Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : ecologia
Parc fotovoltaic a Flix (Notícies)
12 mai 2006
Per començar mostraré aqueste email que he rebut avuí, gràcies a Javier Fernandez de l'Institut Català d'energia, he pogut accedir a una informació sobre la relació de producció i consum d'energia elèctrica de la comarca de la Ribera d'Ebre, per a demostrar un cop més que ens foten el pèl i no necessitem cap parc fotovoltàic.
_________
En resposta a la seva consulta, li dono dades de producció disponible i consum d'energia elèctrica a la comarca de la Ribera d'Ebre, de l'any 2004:

Producció disponible: 15.653.525 MWh
Consum d'energia elèctrica: 641.717 MWh
_________
Queda evident la diferència abismal entre l'energia produida i la consumida.

El passat 6 de març, la Comissió Territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre, va aprobar el projecte d'un nou parc fotovoltaic a la població de Flix, junt al parc natural de "Sebes" aprop del riu.

Les nostres terres, produeixen el 70% de l'energia consumida a Catalunya, i encara ens volen ficar més centrals elèctriques, com si el Sud de Catalunya no fos més que una "central elèctrica" per a que les comarques del nord com Barcelona i Tarragona, rebin sempre energia elèctrica sense tenir que crear centrals elèctriques a les seves comarques, tant sel's hi dona destrossar l'ecosistema d'un parc natural o destrossar el que abans era un bonic camp, només per cuatre duros.

I no només això, sinó que al voltant d'això també hi haurà d'aver línies de MAT (Molta Alta Tensió), lo que provocarà un manteniment de les mateixes i la tala de boscos, camps, etc. només per a fer caminets cada X metres per a mantenir-la. A part, l'excusa de que dona treball a la comarca tampoc es cert, ja que una parc fotovoltaic només necessita manteniment cosa que en la majoria dels casos només efectua una persona, com a molt dos si es molt gran.

Només fa falta veure que en un ràdi de 12km tenim 2 centrals hidroelèctriques i una de Nuclear per a veure que d'energia no ens en falta.

A Terra Alta s'està portant a cap una acció semblant, a continuació un troç de text extret de la revista El jardí de l'anarquia:


"Segons els càlculs fets públics pel professor de la Universitat Rovira i Virgili, Sergi Saladié, una comarca com la Terra Alta podria ser energèticament autosostenible amb tan sols 10 aerogeneradors, fet que contrasta amb la realitat del projecte aprovat que en preveu la construcció de 206 creant un clar desquilibri entre el que dóna la comarca i el que aquesta rep a canvi.

Per tant hi ha una excessiva concentració de centres en un sol punt ( 1/3 de l’energia eòlica de Catalunya es produirïa a la Terra Alta) fent que l’impacte d’aquestes instal.lacions sigui massa important per a la quantitat d’energia que produeixen. La qüestió és: hem de sacrificar el territori per tal de poder continuar gaudint dels beneficis de la societat industrial? I, com una comarca com la Terra Alta ha d’encaixar en aquesta societat?"
Mira també:
http://jakintza.ourproject.org/bitacora/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Parc fotovoltaic a Flix (Notícies)
22 mai 2006
L'impacte ambiental de la tèrmica de Riba-Roja i de tots els polígons industrials eòlics de Terra Alta,Ribera i Priorat serà superior al parc fotovoltaic de Flix.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more