaç per al pròxim període, de reforçar i allargar els moviments.


Fem una crida als moviments europeus perquè s'obri un ampli debat per decidir entre tots les pròximes etapes en el marc del procés del Fòrum Social Europeu.

Alcuni importanti eventi sono già decisi


*Ens mobilitzarem per una completa retirada de les tropes de l'Iraq i de l'Afganistan, contra l'amenaça de la guerra a l'Iran, contra l'ocupació de Palestina, pel desarmament i per eliminar les bases de l'OTAN a Europa, i per això ens comprometem a una setmana de mobilitzacions del 23 al 30 de setembre de 2006.


*Llancem la proposta d'una jornada de mobilització el 7 d'octubre de 2006 a Europa i a l'Àfrica per la legalització de les i dels immigrants, pel reconeixement dels mateixos drets, per la ciutadania de residència, per la retirada dels CPT, per aturar les externalitzacions, per aturar les deportacions, contra la precarietat i per eliminar el fet que el permís de residència sigui indispensable per obtenir un contracte de treball.


*Ens mobilitzarem contra la precarietat, el desmantellament dels serveis públics i pels drets socials coordinant les nostres iniciatives a nivell europeu en els pròxims mesos.


Pel gener del 2007, el Fòrum Social Mundial es reunirà a Nairobi. El creixement dels moviments socials a l'Àfrica és crucial per al món. Organitzar el Fòrum Social Mundial serà una ocasió per lluitar contra l'explotació i el neocolonialisme d'Europa.


Pel juny del 2007 hi haurà la trobada del Consell de la Unió Europea i el del G8 a Rostock, a Alemanya, després del de Sant Petersburg del juliol d'aquest any. Verificarem l'oportunitat d'una convergència general de les nostres lluites en aquestes dues ocasions.


Traducció de l'italià d'Antoni Ferret (15 de maig de 2006)


http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=18454

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more