Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
[CNT-Mercadona] Petició Urgent de Solidaritat - Un mes en vaga
21 abr 2006

Aquest dissabte 22 d'abril a les 12h a Plaça Universitat sortirà una manifestació en favor de la vaga de Mercadona, que aquest dissabte compleix el seu primer mes.

¡ URGENT - URGENT - URGENT !

Crida urgent a tot el movimient llibertari del món i en especial a l'Estat Espanyol, als companys i companyes de la CNT i a tots els anarcosindicalistes del món i a totes les persones de bé en general, aquesta és una crida urgent de solidaritat econòmica per als companys i treballadors de Mercadona, que han convocat una vaga indefinida que aviat a serà d'un mes.

Aquesta vaga té unes característiques que la CNT no ha viscut des de fa molts anys. Mercadona és molt gran, molt repressiva, poderosa i que no dubta per esclafar els nostres companys, en fer cualsevol atropellament a CNT i als nostres companys. Com tenir a la Guàrdia Civil a les seves mans, amenaçar de mort a companys i familiars, etc.

Aquests treballadors estan donant un exemple de lluita, solidaritat i ajuda mútua molt gran, Mercadona no només nega si no que roba als seus treballadors, deixant de pagar fins les últimes nòmines en curs.

Mercadona sap que per medis econòmics poden esclafar-nos. Per tant no podem consentir pèrdre aquesta GRAN lluita i batalla per una qüestió econòmica, els nostres companys necessiten diners per a mantindre les seves famílies de forma MOLT URGENT. Aquesta vaga es preveu llarga i molt dura, i en cas de victòria tots-es sabeu que CNT tindrà el seu merescut davant la opinió pública i els treballadors-es.

Un dels millors exemples de solidaritat i ajuda mútua que el movent llibertari del món pot donar a aquests treballadors és l'aportació econòmica, per a que les famílies puguin menjar, per a que els fills i filles d'aquestes famílies no passin gana per culpa d'aquests pocavergonyes, i per a que finalment CNT puguin continuar endavant amb la vaga i mantindre així els costs bàsics dels treballadors. Que en aquest cas tenen unes necessitats majors que en altres vagues recents, doncs es tracta d'una ciutat com Barcelona on els preus de les hipoteques són de per sí asfixiants.

Reiterem, no podem consentir que asfixïin a aquestes famílies, en vaga, una vaga justa, per tant cridem urgentement a la solidaritat econòmica per als nostres companys-es.

CAIXA DE RESISTÈNCIA: 2100 (La Caixa) - 1183 - 35 - 0100505773
EUROPA: IBAN: ES08 2100 1183 3501 0050 5773
RESTA DEL MÓN: BIC (Swift): CAIXESBBXXX 2100 1183 3501 0050 5773

La vaga

Aquesta vaga es va ininiciar arrel de 3 acomiadaments al Centre Logístic de Sant Sadurní d'Anoia (BCN), tres companys de la Secció Sindical de CNT, un dels cuals era miltant i delegat sindical.

L'empresa, portava ja temps assetjant als i les treballadores de l'empresa, però al notificar a Mercadona la creació de la Secció Sindical va començar a hostigar, i amenaçar a tots els treballadors així com especialment els delegats de la CNT.

La situació va arrivar a un punt insostenible per als treballadors; Mercadona estava introduïnt esquirols al Centre Logístic abans de declarar cap vaga, i la repressió patronal s'estava endurint.

Davant aquesta situació, els treballadors es van llançar a una vaga inicialment de 10 dies, que posteriorment va passar a indefinida. Actualment portem un mes de vaga. Però la vaga es preveu llarga i molt dura.

  • Readmissió 3 acomiadats.
  • Retribució de la mitja hora de descans (gràcies al conveni d'UGT, actualment no es compta com treball efectiu. D'aquesta manera, la jornada laboral setmanal s'incrementa).
  • Cumplimient de les normes de seguretat i higiene al treball.
  • Cessament de les pràctiques d'assetjament laboral.
  • Reconeixement de la CNT, així com els seus delegats.
  • Clàusula de garantia laboral (en cas d'acomiadament improcedent, és el treballador qui decideix si vol tornar al treball o prefereix la readmissió).

Necesitem el recolçament de tota la Classe Treballadora, la situació especial al tractar-se de treballadors extrangers que estan sense nacionalitat espanyola els torna un element més dèbil dins la Classe Treballadora. Necessitem la solidaritat de tot el moviment llibertàri i obrer del món, perquè aquests companys puguin entèndre el valor real de la Solidaritat, l'Ajuda Mútua.

¡RECOLZA LA VAGA A MERCADONA!
¡NO PERMETEM QUE AQUESTA LLUITA ES PERDI!

Mira també:
http://barcelona.cnt.es
http://www.cnt.es/mercacoso

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: [CNT-Mercadona] Petició Urgent de Solidaritat - Un mes en vaga
21 abr 2006
"Aquesta vaga es preveu llarga i molt dura, i en cas de victòria tots-es sabeu que CNT tindrà el seu merescut davant la opinió pública i els treballadors-es."

Apoyo a los trabajadores, mierda para CNT.
Re: [CNT-Mercadona] Petició Urgent de Solidaritat - Un mes en vaga
21 abr 2006
Pues, compañero, no me seas tocapelotas que la CNT son tambien estos trabajadores en huela.

¿O quien crees que toma las decisiones en materia económica, estratégica, sindical y jurídica?

Los propios trabajadores. Eso es la CNT: trabajadores organizados de abajo a arriba, de forma asambleária y autoorganizada y autogestionária.

Los mismos trabajadores desean el fortalecimiento de la CNT, porque saben que es una cantina de solidaridad y que cuantos más seamos más victorias obreras conseguiremos.

Salut.
Re: [CNT-Mercadona] Petició Urgent de Solidaritat - Un mes en vaga
22 abr 2006
si el "x" este es de los que mucho apoyo mucha mierda, pero luego no lo ves en ningun sitio. a mas si estos trabajadores estamos organizados en CNT (por el tipo de estrategia sindical y praxis libertaria) como vas a apoyarnos y a la vez tiras mierda a CNT?
que alternativa propones tu para luchar en mercadona?
Re: [CNT-Mercadona] Petició Urgent de Solidaritat - Un mes en vaga
22 abr 2006
Este tal "x" no sabe de que va esto de la solidaridad, --no entiende no comprende--. Cuando una serie de personas están en aprietos hay que dar solidaridad. Sé que es raro decirlo y verlo, pero hasta CNT se ha solidarizado con trabajadores de CCOO frente a la represión sindical (http://www.cnt.es/sevilla/ait/modules/news/article.php?storyid=1035) , o cuando los palazos a los jornaleros del SOC, SEAT, etc., lo que menos importa ahora mismo son las ideas, en esos momentos tensos hay que aparcarlas (y eso la gente de sindicatos luchadores lo saben y lo llevan a cabo casi siempre, no es así en partidos y colectivos políticos).

Estos trabajadores en huelga son precisamente las personas, colectivo, que hemos estado muchísima gente intentando que se organicen laboralmente, colectivo de personas inmigradas. Son de �frica, América que se están jugando mucho, si estuvieran en CGT o CCOO crees que alguien con dos dedos de sentido en la solidaridad diría algo contra estos trabajadores en huelga indefinida?, no porque se sabe que es tirar piedras sobre el propio tejado. ¿A quien prefieres defender a Mercadona o a estos trabajadores en el sindicato que menos te gusta?. Gente de CNT (e incluso gente de CGT y SOC) ha estado mucho tiempo apoyando, unos 30 días, a unos trabajadores afiliados a un sindicato de derechas, CSI-CSIF, y luego y dada la condición solidaria, de clase y demás se fueron a la CNT (y estos dos sindicatos dieron su apoyo incodicional), estoy hablando de la huelga de la grúa municipal de Sevilla (www.cnt.es/aussa)

De vez en cuando hay que recapitular y recordarse a un@ mism@ en que "acera" estamos para no perder demasiado el norte del por qué luchamos.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more