Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: dones
Manifest 8 de març 2006
05 mar 2006
ALLIBERA’T DELS MURS QUE T’OPRIMEIXEN!!!
CONSTRUÃ?M UNA SOCIETAT ANTIPATRIARCAL!!!
L’any passat diversos col·lectius feministes i antipatriarcals de l’esquerra independentista i rupturista ens vam trobar sota el lema “Recuperem el vuit de març�. Aquest any tornem a ser aquí, perquè el vuit de març ha de ser una jornada de lluita, i perquè creiem necessari situar-nos al marge del feminisme engolit i utilitzat per les institucions. Creiem que el vuit de març ha de ser una lluita diària, i pensem que cal anar més enllà de les campanyes publicitàries i les denúncies.

Nosaltres també denunciem, exigim i reivindiquem acabar amb totes les formes d’opressió que continuen sotmetent a les dones, pel sol fet de ser dones. Però també reivindiquem un feminisme de classe, ja que entenem feminisme com a rebuig de totes les formes de dominació: personal, social i nacional.

Una forma de dominació també la patim en la llei cívica que l’Ajuntament de Barcelona ens ha imposant. Una llei que ens retalla les llibertats individuals i col·lectives; criminalitzant i traient del carrer tot allò que els hi fa nosa. Sense fer cas, un cop més, de les mobilitzacions populars que s’han manifestat en contra. Negant i reprimint, sistemàticament, els moviments socials.

La política institucional només ha donat resposta a les demandes puntuals d’igualtat legal, però no real, entre homes i dones. Creant reformes legals concretes: com la llei integral contra la violència de gènere. Una llei per cobrir l’expedient, que es queda amb una mera declaració de principis, perquè les institucions no han desenvolupat els recursos i les eines necessàries per aplicar-la. Fer-ho, faria trontollar la seva estructura de poder: Els sistemes capitalista i patriarcal.

Superar aquests sistemes, que es retoralimenten, és constituir-nos com a subjectes per construir un nou model de relacions entre les persones. Cadascú i cadascuna de nosaltres és responsable d’aquest procés. És un treball que hem de fer de forma continua i transversal. I sobre tot és el nostre projecte col·lectiu per transformar la realitat i assolir aquest nou model de societat que volem.

ALLIBERA’T DELS MURS QUE T’OPRIMEIXEN!!!
CONSTRUÃ?M UNA SOCIETAT ANTIPATRIARCAL!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest 8 de març 2006
05 mar 2006
Les fronteres i els passaports també són instruments d'opressió del patriarcat.
Re: Manifest 8 de març 2006
06 mar 2006
Anarquista ningú en dubta d'això...Què t'ho fa pensar? Els prejudicis fan nosa, no trobes?
Però tens raó, tenim un munt de fronteres per a superar fins a construïr uns Països Catalans lliures i estupendos. Au estimada, deslliura't de la teva opressió i crida com una berra: independència o mort!
Re: Manifest 8 de març 2006
06 mar 2006
Està molt bé. Però posades a millorar la deixo anar: "considero que les organitzacions politiques i juvenils signants, o bé son les seccions de Barcelona o bé tenen un problema de centralisme".
Re: Manifest 8 de març 2006
07 mar 2006
Totes les propostes de lluites antipatriarcals benvingudes siguin. Però no s'ha d'oblidar que des de fa 30 anys hi ha un moviment que ha lluitat per mantenir el que era una certa unitat de les diferents corrents del feminisme organitzat. Unitat entesa com a element de garantia de l'autonomia del moviment de les dones. Unitat que amb els anys s'ha mantingut en la proposta de tenir una comissió 8 de març que elaborés un manifest, discutit per tots els grups i la convocatòria de la mani del 8 de març (mani, per cert que després d'anys de debat es va acordar que fos de dones).
És trist com des de suposats plantejaments feministes "radicals" es fa cas omis d'aquests acords propis del moviment. Ni unitat (es pasa de la comissió i de realitzar accions conjuntes), ni autonòmia (es pasa per folre la decissió del moviment de dones de que sigui de dones).
Sota aquests plantejaments "feministes" (moltes vegades cridats pels homes d'aquestes organitzacions). l´únic objectiu és trencar i utilitzar un espai de dones. Per que només s'atreveixen amb les dones. Per què no vau anar a la mani del 18 de febrer, tan reformista que era?
Re: Manifest 8 de març 2006
07 mar 2006
"perquè creiem necessari situar-nos al marge del feminisme engolit i utilitzat per les institucions" I sobre tot, us situeu al marge perque mai heu entés o respectat la autonomia del movimient feminista existent. De fet, feu onejar aquesta patètica excusa de que el feminisme està engolit per les institucions per centrar el feminisme des d'allà on mai ha estat centrat. Us agradi o no, el feminista, és un moviment independent i autònom de partits i institucions. Des del movimient feminista més heterogeni, sempre hem intentat estrendre un missatge de respecte a les organitzacions d'esquerres, els sindicats i els sectors socials mobilitzats per tal de que es respectesin els espais i les decissions preses pel moviment de dones de Catalunya, concretat a la Comissió 8 de Març, i sempre, ens hem trobat amb la incomprensió de sectors que com el vostre es creuen amb el dret de revocar e ignorar les decissions preses al sí del moviment feminista autónom. I subscric AUTÓNOM. AUTONOM. HISTÒRIC. I PROU HETEROGENI COM PER DONAR CABUDA ALS DIFERENTS FEMINISMES, DES DELS MÉS RADICALS FINS ALS MÉS INSTITUCIONALS. A TOTS AQUELLS FEMINISMES QUE ENTENGUIN, RESPECTIN I PARTICIPIN A LA VETLLA I PROMOCIÓ DE LA AUTONOMIA DEL MOVIMENT FEMINISTA.
Si us plau deixeu de prendre el nostre espai (físic i polític) amb pretextos i excuses que no son certes. EL MOVIMENT FEMINISTA NO ESTÀ ENGOLIT PER LES INSTITUCIONS. EL MOVIMENT FEMINISTA CONTINUA SENT-HI. UN MOVIMENT AMB ELS BRAÇOS OBERTS A TOTES LES DONES.
Potser més que criticar la institucionalització del feminisme haurieu de posar-vos a pensar sobre la importancia historica i el pés polític de la construcció d'un moviment feminista autònom. Autònom. Autònom de què??? Autònom dels partits polítics, síndicats, i d'altres organitzacions socials. Autònom de les influències dels homes. Un moviment, en definitiva fet des e i per a les dones. I US AGRADI O NO, AQUEST MOVIMENT EXISTEIX. EN TÉ UNA HISTÒRIA. EN TÉ UN PRESENT. EN TÉ UN FUTUR. I EN TÉ UNA COMISSIÓ QUE ORGANITZA ELS 8 DE MARÇ. AIX� QUE SI US PLAU... JA N'HI HÀ UNA CONVOCATORIA UNITÀRIA DES DEL MOVIMENT... QUINA ÉS LA VOSTRA EXCUSA???
Re: Manifest 8 de març 2006
07 mar 2006
Tampoc sé qué és el que heu de recuperar, doncs EL 8 DE MARÇ MAI HA ESTAT D'ALGÚ QUE NO FOS EL MATEIX MOVIMENT FEMINISTA!!!
Re: Manifest 8 de març 2006
07 mar 2006
Tampoc sé qué és el que heu de recuperar, doncs EL 8 DE MARÇ MAI HA ESTAT D'ALGÚ QUE NO FOS EL MATEIX MOVIMENT FEMINISTA!!!
Re: Manifest 8 de març 2006
08 mar 2006
deshacer los brazos opresores de esta sociedad patriarcal, conseguir una igualdad real etre hombres y mujeres y olvidar de una vez el concepto de dualismo, es cosa de todos y todas. de todas y todos aquell@s que pensamos que somos personas y que esta sociedad machista oprime a la mujer.

es tarea de tod@s, repito, luego no entiendo porqué el feminismo del que hablas (XXX) rechaza la participación del hombre, se trata de unirnos no de separarnos....

mujeres y hombres unid@s por la igualdad
¡¡8 de marzo todos los dias!!
Re: Manifest 8 de març 2006
08 mar 2006
Tot això està molt bè, però el concepte de dualisme existeix, i tot i que et consideris persona, jo també em considero persona, persona, dona, lesbiana, catalana, obrera i d'esquerres. I sí que és tasca de tothom (tots i totes) desfer els braços opresors d'aquesta societat patriarcal.
Ara bè, el fet de que no entenguis la raó de la autonomia del moviment feminista és precisament del que em queixo. Nosaltres no rebutgem la participació dels homes, està molt bè que els homes participin, pero, si us plau feu-lo respectant les presses de decisió i la historia del nostre moviment. Un espai físic i polític on les dones podem desenvolupar línies de pensament i d'accions des de nosaltres mateixes, sense cap mena d'influència del homes, ni dels partits, ni dels sindicats, ni de cap altra organització social que no sigui el mateix moviment feminista.
Nosaltres invitem a la societat a promoure el feminisme i hi impliquem tambè els homes, així com hi implique a tots els sectors socials (institucions incloses, i no per això en som institucionals) PERÒ EN DECIDIM, I EN PENSEM, NOSALTRES.
El que no entenguis aquesta necessitat existencial i política, o el que no hi estiguis d'acord, no vol dir que sigui suficient raonament com per sentir-te amb l'autoritat autoatorgada d'imposar la teva presència quan no t'és demanada.
Aquesta prepotència en nom del tod@s unid@s vamos a "recuperar el 8 de març" en realitat acaba convertint-se en un "anem a pendre el 8 de març", un estil de fer molt d'home al meu entendre... O no?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more