Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Jornades per la pública
27 feb 2006
Els universitaris catalans es mobilitzen per impulsar la seva participació dels estudiants en les pròximes reformes
27/02/2006 16:11
BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

Els estudiants universitaris de Catalunya es mobilitzaran els dies 28 de febrer, 1 i 2 de març a Barcelona per impulsar la seva participació en les pròximes reformes universitàries a través d'unes jornades de reflexió.

Sota el títol 'Anem al gra, despullem-nos per la pública', la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública pretén crear un espai d'encontre on qualsevol persona pugui expressar les seves inquietuds, visions i propostes sobre el futur de la universitat pública i el seu paper a la societat.

El portaveu de la plataforma, Lluís Monerris, ha explicat a Europa Press que una de les característiques més importants d'aquesta jornada és que "està oberta a tothom" i que "prima la participació", en contraposició a les jornades organitzades per les universitats que "són més aviat unes ponències on no pots donar la teva opinió" i que normalment es dirigeixen a representants de claustres i estudiants que formen part d'algun departament, ha afirmat.

A la primera part de la jornada, que tindrà lloc demà, els estudiants analitzaran alguns aspectes de la situació actual de la universitat pública, com el seu sistema de finançament, el paper que juga aquesta institució a la societat, el moviment estudiantil dels últims trenta anys i quins canvis suposarà la creació de l'espai europeu d'ensenyament superior (EEES).

Dimecres es faran uns tallers de discussió "per aprofundir en el discurs", ha explicat Monerris, "per pensar què volem nosaltres com estudiants per a la universitat pública" i "per tirar endavant un pla de treball de la plataforma", que s'elaborarà dijous en un ple i que permetrà que la plataforma segueixi treballant amb les universitats.

El portaveu de la plataforma ha explicat que la idea de crear aquest espai de reflexió va sorgir arran de la manifestació estudiantil del 19 de novembre del 2005 en protesta per l'adhesió de les universitats espanyoles al pla de Bolonya i la nova llei orgànica d'universitat.

La Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública està formada per diverses assemblees de facultat i organitzacions estudiantils d'universitats catalanes i pretén ser el marc unitari de treball dels estudiants de Catalunya.
Mira també:
http://www.pmdup.tk

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jornades per la pública
27 feb 2006
19 de novembre????
Periodista, d'aquesta no me'n vaig enterar, jeje.
Re: Jornades per la pública
28 feb 2006
Endavant amb la defensa de la Universitat Pública!

Txapó per l'assemblea de la UPF i les associacions que s'han currat aquestes jornades!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more