Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Torna a vèncer la lluita al carrer! Gran satisfacció per l’absolució dels tres companys de Gràcia
25 abr 2006
Gràcies a la mobilització popular i a la conscienciació ciutadana hem aconseguit aquest resultat. Les autoritats espanyoles són conscients que empresonar als tres joves en lluita, innocents i estimats a la seva terra, hagués suposat una resposta popular molt contundent al seu barri i arreu del país.
Ahir al migdia ens va arribar la notícia que els tres joves de Gràcia, membres de la CAJEI i activistes incansables al seu barri, van ser absolts després que la Fiscalia de lâEstat espanyol no trobés proves per acusar-los dels delictes que seâls imputaven.

En primer lloc volem agrair la gran tasca de solidaritat i de suport que ha dut a terme la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, així com a totes les persones i entitats de la Vila de Gràcia i dâarreu dels Països Catalans que hi han col·laborat. Volem fer també una especial menció a tota la militància de la CAJEI que sâha bolcat en la Campanya Nacional 2005, dedicada a la defensa dels tres joves injustament encausats.

Però la manca de proves i la innocència dels tres nois no són cap novetat per nosaltres. Des del primer dia sâha tractat dâun procés-farsa impulsat per les FSE i pel poder judicial amb la col·laboració dels grans mitjans de comunicació, que van presentar els tres joves com a âterroristes catalansâ?, criminalitzant el moviment juvenil independentista i combatiu a la Vila de Gràcia i al nostre país. A més, durant tots aquests anys sâhan estat silenciant les accions, protestes i mobilitzacions de caràcter veïnal o nacional en favor de lâabsolució i la llibertat pels joves.

Ãs per nosaltres una gran satisfacció i, en especial, pel jovent de la Vila i per les famílies dels afectats, poder tornar a abraçar els nostres companys sabent que ja no seran segrestats per lâAudiència Nacional espanyola ni enviats a cel·les de càstig per la seva tasca política i social a lâAssemblea de Joves de Gràcia i en el teixit associatiu del barri.

Però tampoc hem dâoblidar que lâestratègia repressiva i de desgast de lâEstat espanyol ha aconseguit que durant gairebé 4 anys bona part de la nostra tasca al carrer es dediqués a reclamar la innocència i la llibertat pels tres de Gràcia. Han aconseguit que centrem els nostres esforços en la lluita solidària cap a tres joves que tothom sabia que eren innocents, a més de víctimes de les tortures a comissaria encobertes pel poder judicial i del complot mediàtic contra ells i contra tot el moviment independentista i dissident al nostre país. Però, com ja sabem i com hem repetit centenars de vegades, per cada persona represaliada en sorgeixen deu de solidàries. Lâexemple de tres joves que segueixen lluitant a la seva Vila mentre seâls intenta anul·lar a través de la violència i lâamenaça de presó, ha fet revifar la nostra solidaritat i, per extensió, la lluita pel nostre poble per sobre de qualsevol obstacle.

Gràcies a la mobilització popular i a la conscienciació ciutadana hem aconseguit aquest resultat. Les autoritats espanyoles són conscients que empresonar als tres joves en lluita, innocents i estimats a la seva terra, hagués suposat una resposta popular molt contundent al seu barri i arreu del país.

Gràcies al poble i al jovent català per defensar els nostre companys.

Envers les agressions espanyoles seguirem aixecant el cap i mirant cap al futur

Ara més que mai, la lluita continua, amb en Txolo, en Josep i en Bote al carrer!

Països Catalans, Independència i Socialisme

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Torna a vèncer la lluita al carrer! Gran satisfacció per l’absolució dels tres companys de Gràcia
26 abr 2006
VISCA! salut i força i que això us faci encara més invencibles
Sindicat