Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Escola de debat a Olot
01 mai 2006
Programa de l' Escola de debat organitzada per l'Entesa i Els Verds-Esquerra ecologista



TREBALLEM PER ENFORTIR L’ESQUERRA NACIONAL I ECOLOGISTA


DISSABTE 6 DE MAIG



CASA RURAL
LA COMADEMONT
Batet de la Serra -17812 (CRTA. D'OLOT A STA PAU)
OLOT (GIRONA)
Tel 972269415


11:30 Obertura:


Presenta: Raúl Massanella ( Alternativa per la Garrotxa)


Intervencions:


- Antoni Garcia ( Verds)

-Jordi Fàbrega (EPM)

-Joan Boada( ICV)


TAULA 1


12:00 Seguretat alimentaria i transgènics


-Josep Riera. Pagès i Excoordinador General d’Unió de Pagesos

-Enric Pardo. Regidor d’ ICV i de Medi Ambient de l’Ajuntament de Girona


-Cesar Jerez. Membre de l'Agència Prensa Rural i de l'Associació Campesina del Valle del Rio Cimitarra ( Magdalena Medio) de Colombia


Presenta: Manel Borrell ( Verds)

Modera: Miquel Macies ( Alternativa per la Garrotxa)

13:30 Presentació de la proposta de creació del Centre per al Pensament i Acció Territorials a càrrec de Raúl Valls

14:00 Dinar


TAULA 2


16:00 Municipalisme i valors socials


- Ricard Gomà. Regidor d'ICV i de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona

-Jesús Blanco. Regidor de Santa Coloma de Cervelló per l´Entesa

- Joan Manuel Patón. Regidor d'Ensenyament, Pau i Solidaritat de l'Ajuntament de Castelldefels


Presenta: Margarita Verdaguer ( Alternativa per la Garrotxa)

Modera: Guillem Vallejo ( Verds )


TAULA 3


17: 45 Reptes de la globalització: continuar afavorint les lluites afavorir les complicitats


- Membre de la Marxa Cultura per la Pau

- Maria Olivares. Membre de la Marxa de dones i dels Verds

-Alfredo Vela. President de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya

-Alfons López. Vicepresident de DEPANA


Presenta: Javier Garcia ( Verds)

Modera: membre d’Alternativa per la Garrotxa


TAULA 4 . Acte central


20:30 Som una nació i tenim el dret de decidir?.


ORFEO POPULAR OLOTÃ?
C/Bellaire, 4
17800 -OLOT
Tel 972269666


-Jaume Bosch . vicepresident d’ICV

-Jordi Sánchez. Professor de Ciència Política

- Membre de la Plataforma per el dret de decidir

- Lluís Sunye. Regidor d’Alternativa Baix Gaia

- Julen Madariaga . Membre de la Direcció d'Aralar

Presenta Pere Garriga ( EPM)
Modera : Miquel LLuís-Muntané ( Verds)

22:30 SOPAR

DIUMENGE 7

SORTIDA DE VISITA A LA COMARCA



INSCRIPICIONS I PREUS :

Inscripcions ARROBA catalunya.org
http://escoladedebat.blocat.com/
Mira també:
http://escoladedebat.blocat.com/
http://escoladedebat.blocat.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Feminism is ironi
02 mai 2006
Que fas aixos aqui???

No es inapropiat.... quin criterri mes bo els administradors....
Feminism is ironi
02 mai 2006
Imma Mayol fuig esbroncada , mentre Joan Clos renuncia a passejar-se entre un bany de multituds en el Parc de la Ciutadella    
per males     30 abr 2006 08:57:11
Modificat: 09:54:34
Prop de 100 treballadors/es de l'Institut Municipal de Parcs i Jardíns, juntament amb un grup de treballadors/es dels cementiris municipals també en procés de privatització, ens hem concentrat avui dia 30 d'abril del 2006 a partir de les 10'30 h. en el Parc de la Ciutadella. Una vegada concentrats hem esperat l'arribada de la president de l'Institut Imma Majol, donant-li els jardiners/es quan ha arribat al parc una gran recepció a base de càntics, de xiulades, de tambors i diferents artefactes de soroll.
Les protestes laborals dels treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona han compartir avui protagonisme amb la Festa de la Primavera, que l'Ajuntament ha organitzat al Parc de la Ciutadella.

La regidora d'IC -EUiA Imma Mayol veient com estaven els treballadors/es en contra seu amb pancartes i caretas amb la seva imatge i la de l'alcalde Clos amb nas de Pinotxo i davant el gran esbronc que estava rebent, a anat a pas lleuger per tot el parc cap la sortida del Passeïg Picasso, per on ha marxat.

Els treballadors/es després de la fugida de la Presidenta del Institut han continuat esperant a l'Alcalde de Barcelona Joan Clos, que havent-se assabentat de com estaven els esdeveniments a renunciat a passejar-se entre un bany de multituds en la inauguració de la remodelació del Parc de la Ciutadella

Els motius de la manifestació i la concentració en el Parc de la Ciutadella és el rebuig dels treballadors/es de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins amb l'acte d'inauguració del Parc de la Ciutadella, amb el qual
l'Ajuntament de Barcelona i el Institut Municipal de Parcs i Jardins donen la bandera de sortida a una sèrie d'actes que tindran la seva continuïtat fins a la primavera del 2007, curiosament data prevista per a les pròximes eleccions municipals.

Sota la denominació de Pla d'Actuació Municipal (PAM 2004-2007) l'Ajuntament ha pressuposat 16 milions d'euros per a rehabilitació integral de 11 parcs de la ciutat i 5.6 milions més per a altres actuacions en 25 parcs.

L'Ajuntament justifica aquestes actuacions per la deterioració que sofreixen els espais verds a causa del ús massiu al que estan sotmesos ( incivisme?). Sense esbiaixar aquest aspecte, el Comitè d'Empresa i l@s treballador@s de Parcs i Jardins venim denunciant l'abandó al que està sotmès tot el verd de la ciutat, sense consignació pressupostària adequada, sense personal suficient i sense directrius clares de manteniment; s'ha arribat a una situació de deterioració que qualsevol veí pot constatar en cadascuna de les zones verdes de la ciutat, no solament les de major ús.

Molt ens temem que l'argument de la deterioració dels parcs pel seu ús, cosa d'altra banda molt normal, prepari el terreny a un futur d'ús limitat de certs parcs i el cobrament d'entrada en alguns d'ells, com ja ocorre amb el Parc del Laberint i com va anunciar en el seu moment en la presentació de les obres de remodelació del Parc Güell, o més encara, acabades les obres amb diners públics ocorrerà com ja passa amb espais com la Font del Gat o el Hivernacle, que es lloguen per a festes i esdeveniments privats, escamotejant i dificultant la utilització publica i lliure als ciutadans.

La característica principal que es dóna en la gestió del pressupost extraordinari atorgat a través del PAM a Parcs i Jardins és que el cent per cent del mateix és executat per empreses privades, contradient a la Sr, Presidenta del Institut, Imma Mayol, que assegurava que els treballs de jardineria previstos en els projectes de remodelació s'executarien amb recursos propis del Institut Municipal. D'altra banda estem en condicions d'afirmar que el seguiment que s'està fent tant dels pressupostos com de l'execució real dels projectes deixa molt a desitjar, cosa molt greu en un Institut com Parcs i Jardins que té el trist record d'haver estat advertit per la Sindicatura de Comptes de les irregularitats detectades en 100 de 101 projectes auditats.

El grau de contractació i subcontractació que es permeten en els projectes del PAM, i en la Ciutadella en particular, fa possible que les grans empreses privades del sector es permetin licitar obra pública a la baixa a costa de la precarietat de les condicions laborals dels seus treballadors, “racaneando� al màxim en temes de seguretat i salut, a part dels sous, en principi pressupostats i cobrats per l'empresa adjudicatària per sobre del Conveni de Parcs i Jardins.

És evident que la diferència entre els sous pressupostats en els projectes de remodelació previstos en el PAM, i els cobrats realment per l@s treballador@s contractats i subcontratados no guarden relació, del que es deduïx que una part important dels beneficis empresalíars és a costa de l@s treballador@s.

Per tot l'exposat fem una crida a l@s ciutadans perquè exigeixin a l'Ajuntament i al Institut Municipal de Parcs i Jardins que compleixin amb rigor l'obligació que tenen de vetllar pel manteniment del verd de la ciutat en les degudes condicions, i per que en cap cas es perdi el caràcter de servei públic, tant del Institut com el dels espais verds de la ciutat. Que Parcs i Jardins no es converteixi en una tapadora per a negocis privats.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more