Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
El bloqueig de la negociació ajorna 'sine die' la devolució del castell de Montjuich
28 mar 2006
• BCN admet que les converses estan estancades i en culpa directament Bono
• La falta d'acord frena la tramitació del projecte de llei al Congrés


Les antenes militars del castell de Montjuïch
ALBERT OLLÉS
BARCELONA

La devolució definitiva del castell de Montjuïc a Barcelona s'ha paralitzat de forma indefinida un mes després que el Consell de Ministres aprovés el 24 de febrer passat el projecte de llei de cessió del fortí, que imposa unes condicions que rebutgen tots els grups municipals excepte el PP.
L'ajuntament va reconèixer ahir que les negociacions amb el Ministeri de Defensa estan bloquejades i va dir que la causa del bloqueig és la intransigència del ministre José Bono, que es nega a modificar les condicions de la cessió. Aquesta situació va obligar ahir a ajornar el debat del projecte de llei al Congrés, que s'havia de començar a tramitar la setmana que ve.
"Som poc optimistes, ja que Defensa no acaba de moure peça tal com li correspondria", va declarar ahir a aquest diari el regidor de Cultura, Ferran Mascarell, que no va voler tancar encara la porta a la possibilitat d'arribar a un pacte. "És una qüestió de voluntat política i sentit comú, ja que la solució tècnica és molt senzilla", va reiterar.

NOUS CONTACTES
El grup socialista al Congrés va acordar ahir amb la resta de grups posposar el debat sobre la llei per esgotar totes les possibilitats d'acord. El govern municipal considera que el text incompleix la promesa feta per Zapatero el 10 de juny del 2004 de restituir el recinte "íntegrament i sense condicions".
Durant l'últim mes hi ha hagut nous contactes amb diferents interlocutors governamentals, no només de Defensa, però tots els intents del consistori d'explorar vies d'acostament entre les dues parts han caigut en sac foradat.

OPOSICIÓ SISTEMÀTICA
El principal motiu del desacord és l'oposició sistemàtica de Bono a introduir qualsevol mena de canvi en el projecte. El ministre va dir fa només nou dies que les condicions de la cessió únicament ofenen "aquells que no estimen Espanya i la veuen com una madrastra que ha oprimit els pobles que la integren".
El text actual especifica que la bandera espanyola haurà d'onejar "permanentment" a la fortalesa i en un lloc "preferent"; obliga a mantenir-hi les actuals antenes de l'Exèrcit i un escamot militar per custodiar-
les, i atorga dret de veto a Defensa en la gestió del centre per la pau que es crearà al recinte.
L'ajuntament barceloní ha ofert al ministeri de Defensa espais alternatius a la muntanya de Montjuïc per traslladar-hi les antenes. Entre aquests espais destaca l'entorn del Tibidabo, en una zona que no formi part del parc natural protegit de
Collserola.

SENSE IMPOSICIONS PRÈVIES
També s'ha plantejat substituir la referència explícita a l'ensenya espanyola per una simple menció a la legislació vigent sobre banderes. Pel que fa al centre per la pau, el consistori ha proposat negociar la creació del consorci que l'ha de gestionar, format per les diferents administracions implicades, amb posterioritat a l'aprovació de la llei, i sense imposicions prèvies.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El bloqueig de la negociació ajorna 'sine die' la devolució del castell de Montjuich
29 mar 2006
Alguna persona amb un bon coneixament de la historia de la ciutat podria il.lustrar-nos? Quants cops han bombardejat la nostra ciutat desde la fortalesa espanyola? De debò. Algú ho sap i pot explicar-ho?

gràcies

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more