Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : laboral
Intersindical-CSC en contra reforma laboral feta contra treballadors i en benefici patronal
08 mai 2006
La patronal s'assegura reduir cotitzacions i abaratir l'acomiadament a canvi d'un compromís molt feble contra la temporalitat.

El secretariat confederal de la Intersindical-CSC ha conegut els primers continguts que s'han fet públics de la nova reforma laboral pactada pel govern espanyol, la patronal i els sindicats estatals CCOO i UGT.

En primer lloc vol destacar que, un cop més, s'ha menystingut la opinió dels treballadors i treballadores, que no hem comptat per res per aquestes organitzacions a l'hora de modificar substancialment les nostres relacions laborals a partir de l'1 de juliol.

No s'ha consultat a les comunitats autònomes ni als agents socials i s'ha buscat l'acord només en l'àmbit estatal. Es consolida un abaratiment de l'acomiadament a canvi d'unes ambigües propostes de reducció de la temporalitat.

D'entre les modificacions acordades destaca una nova reedició del contracte de foment de l’ocupació indefinida, creat l’any 1997. Aquesta modalitat de contractació permet convertir en indefinit contractacions temporals, majoritàriament fraudulentes, a canvi de bonificacions de les cotitzacions de seguretat social i una indemnització per acomiadament improcedent més baixa (de 45 dies per any treballat a 33).

Des de la Intersindical-CSC no podem estar-nos d’assenyalar que aquesta rebaixa no va en benefici d’una major estabilitat sinó a perdonar les actuacions fraudulentes empresarials.

D'altra banda sembla que l'única manera de fomentar la contractació indefinida sigui l'abaratiment de l'acomiadament.

La lògica d’aquesta nova reforma és de reduir les despeses econòmiques de les empreses sigui tant en l’aspecte salarial, menors indemnitzacions, com social, menors cotitzacions patronals.

En els propers dies es donaran a conèixer comparatives dels efectes positius d’aquestes modificacions però si no es castiga severament a l’infractor novament es realitzaran nous fraus. De poc o de res serviran les mesures contra la temporalitat si no hi ha un control sever de la seva aplicació.

Només amb un increment real i exponencial d’efectius de la Inspecció de Treball per fer-les complir es pot aturar l’incompliment de les normes laborals i socials. En aquest sentit també és necessària una actuació decidida i solidària sindical, per la que fem l'aposta al sindicalisme nacional i de classe.

La Intersindical-CSC instarà les forces polítiques amb representació a les Corts espanyoles a modificar, per via d'esmenes, i amb mesures complementàries aquest acord, que els representants de CCOO i UGT no es van atrevir a exhibir el passat 1 de maig quan el seu corpus ja estava pactat.

Intersindical-CSC


This work is in the public domain

Comentaris

Re: Intersindical-CSC en contra reforma laboral feta contra treballadors i en benefici patronal
08 mai 2006
Amunt el sindicat nacional i de classe!
Sindicato Sindicat