Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sexualitats
Molt Greu agressió en Moscou a gais i lesbianes
02 mai 2006
Diverses desenes de 'caps rapats' i altres joves ultranacionalistes, així com creients ortodoxs, van impedir anit una festa d'homosexuals i van agredir als seus participants a Moscou, va informar avui la pàgina digital Gayclub.ru.
Els radicals van tallar els accessos al club on se celebrava la festa i van llançar ous, ampolles i pedres contra els gais i lesbianes que pretenien penetrar en l'interior i van trencar els cristalls de les portes del local.
Els congregats, entre ells creients ortodoxs amb icones en les mans, van corejar insults i van mantenir el seu piquet durant més de tres hores fins que al lloc van arribar unitats de la policia, que van evacuar en autobusos als participants en la festa gai, sense prendre mesures contra els radicals.
Fonts policials van dir a l'agència d'informació jurídica LINA que en l'acció van participar militants de l'organització radical Unió Nacional Russa i de diversos moviments neonazis, que van prometre repetir les seves protestes durant tot el mes de maig. El corresponsal gràfic de LINA va ser apedregat quan fotografiava als radicals, mentre els agents de la policia suggerien a la premsa abstenir-se de prendre fotos perquè 'les 'babushkas' (avies) estan molt agressives', segons l'emissora de ràdio 'Eco de Moscou'.
Aquest incident fa eco a la campanya deslligada en la premsa russa contra els plans dels homosexuals de celebrar una 'Gai Parade' el 27 de maig, que l'alcalde de Moscou, Yuri Luzhkov, donat suport per les organitzacions cristianes i musulmanes, ha promès prohibir.
Els organitzadors del festival gai sostenen que la manifestació planejada a Moscou no seria una desfilada carnavalesca, com a Occident, sinó un acte reivindicatiu dels drets d'aquesta comunitat i de protesta contra l'homofòbia i la discriminació.
Els homosexuals russos han triat aquesta data perquè el 27 de maig de 1993, gairebé dos anys i mig després de la caiguda del comunisme, va ser abolit l'article 121 del codi penal de Rússia que sancionava amb penes de presó les pràctiques homosexuals.
Però l'alcalde de la capital russa va anunciar que rebutjarà la petició oficial de celebrar tal desfilada dels homosexuals amb l'argument que ha de defensar els interessos dels moscovites, que estan 'categòricament en contra' de tal manifestació.

info:
www.gayly.ru/
terra.es/
Mira també:
http://www.gayly.ru/terra.es/

This work is in the public domain

Comentaris

Radicalment antifeixista
02 mai 2006
Els "radicals" van tallar els accessos al club(...)

Si us plau!! Prou copiar el llenguatge sensacionalista dels grans grups coorporatius de comunicació.

Radical vol dir anar a l'arrel.

No seria millor parlar de els ultres, ultradretans, extremistes de dretes, ultres homofobs, etc... No sera per alternatives.

Per cert aqui hi ha una organtzació que es diu (o deia) Radical Gay.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more