Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Detinguts d'Atenco (Mexico)
06 mai 2006
Continuen arribant informacions cada vegade més detallades de lo succeït a Salvador Atenco
portada-01.jpg
Hola Companys d'arreu.

Com ja vaig informar, alguns membres de la Karavana estaven solidaritzan-se amb la lluta d'Atenco.

Despres de fer reconte de tota la gent, van anar aparaixent els desapareguts que devant el gran desplegament de mes de 2000 membres de la policia amb varis helicopters tirant gasos lacrimogens es van refugiar en cases particulars de la gent del poble. A les cases els van tractar molt be pero van corre diferente sort. Mentre alguns podien escapar canviant-se de roba i d'especte amb l'ajut de la gent, els altres eren sorpresos per la policia que no va tenir cap mirament en entrar a les cases rebentant la porta i de par destrossant i cremant tota la vivenda en un acte clar de revenja cap els habitants de la casa. En una de les cases on es van refugiar uns 15 manifestants hi habia un noi ferit amb el crani obert en estat molt greu. Tot i que els nois van trucar insistentment per reclamar una ambulancia la policia no va deixar passar ajut medica fis al cap de 12 HORES!!!

Doncs be, entre els mes de 200 detinguts (7 de la caravana) hi havia dues noies de Barcelona Maria i Cristina, que s'havien incorporat a La Otra feia unes setmanes. D'elles nomes coneixiem el nom de pila i la policia en cap moment ha donat llista de detinguts ni de ferits ingressats. De fet, encara ara, hi ha mes de 50 persones desaparegudes. Per casualitat en un moment que les portaven al jutjat les van veure i es van poder apropar per demanar els noms.

Pel mati, hem anat a una organitzacio de drets humans que ens ha ajudat a fer els tramits per localitzar-les, finalment en un centre d'inmigracio, i a gestionar un paper de amparo per evitar la deportacio. He contectat amb el Lokal ja que ells tenien el contacte amb les families i els he posat al corrent de la situacio.

Mentrestant corrien rumors de que les volien deportar inmediatament degut a la forta repercusio que estan tenint aquets fets a tot el pais i al mon. La xarxa creada per La Otra Campaña esta funcionant forca be i a tot arreu hi ha mobilitzacions. Pero, es clar, el govern se n'ha adonat de la forca que estan agafant els moviments socials al unir-se i no ho pot permetre. Aixo sumat a la obsesio del partit d'esquerra a demostrar que es capas d'aplicar ma dura alla on "cal", els a portat a accedir-se en allo que millor saben fer: reprimir i crear terror a la gent.

Tot i que en un principi no permitien visites a mitja tarda m'han cridat i he pogut parlar amb una d'elles. Fisicament estan be pero visiblement afectada animicament. M'ha informat que les van detenir dins d'una casa on s'havien refugiat i que el tracte que han rebut ha sigut violent i denigrant. Les han colpejat i han abusat sexualment d'elles sense arribar a la violació. A mes han rebut una forta presió psicologica i amenaces de mort. Aquest tracte, pel que m'ha explicat, ha sigut una constant en tots els detinguts i fins hi tot m'ha parlat d'un noi que ha estat violat repetidament. Li he preguntat si tot aixo ho havia denunciat i diu que si, al personal de DD.HH. del centre. Tot i que l'adbocada diu que la denuncia no s'ha formalitzat ja que aixo hagues aturat inmediatament el proces de deportació. O potser s'han rebut presions de dalt posant la rapida deportacio per devant de tot.

M'ha demanat que fem la maxima difusio i denuncia que poguem. Per donar suport millor contacteu amb l'Iñaki del Colectiu de Solidaritat...

email:
ellokal@pangea.org

http://chiapas.pangea.org

A partir d'aqui tot ha sigut forca confus, De sobte del centre ha sortit una furgoneta a tota llet amb les quatre extrengeres dins. Rapidament l'hem intentat seguir peró l'hem perdut. Hem sabut que les habien portat al aeroport i hi hem anat rapidament. L'adbocada ha aconseguit el amparo i tambe a corregut a l'aeroport ja que estavem a tems de presentar-lo fins al moment de pujar a l'avio. Pero un cop allà ningú en sabia res. A l'oficina d'inmigracio ens han assegurat que no havien passat per alli i altres informacions deien que les avien pujat directament a l'avio. Durant unes hores ningú sabia on eren. He trucat a l'enbaixada per denunciar que estaven desaparegudes pero m'han dit que no em preocupes que estaven en proces de deportacio, nomes que no sabiem en quin pas i per tant ens impedia presentar el amparo. Li he dit que averigûes on estaven i que el trucaria mes tard i la resposta a sigut: Som dia festiu i ja son les vuit de la tarda... dema ja veurem... Fa pocs minuts ens han informat que a BCN ja habien comunicat a quin hora arriba i per tant donem per confirmat que ja han agafat un vol.

Desde els mitjans alternatius d'informacio, s'esta denunciant al govern mexica de:

>Agressions sexuals, violacions i pallises als detinguts.

>Total secretisme en els noms i nombre de detinguts. (La prensa els xifra en 227 tot i que es reclamen 280 desapareguts)

>La destrossa total de les cases dels membres del Frente de Pueblos en Defensa de la Tierra.(FPDT)

>La mort del jove per ferida de bala del calibre 38 que es el de l'arma reglamentaria de la Policia Federal.

>La filtracio de noticis falses sobre dos policies que seguirien en mans del FPDT. Per justificar l'actuacio.

Per mes info sobre els fets:

http://cml.vientos.info/

http://mexico.indymedia.org/

http://chiapas.indymedia.org/

portada-02.jpg
portada-03.jpg
portada-04.jpg
portada-05.jpg
portada-06.jpg
portada-07.jpg
portada-08.jpg
portada-09.jpg
Mira també:
http://chiapas.indymedia.org/
http://chiapas.pangea.org

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Detinguts d'Atenco (Mexico)
06 mai 2006
* Moltes gràcies companys/es per la informació!
La vostre energía i la de milers de lluitadors i lluitadores per una Vida VIVA ens anima a ser espurnes en la bombolla de foscor capitalista .

Kanya cada día , llibertat en cada acte !
Sindicato Sindicat