Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Declaració de la renda: no paguem la guerra, objecció a la despesa militar 2006
26 mar 2006
Els números parlen alt i clar: el govern (els governs) espanyol està potenciant la maquinària militar: la preparació de la guerra és una prioritat en els comptes públics. Els diners que fan possible això ixen de tot el que paguem a través dels impostos. A València, com a molts llocs de l'Estat proposem fer l'OBJECCIÓ A LA DESPESA MILITAR en la declaració de la renda i desviar els diners cap a organitzacions què realment defenen el que s'ha de defendre (vore llista a l'arxiu PDF).
logoODMp.jpg
TOTS I TOTES ESTEM CONTRA LA GUERRA PERÃ...

Els números parlen alt i clar: el govern (els governs) espanyol està potenciant la maquinària militar: la preparació de la guerra és una prioritat en els comptes públics. Els diners que fan possible això ixen de tot el que paguem a través dels impostos.

Els exèrcits estan per a fer la guerra. Si volem desterrar per fí la guerra de la Història, no podem quedar-nos callats quan sâestà mantenint i potenciant lâestructura militarista.

En la declaració de la renda tens lâoportunitat de dir NO A LA GUERRA. Es diu OBJECCIà A LA DESPESA MILITAR i es tracta d'un gest desobedient, constructiu, compromès, molt senzill de realitzar i que no té, ara per ara, cap conseqüència legal o administrativa. Si fas objecció a la despesa militar desvies de la teua declaració els diners que anirien a parar a l'estructura militarista cap a qualsevol associació o projecte que estiga construint, ací i ara, un món diferent.

PRESSUPOSTOS DE LâESTAT: MATAR ÃS MÃS IMPORTANT QUE CUIDAR

- Els comptes de lâEstat per a 2006 destinen 21.208 milions d'euros, el 12â04 % del total, per a mantindre els engranatges de la maquinària de guerra espanyola. Ãs dir, uns 58 milions d'euros diaris sumant el pressupost del Ministeri de Defensa, els projectes d'armament (Eurofighter, míssils, fragates F-100, helicòpters d'atac, avió A400M, tancs Leopard, etc.), els corps i forces de seguretat de l'Estat i les contribucions a l'OTAN i l'UEO, entre altres partides econòmiques.

- 19.000 milions d'euros sumen les subvencions del M. dâIndustria en 10 anys per a nous programes d'armament: avions Eurofighter, fragates F-100, submarins S-80, helicòpters d'atac Tigre, tancs Leopard... Fins a 2020, lâEstat té compromesos 26.200 milions dâeuros en la compra dâeixos âproductesâ?.

- Les tres últimes inversions de les Forces Armades (Eurofighter, F-100 i Leopard) equivalen a 27 voltes el pressupost per a Cultura i el triple de l'inversió per a creació d'ocupació.

- Al menys el 26% de la despesa pública en I+D per a 2006 està destinada a programes militars. Això suposa 3 vegades el dedicat a investigació bàsica, 5 vegades el dedicat a investigació sanitària; 22 vegades el de lâ investigació agrària i 31 vegades el dedicat a investigació oceanogràfica i pesquera.

- 5 empreses que desenvolupen 11 sistemes d'armament (EADS-CASA, Santa Bárbara, SENER, ITP i NAVANTIA) reben el doble de diners que totes les universitats espanyoles i el CSIC per a I+D civil.
uEspanya és el segon estat del món darrere dels EUA que més recursos dedica a la investigació militar en termes relatius (percentatge respecte al PIB).

- El M. de Defensa és el primer terratinent de l'Estat espanyol i el segon de tota Europa.
ODM2006.pdf
ODM2006.pdf (160,42 KiB)
Mira també:
http://www.antimilitaristas.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat