Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Xavier Andreu, President d'UNC.
02 mai 2006
La veritable història dels 33.
Xavier andreu.jpg
Entendre la història dels 33 passa, inevitablement, per repassar l'història d'Estat Català.

Estat català va ser, innegablement, un dels partits independentistes històrics mes importants dels Països Catalans; i, juntament amb el Sinn Féin, un dels més antics d'Europa.

Francesc Macià va pendre part del nucli fundacional de l'organització l'any 1922, fet que li otorga la poca credibilitat que té avui dia com a partit.
Als anys 20 s'enfrontà activament contra la dictadura del general Primo de Rivera i contra la monarquia, amb un intent de magnicidi contra Alfons XIII (acció popularment coneguda com el complot de Garraf).

L'any 31 va confluir, juntament amb el Partit Republicà Català i el grup de l'Opinió, en Esquerra Republicana de Catalunya, partit que encara avui existeix.
Cal remarcar que Estat Català aporta al nacionalisme català una visió globalitzadora de la Nació Catalana. Ja a l'any 1942 llença la idea, i edita el primer mapa dels Països Catalans que inclou el Principat (amb la Catalunya Nord), el País Valencià, les Illes i la Franja de Ponent, que limita amb l'Aragó.

Tot i això, els polèmics flirtejos del partit amb el nacionalsocialisme (teoria fonamentada en el fet de que el dirigent d'Estat Català Josep Dencàs, que és refugià a la Itàlia feixista del 36, va pretendre traslladar l'ideari i l'estètica de Mussolini a l'organització, així com en la freqüència amb la que els principals quadres del partit anaven a una coneguda llibreria italiana durant la dictadura franquista), van delimitar una corrent ideològica propera a l'identitarisme excloent que predicava l'extrema dreta emergent en aquells anys...

El partit es reorganitza i comença, als anys 50 i 60, a realitzar accions polítiques i militars contra el règim franquista.
A principis dels anys 70 augmenta la lluita al carrer i les accions de resistència armada. La dictadura franquista emprèn, un cop més, ferotges onades repressives contra l'independentisme català.
Durant els 80 i principis dels 90, van empresonar els principal quadres del partit, acusats de pertànyer al FAC (Front d’Alliberament Català) i a Terra Lliure, summint a l'independentisme català, i especialment a Estat Català, en la mes profunda de les marginalitats.

Aquest llarg historial paramiliar, representat en algunes de les seves accions mes sonades, com l'intent d'aixecament insurreccional en què Francesc Macià en persona va organitzar una partida armada per a la invasió del Sud del Principat des de Prats de Molló (territori català sota administració francesa), així com els terbols antecedents feixistes citats, va calar en un sector important de les juventuts del partit, mateliaritzant-se en documents com "Catalunya, raça i nació".

A finals dels 90, aquest sector proper a l'ideari nacionalsocialista, va ser expulsat del partit, donant lloc a una corrent orfe que s'autodenominà 33, que, en un principi, semblava reivindicar el 88 (Heil/Hitler) que empren els nazis alemanys per burlar la legalitat del país, que prohibeix, explicitament, l'apologia al nacionalsocialisme.

A principis del 2000 apareix Unitat Nacional Catalana, que aglutina a totes aquelles inquietuds que reivindiquen un nacionalisme excloent, amb quadres tant significatius com Xavier Andreu, ex-militant de la ja extinta organització unitaria del nacionalsocialisme estatal CEDADE (Circulo Español de Amigos de Europa), així com del Partit Nacional Socialista Català.

Avui, el president del partit, ostenta una tenda d'articles militars anomenada Militaria.
Aquí en teniu el web:

http://www.militariabcn.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Xavier Andreu, President d'UNC.
02 mai 2006
aquest gran feixista català,persona que havia estat a l'ei quan va haber-hi el trencament de terralliure i estat català,després va passar a formar part de l'organització nazionalsocialista de l'estat espanyol CEDADE (circulo español de amigos de europa) i després ha pasat a formar part de la direcció dels nazis catalans anomenats 33,i forma part de diverses botigues d'armament i militars de barcelona,és una de les persones bèl.liques que porten a terme el funcionament de la coneguda botiga llibreria Europa a la vila de gràcia.Recordar que el passat 17 d'abril a vilanova i la geltrú és va presentar UNC on xaver andreu va fer-hi presnència per presentar un ou comité al garraf.
Re: Xavier Andreu, President d'UNC.
02 mai 2006
Jo també odio tota aquesta púrria. Com a historiador però he de recordar que el dencàs no es va refugiar a l'Itàlia feixista, això és manipular o estar mal informat.
Els de la cnt van intentar assaltyar el local d'estat català per linxar el Dencàs. No vanm aconseguir-ho i es va pactar entre les dues organitzacions que es pires amb el primer vaixell que sortís o sino la CNt i estat Català haguessin avançat un altre tipus de maig del 37. Els mllitants d'EC van escoltar denca`s fins el primer vaixell i el van pujar. El vaixell anava a Itàlia i mira si era feixista el Dencàs que els italians el van tindre detingut un temps.
a més, sembla que la primera vegada que està documentat l'ús del terme feixista utilitzant-lo com a insult en aquest país i en la resta de l'estat correspon a Dencàs, que acusava els "feixistes de la CNT" de voler imposar les seves postures.
Com voleu vendre que era feixista? Era sols conservador, documentem-nos tots millor.
Xavier Andreu = racista = fora d'indymedia
02 mai 2006
a més es pot afegir la crítica de que la història aquí contada (com tota história) s'escriu des d'una perspectiva de les dues faccions que hi ha ara a estat català, essent la segona facció una sola persona: Xavier andreu i per tant un manipulador que usa aquest nom. Als 90 es va posar al cap davant aquest líder dónant missatges que excitaven la xenofòbia i el fomentaven el racisme. Derivat d'aquesta patètica imatge hi hagué un trencament intern a estat català, per una banda el partit com a tal, que es declarà d'esquerres i condemnant l'anterior era o època, i el qual s'està tornant a plantejar assambleariament acostar-se progresivament a l'Ei fins a formar-ne part i per altre banda aquest individu, per anomanar-lo d'alguna forma, que té una pàgina web o usa el nom d'estat català per fer propaganda de les UNC, com està fent aquí. Segurament estat català (l'autèntic , per dir-ho d'algun forma, el primer del qual he parlat) haurà de fer autocrítica sobre com van permetre que aquest personatge agafés el lideratge del partit i com va ésser així tant de temps, doncs com a mínim la gent que hi havia en aquest partit en aquélla época algo de racistes deurien tenir.

També volia dir, que lo verídic del que he explicat ho podeu comprobar fácilment posant estat català al google. trobareu dos webs. una que critica a l'altre (que la porten la gent que ara està a estat català), i l'altre o no diu res del fet que hi hagin dos estats catalans i té un link a la UNC. En fi. UNC o xavier andreu, que és el mateix, no són nazis, són racistes: no és el mateix. No pretenc defensar-los però el millor per entendre que passa és posar a cadascú al seu lloc.

Bé, només deixar clar que no tinc res a veure amb estat català, ni tant sols simpatitzo el partit, però un company en forma part i està fart de sentir-se humiliat per gent que ignora la seva història. Dir que tots sóm en part xenòfobs -la xenofóbia és un sentiment, el racisme una ideologia, per no dir idiotologia- quant ens deixem espantar per algo que és desconegut, però es un sentiment del qual cadascú n'és responsable i un ha de ser obert i no deixar-se portar per prejudicis. El problema ve quant un desgraciat excita aquest sentiment fent-lo present, llavors l'individu corre el perill de trobar en el racisme la cuna i justificació d'aquest sentiment que en el fons no és res més que una demostració de debilitat.

Bé, quin rollo que he fotut, he parlat d'estat català i de psicologia...

Salut i solidaritat! (la tolerància és per als xenòfobs o racistes en potència)
Re: Xavier Andreu, President d'UNC.
02 mai 2006
molt bé, era conservador, però no és el mateixz ser conservador avui que fa 50 anys, les coses que es deien llavors llegides avui...
Re: Xavier Andreu, President d'UNC.
02 mai 2006
El millor que pot passar amb Estat Català 1 i Estat Català 2 i el seu fill anormal UNC és desaparèixer tots tres. Ningú els trobaría a faltar.
Re: Xavier Andreu, President d'UNC.
02 mai 2006
crec que el minim que podries fer es donar la cara i dir qui ets!
no crec que sigui just fotre tanta merda i amb tant poca rigurositat amagat amb l' anonimat.
dona la cara i aixi podras contrastar el que dius am,b el teu personatge que de ben segur que es pitjor i a mes amagat com una rata a les cloaques (ja saps a tù que t' agrada parlar de Dencas)
Re: Xavier Andreu, President d'UNC.
02 mai 2006
Ja n'hi ha prou de difamar...i el que ha escrit això no parla de les joventuts de fa ´pocs anys, molts militants de les quals treballen actualment per l'EI...?
Els feixistes que van entrar al partit a la dècada dels 90 ja se'ls va expulsar, d'aquí a dir que Estat Català i UNC és el mateix és d'ignorants!
Re: Xavier Andreu, President d'UNC.
02 mai 2006
Tot el que es comenta és totalment cert, el millor de tot és que un d'aquests Estat Català [el .info per aclarir-vos] ha demanat el si per l'estatut imposat per Mas i Zapatero. Tanta xerrameca per acabar fent aixó? Quant cobra de CiU?
Re: Xavier Andreu, President d'UNC.
02 mai 2006
29-Setembre-1979: FRANCESC XAVIER ANDREU PRAT (IPC), és detingut acusat de ferir el militant feixista Francisco Camí Aldavert del GAS (Grupo de Acción Sindicalista) durant els fets del dia 9 al Fossar de les Moreres. Passà 3 dies a Jefatura i 40 a la Presó Model, en llibertat sota fiança, nou anys después al judici fou absolt per manca de proves.
x
02 mai 2006
***** ****** ***** ******, és un noi de Vilassar conegut com a ******, que després de passar una època d'anarquista anticatalà ara s'ha passat al suposat independentisme del casal Bullangues de Vilassar. Últimament la seva màxima preocupació és mentir, manipular i tirar merda sobre dels altres independentistes a Indymedia i al Racó Català sota el nick d'antiUNC i d'Autonome respectivament, fet que fa pensar que és un infiltrat espanyolista
el primer a no mantenir la seva ideologia és l'autor d'aquest fil
02 mai 2006
o almenys aparentment perquè igual contiuna sent un anticatalà camuflAT
Re: Xavier Andreu, President d'UNC.
03 mai 2006
sou una colla de frikis que l'unic que feu és amenaçar-vos per internet. fins aquí per algú potser és diveritit. una altre cosa és dir dades de la gent, això a mi ja no em faria tanta gracia, però dubtar de l'independentisme d'un casal com Bullangues, que fem la feina ben feta... si voleu tan la unitat, amenaçant la gent de vilassar dubto que la tingueu.
Re: Xavier Andreu, President d'UNC.
03 mai 2006
el primer a posar dades ha estat el teu amic el senyor hot dog que ara es fa la víctima
Re: Xavier Andreu, President d'UNC.
03 mai 2006
Completament d'acord amb Vilassar, el seu casal està molt be i sempre que hi he anat mu passo molt be.

Apa Salut
Re: Xavier Andreu, President d'UNC.
08 mai 2006
Estat Català I, Estat Català II i UNC... del I va sortir el II i d'aquest els UNC.

No fan re més que despotricar uns dels altres, anar a judicis, i mentrestant s'hi han ficat pel mig nazifreaks i freaks en general.

El millor que poden fer es desapareixer, total pel que fan ningú us trobara a faltar.
Re: Xavier Andreu, President d'UNC.
19 mai 2006
... es informador dels mossos. Xivato!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more