Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Destruir la frontera construint moviment. Jornades Migracions, Globalització i Ciutadania. 20-23 abril. Ateneu Candela. Terrassa. Barcelona.
07 abr 2006
www.jornadasmigraciones.org
cartel.png
Aquestes jornades pretenen analitzar les relacions existents entre les transformacions experimentades en lâeconomia-món capitalista, la massivitat dels fluxos migratoris i les noves formes de producció i representació política, i lâimpacte que tot allò esta tenint en les societats europees.

Simultàniament aquests debats sâinscriuen en la pràctica militant de grups i xarxes que intenten dotar de visibilitat política als nous subjectes socials la transformació i la subalterització social i econòmica dels quals posen en tela de judici el catàleg dels drets i les garanties habitualment associats als espais polítics democràtics.

Aquestes jornades intenten no oblidar que:
1.     El capitalisme ha deixat dâoperar dâacord amb la lògica consensuada que va inspirar el pacte social posterior a la Segona Guerra Mundial tant en centre âbenestar- com a la perifèria âdesenvolupament- i que ha optat per una estratègia oberta de intensificació de les seves formes dâexplotació i subalternització. Això no és una tret conjuntural o un mecanisme cíclic, sinó una tendència que únicament les lluites intelâ¢ligent aconseguiran revertir en un horitzó temporal cuidadosament planificat a mitja termini i concebut amb tota la complexitat a escala local, regional i global.
2.     Els fluxos migratoris han posat contra les cordes de forma irreversible les polítiques dâestabilització social i legitimació política implementades pels Estat-nació durant els darrers cent anys, la qual cosa està fent esclatar les formes de representació política i de sobirania concebudes per espais administratius configurats en virtut de sòlids criteris dâhomogeneïtat ètnica i racial i de projecció imaginària dâuna comunitat en pro dâuna identitat nacional o dâun projecte de secessió de territori continental en el que sâubica. El llegat postcolonial constitueix la filigrana política del capitalisme històrica i la font energètica per concebre una política postnacional,
3.     Les noves formes de producció i els fluxos migratoris han transformat radicalment la composició dels subjectes productius i les formes de producció de riquesa i dâextracció de plusvalor, la qual cosa ha tingut un impacte crucial sobre les formes de representació política. Nous paradigmes de producció signifiquen sempre noves formes dâorganització de lâEstat i la generació de nous espais polítics adequats a la nova força de treball colâ¢lectiva. En la nostra conjuntura, això significa considerar Europa com lâespai elemental dâacció política i com el laboratori de sorgiment de noves formes dâacció comuna, de representació política, dâorganització de les pràctiques administratives i del disseny de models territorials postnacionals inèdits.

El creuament dâaquestes problemàtiques i la seva articulació política definiran les formes primordials dâacció colâ¢lectiva i les modalitats de construcció dâuna nova esfera pública en les societats europees durant els propers anys. Suposarà la invenció dâuna forma política posteuropea, postoccidental i postnacional en un espai definit a partir de les lluites per la intelâ¢ligència de lâapropiació colâ¢lectiva dels recursos, la gestió dâuna geopolítica antagonista a la regió i el desencadenament de processos de reestructuració de lâeconomia global, per tractar dâevitar per fi lâús de la guerra global com a dispositiu privilegiat per resoldre les relacions de poder a escala mundial.

Programa:

Dijous_20 dâabril

18:30 h
Inaguració de les jornades. Anna Bitrià y Tomás Herreros.

19:00 h
Debat sobre la revolta de les âbanlieuesâ?. Participaran, entre dâaltres: Yann Moulier Boutang, Mogniss H.Abdallah Raúl
Sánchez.

Divendres_21 dâabril
10:00 h
Dilemes polítics en la investigació dels moviments i les mobilitzacions migratòries. Modera: Enrique Santamaría.
Participen: Sandro Mezzadra, Precarias a la Deriva, Colectivo Entránsito, Erapi, Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans, Licit, IM'média y Gisti entre dâaltres.

16:00 h
Treball, ciutadania i migracions a la globalització.
Ponents: Yann Moulier Boutang, Sandro Mezzadra y Mogniss
H.Abdallah. Relatores: Carlos Prieto del Campo y Montserrat
Galcerán.

22:30 h
Obra de teatre. Poemes migrats. A càrrec del Grup de Teatre del Colâ¢lectiu Intercultural de Terrassa.

Dissabte_22 dâabril
10:00 h
Dones migrades davant la normativa jurídica i les normatives del mercat de treball. Ponents: Sonia Parella,
Marcela Torres y Ruth Mestres. Relatora: Ana Varela

12:00 h
Construïnt xarxa de moviments a Europa, 1995-2005.
Modera: Oscar Petrel. Ponentes: Nico Sguiglia (Málaga),
Isabelle SaintSaens (París), Ibrar Boukharin (Barcelona) y Luca Bertolino (Asoziaziona Racismo Stop, Pádova)

16:00 h
taller _1
Assessories dâinformació. . Moderen: Javier Toret y Pili Monsell.
Participan: SOCAlmería, La Biblio; ODSSevilla; Punt dâinformació sobre extranjeria de Sants; Oficina de Pizarra (Málaga); Melting Pot (Italia); Respect (Londres); Col.lectiu Intercultural (Terrassa), Gisti (París), Masala (Ciutat Vella), Plataforma en apoyo a los immigrantes (Terrassa).
taller _2
Experiències de mobilització i autoorganització. Moderen: Hibai Arbide y Amarela Varela. Participan: Red No Border, Col.
9emme París, Centros sociales del noreste de Italia, Encierros
Barcelona, Cornellà, Terrassa, Santa Coloma, Asamblea Migrantes Málaga, Queers without Borders (Londres), MIB (París)

taller _3
Menors estrangers no acompanyats. Modera: Ines Massot.
Participen: Asociación Drari, Txinorris.

20:00 h
Relat dâexperiències de lluites autònomes dels immigrants en les âbanlieuesâ? a través de pelâ¢lícules de lâagència IMâmedia. Agència IM'media.

23:00 h
Sound System amb DJ HabboâSelektors &
DJ Z_martes.

Diumenge _23 de abril

10:00 h
Presentació del treball de mobilització dels darrers anys fins la Caravana Europea a Ceuta.

11:00 h
Assemblea sobre los reptes comuns del futur. Discussió sobre la
Segona edició de la Caravana Europea.

14:00 h
FI DE LES JORNADES


Durant tot el cap de setmana ROJECCIONS CONTINUES DE VIDEOS. Organitzen: Alex Muñoz. Arxiu OVNI, Joan Miquel Gual.
Mira també:
http://www.jornadasmigraciones.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Destruir la frontera construint moviment. Jornades Migracions, Globalització i Ciutadania. 20-23 abril. Ateneu Candela. Terrassa. Barcelona.
07 abr 2006
TOMI EL CONDECITO ATACA DE NUEVO SU BUFON OSCAR LE LIMPIA LA MIERDA
Re: Destruir la frontera construint moviment. Jornades Migracions, Globalització i Ciutadania. 20-23 abril. Ateneu Candela. Terrassa. Barcelona.
07 abr 2006
Ladran? Luego cabalgamos Sancho!
Adelante ese Candela, mensajes como el de arriba indican que vais por el buen camino. Seguimos construyendo red, seguimos construyendo movimiento!
Re: Destruir la frontera construint moviment. Jornades Migracions, Globalització i Ciutadania. 20-23 abril. Ateneu Candela. Terrassa. Barcelona.
07 abr 2006
el missatge de dalt només indica que el senyor/a @@@@@@@@@@@@@ sap escriure.
En canvi el de "quijote" a més d'escriure ha llegit a don Quijote.
El meu... no sé, no he llegit el quijote, però els del candela no em semblan molt correctes, suposo que per aixó algú podria dir, Ladran? luego cabalgamos. Però la veritat no bordo, simplement reflexiono de com 4 amics del PSOE van de radicalillos mentre als Moviments Social de Terrassa lluiten cada dia per un món més just!
Re: Destruir la frontera construint moviment. Jornades Migracions, Globalització i Ciutadania. 20-23 abril. Ateneu Candela. Terrassa. Barcelona.
08 abr 2006
Ja fa temps que això d´indymedia ha deixat de ser una pàgina d´informació alternativa mínimament seriosa. Però el que ja em sembla molt fort és que es permeti que la gent insulti amb noms de persones i això no es tregui!! O es que només es treu quan interessa i es deixa segons de qui es parli i el que es digui???
I el de la @@@@@@@@@@@@ pot ser el psiquiatre li podria ajudar amb la seva obsessió, i ell seria molt més feliç i els demés ens lliurariem d´un pesat/da anònim de la xarxa, per que el més probable és que sigui l´unic que fa, per què si no, no s´entèn que es pasi el dia pendent de qualsevol cosa que es publiqui del Candela.
Re: Destruir la frontera construint moviment. Jornades Migracions, Globalització i Ciutadania. 20-23 abril. Ateneu Candela. Terrassa. Barcelona.
09 abr 2006
LOS CONDECITOS ME OBSESIONAN I DESDE LA CARCEL NO TENGO OTRA COSA QUE EXPLICAR LO CERDO I CABRON QUE ES.
Sindicat