Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: xarxa i llibertat
Col.lapsar Espanya
28 mar 2006
Llegint un article de l´ Hèctor López Bofill a l´avui, m´ha tornat al cap un tema que fa molt temps que li dono voltes.

L´Hèctor, fa una llista de les coses que hauríem de començar a fer els catalans per col·lapsar un Estat Espanyol que ja ha demostrat per activa i per passiva que no ens compren i no ens respecta, per ell hi ha 6 punts que podríem anar fent per començar el procés:

1) accentuar les diferències nacionals;

2) diferències nacionals presentades amb més intensitat a través de la injustícia social que continua creant la pertinença a l’Estat;

3) diferències nacionals que s’han de reforçar amb la recuperació i consolidació d’un imaginari propi i en la construcció d’instruments culturals i comunicatius potents;

4) accentuar la desafecció en la participació en la política estatal: per què els diputats sobiranistes han d’anar a les Corts Generals espanyoles? Sense els grups parlamentaris catalans els espanyols ho tindran més difícil per investir presidents del govern i aprovar pressupostos;

5) aprofitar l’oportunitat de la globalització per internacionalitzar l’economia i no dependre del mercat espanyol;

6) en fases ulteriors del procés, si la situació del finançament continua estancada, crear instruments de desobediència fiscal".


Jo em vull centrar en el punt 4, jo sempre he defensat que els partits independentistes no s’haurien de presentar a les eleccions Espanyoles ja que d’aquesta manera, quedaria ben clar que a nosaltres no ens interessa el seu sistema i que volem que el nostre futur es decideixi a casa nostre y no des de Madrid.

Com que suposo que aquesta opció és inviable perquè suposaria deixar d’ingressar una suma molt important de diners i de retruc molts vots anirien a parar a les opcions Espanyolistes, la proposta de no anar mai a les Corts i deixar els seients buits durant tota la legislatura, pot ser d’allò més interessant.

Jo personalment ja estic cansat de que m’enganyin i em preguin el pèl, el govern Espanyol més favorable en quasi 70 anys i només hem aconseguit 4 retocs al nostre Estatut mentre que els punts cabdals segueixen quasi igual que abans, per tant aquest Estat no ens convé perqué en les millors de les conjetures possibles en han enganyat (ZP aprovaré el texto...) a la nostre cara i encara no han demanat perdó.

Ara és l’hora que aquest indignament passi de la ciutadania, que ja va manifestar el seu descontent a la manifestació del Febrer passat, als representants sobiranistes del nostre poble que haurien d´agafar el toro per les banyes i començar a col·lapsar Espanya des de el seu òrgan més representatiu, el “parlamento".
Mira també:
http://catalunyapersempre.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Observacions sobre la retòrica patriòtica.cat
28 mar 2006
1)Justament fas servir els verbs "accentuar les diferències","presentar amb més intensitat","consolidar l'imaginari","construir instruments culturals": l'element clau de l'invenció d'una nació és la retòrica. (L'havia entès Jordi Pujol que va fomentar una mitjans públics embuits d'ideologia nacionalista).
2)Parles de "la injustícia social que continua creant la pertinença a l’Estat". Això no se soluciona canviant l'estat espanyol amb l'estat català. Aquella poca autonomia que ha tingut Catalunya els últims 25 anys ha demostrat prou bé que un estat català, ara, seria una espanyeta autoritària: diners a les concertades, mossos d'esquadra enlloc d'ordenadors pels nens, burgesia feixista i burgesia catalanista ben entrellaçades...
3)Dius "L'Estat Espanyol .. ja ha demostrat per activa i per passiva que no ens compren i no ens respecta". D'acord. Llavors potser millor lluitar per una espanya més decent. Les institucions i els media sovint fomenten el conflicte territorial, però si la retòrica s'apagués, els espanyols serien prou madurs per aceptar les diferències. Ho van demostrar fa 70 anys, quan la majoria de les classes populars eren republicanes.
4)"aprofitar l’oportunitat de la globalització per internacionalitzar l’economia i no dependre del mercat espanyol": com penses conciliar globalització econòmica (=neoliberisme) amb justícia social?
5)Parles de desobediència fiscal: em resulta que a la justícia social s'hi arriba compartint els recursos i redistribuint la riquesa. Que la gallina estigui a Madrid o a Bcn canvia gaires coses? El que conta no és que el repart dels ous es faci bé? I l'objectiu no hauria de ser que la redistribució de la riquesa no es faci només a nivell estatal sinó a nivell global?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more