Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí
Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
18 feb 2006
MILERS DE PERSONES RECLAMEN EL DRET DE DECIDIR DE CATALUNYA

COMUNICAT DE PREMSA DE LA PLATAFORMA "PEL DRET DE DECIDIR"


MÉS DE 700 MIL PERSONES SURTEN AL CARRER PER MANIFESTAR-SE SOTA EL LEMA "SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET DE DECIDIR"
A1.jpg
La Plataforma "Pel dret de decidir" organitzadora de la marxa considera un èxit rotund el seguiment de la convocatòria i el civisme dels seus participants. Famílies, joves i grans se sumen a una manifestació a favor de la dignitat nacional del poble català

La Plataforma "Pel dret de decidir" que agrupa més de 600 entitats i moviments socials, impulsora de la manifestació del 18F, considera un èxit rotund el seguiment de la convocatòria i agraeix a la ciutadania l'assistència massiva a la marxa. Segons dades de l'organització, avui dissabte més de 700.000 persones han participat en un acte que demostra la maduresa democràtica del poble català.

Segons portaveus de la Plataforma, la manifestació d'avui ha estat un acte d'autoafirmació i d'autorganització que anat més enllà de la dinàmica partidista i el consideren un signe de maduresa política. Els impulsors de la marxa volen deixar clar que ningú ni cap partit polític pot atribuir-se l'èxit d'aquesta convocatòria. El poble català en la seva pluralitat ha estat el protagonista rotund d'aquesta diada.

La Plataforma pren nota del missatge rebut de la ciutadania i es responsabilitza de seguir donant continuïtat a la mobilització social defensant que "Som una nació i tenim el dret de decidir". Pròximament, l'Assemblea de les entitats organitzades "Pel dret de decidir" valorarà quin ha de ser el camí per a continuar el procés que avui s'ha encetat més enllà de les conjuntures partidistes i institucionals i dels seus resultats.

La Plataforma "Pel dret de decidir" convoca demà 19 de febrer a les 11 del matí a la premsa -al C/Rocafort, 242 bis (planta baixa)- per tal de fer una valoració més detallada del seguiment de la convocatòria.

Us adjuntem el llistat actualitzat d'entitats adherides fins al moment a la Plataforma "Pel dret de decidir".

Per demanar més informació, poseu-vos en contacte amb:

Plataforma "Pel dret de decidir"
premsa ARROBA tenimeldretdedecidir.org
Tel. 93 444 38 00

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
18 feb 2006
700.000 persones? no t'ho creus ni tu. Confio més en la gent de Contrastant, que almenys fan un compte seriós, científic i molt acertat.
Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
18 feb 2006
700mil o 200mil és igual, la questió és que ha anat molt bé i que hi havia moltíssima i moltíssima gent. Ara cal que seguim lluitant, i que ens donguem conta que el dret de decidir sense límits no passa pels estatuts! Autodeterminació pels Països Catalans!
Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
18 feb 2006
moltes,
contrastant es queda curt. Mira que fins la guàrdia urbana diu que hi ha més gent.
70000 és impossible. Si hi havien 70000 a la mani de l'11 de la CUA hi havien 2000
Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
18 feb 2006
és una bona notícia que tanta gent hagi surtit al carrer, però tampoc cal inflar les xifres. És matemàticament impossible tanta gent, sinó mirar a "Contrastant".
Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
18 feb 2006
La questio es que sempre es posa en dubte quan gent normal i orrent traballdora surt al carrer i quasi mai el quinze imbècil de convivecia civica o la U.C.E. (union comunista de Exspanya) PP i atemtats euskadi i batasuna .... Doncs jo us dic que be a la meva comarca i cintu de bcn hi ha anat molta gent ( l setmana passada fou una previa... ) Que voleu quinze morts sobre la taula per ser mes revolucionaris? be valtros sabreu pro naltris sabem que si ens hi posem no es per quinze 50 o 800 fins al final.. ja fareu...
Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
19 feb 2006
cada dia més els falsos hiper-revolucionaris d'indymedia demostren la seva estretor de mires, hipocresia i reaccionarisme. A la mani d'ahir hi havia moltíssima gent, quan arribava a Plaça Catalunya encara sortia gent de Plaça Espanya, més que a la mani contra la LOAPA del 81, més que a les manis contra el trasvassament, tanta o més que a la mani contra la cimera europea a Barcelona de l'any 2002 : molta gent. Si en aquesta erem 70.000, llavors la mani gran contra la guerra erem no un mil.lio i mig sino 200.000.

Es veu que a molt "marxista" ranci, a molt anarco-lumpen i a molt pseudo-"independentista" s'els hi ha atragantat la gentada d'ahir, i ja com Stalin només poden distorsionar la realitat o ignorarla. Molt objectiu. Molt materialista. Molt marxista. Molt revolucionari.

Anéu a la merda i podriu-vos al vostre gueto.
Desenes de milers, o fins a 125.000
19 feb 2006
Desenes de milers de persones inunden Barcelona en defensa de la nació i "el dret de decidir"

La marxa ha convertit la Gran Via en una marea de gent i banderes catalanes.
   
       
La societat civil catalana ha sortit al carrer per reclamar el dret de Catalunya de decidir. Darrere d'una gran pancarta on es llegia el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir", la marxa ha fet un recorregut al·legòric, amb sortida a la plaça Espanya i arribada a la plaça Catalunya. Milers de persones de totes les edats, un milió segons l'organització i 125.000 segons la Guàrdia Urbana, hi han participat. La gran afluència de gent ha fet que mentre que alguns ja eren a la plaça Catalunya altres encara no havien començat a caminar.
   
    Banderes amb les quatre barres catalanes han inundat la Gran Via, primer, i la plaça Universitat i la ronda Universitat, després, fins a arribar al punt final de la manifestació, la plaça Catalunya. Ha estat una marxa festiva, amb música i animació, que ha transcorregut sense incidents. S'hi ha pogut veure gent de totes les edats i de tots els punts de la geografia catalana, també de la Catalunya Nord i del País Valencià.

Les previsions de l'organització han quedat totalment desbordades. Havien fet números comptant que uns 300 autocars es desplaçarien a Barcelona des de diferents ciutats catalanes per participar en la protesta i calculaven que serien unes 15.000 persones. Al final de la marxa han donat una xifra estimada d'un milió de persones. El ball de xifres, com en tota manifestació, està servit perquè la Guàrdia urbana parla de 125.000 persones.

La protesta ha estat convocada per més de 600 entitats ciutadanes d'arreu del país i compta amb el suport dels sectors intel·lectuals. A la capçalera, hi havia els actors Joel Joan i Lloll Bertran, el cantant d'Els Pets, Lluís Gavaldà, i l'escriptora Isabel-Clara Simó, entre molts altres artistes.

Un cop a la plaça Catalunya s'ha hagut de llegir tres cops el manifest. Titot, el cantant de Brams, ha compost una cançó especialment per a l'ocasió i, finalment, s'ha donat per finalitzada la manifestació amb un cant conjunt de l'himne de Catalunya, "Els segadors".

La plataforma organitzadora ha intentat mantenir-se al marge del convuls moment polític que s'està vivint i que fossin els ciutadans els que expressessin la seva voluntat al carrer. Creuen que aquesta és una qüestió de dignitat i, a part de reclamar el dret de decidir, la marxa ha volgut ser un crit d'ànim per evitar retallades al Congrés dels Diputats en l'Estatut que es va aprovar el 30 de setembre al Parlament.

Al voltant de la senyera original de l'Assemblea de Catalunya, els convocants han evocat l'esperit d'unitat que presidien aquells temps i que ara, segons ells, es troben a faltar en la societat civil catalana.

Tot i els esforços de les entitats convocants per mantenir la manifestació al marge de la lluita partidària, les forces polítiques també hi han dit la seva. Diferents dirigents polítics, alguns d'ells a títol personal, s'han sumat a la protesta. Oficialment, només Esquerra Republicana de Catalunya ha mantingut la seva presència a la manifestació per reclamar que l'Estatut reconegui Catalunya com una nació. Els republicans hi han enviat tots els seus consellers, inclòs el conseller primer, Josep Bargalló, així com també el president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, i s'han col·locat en un segon terme després de la capçalera.

El PSC i CiU ja havien renunciat a participar en la marxa al·legant que no és el moment de mobilitzacions ciutadanes, en plena negociació del text estatutari. Per la seva banda, Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa, que en un principi va donar ple suport a la manifestació, a última hora ha descafeïnat la seva presència perquè diuen que "s'ha produït una confusió total, en gran part a causa de l'intent d'apropiació indeguda d'ERC". No hi anirà cap membre de la direcció ecosocialista i només hi participarà una petita delegació del partit.

Des d'ICV-EUiA creuen que s'hauria d'apostar per fer una "gran manifestació" en contra del Partit Popular. La idea no ha estat gens ben rebuda pel Partit dels Socialistes de Catalunya, que en tot cas demana unitat contra l'allau d'odi a Catalunya desencadenat pel PP.

El president del PP de Catalunya, Josep Piqué, ha titllat de "franquista" la decisió de canviar l'horari del partit que avui ha de jugar el FC Barcelona per no coincidir amb la manifestació.
Ocupació de carrers el 15-02-2003 contra la guerra
19 feb 2006
Veure l'article a la discussió sobre Contrastant:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/238195/index.php
Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
19 feb 2006
Com la majoria de vosaltres jo també vaig anar a la manifestació d'ahir. Sóc optimista en quant a xifres, malgrat que em sento estafada. Per què? Pel senyor Carod-Rovira (i consti que sempre he votat a ERC), perquè en teoria, a la presentació de "Tenim el Dret de Decidir" llegim "La Plataforma no es vol posicionar ni a favor ni en contra de cap text estatutari. Aquest NO és pas l'objectiu que li ha donat origen"... En canvi a la premsa, avui, llegim declaracions en què els d'esquerra es pengen medalletes que els vénen grans... Digueu-me il·lusa, que tant me fa!!!!!
UNAS 140.000 PERSONAS es manifesten sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
19 feb 2006
GRÀCIES COMPANYS DE CONTRASTANT!!

LA VERITATA ES FARA LLIURES!!

EL PROBLEMA ÉS PER QUÈ SERVEIX AIXÒ SI DESPRÉS DE TOT ES PACTARÀ UN ESTATUT MISERABLE I AL SERVEI DEL ESTAT DCENTRAL I DEL CAPITAL!!

WWW.KAOSENLARED.NET
Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
19 feb 2006
El que hauriem de fer el pròxim cop és una manifestació com aquesta -a favor de l'autodeterminació- a Madrit. Entre catalans i bascos tots junts podria ser bastant espectacular.
Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
19 feb 2006
«Polítics, poseu-vos les piles. Heu d'estar a l'altura d'aquest poble»


Joel Joan, actor i director de la sèrie Porca misèria, va llançar des de l'escenari de plaça de Catalunya aquesta proclama: «Polítics, poseu-vos les piles, perquè heu d'estar a l'altura d'aquest poble. I aquest poble és una nació.» La capçalera de la manifestació havia arribat a la plaça a un quart i cinc de set, gairebé tres quarts d'hora abans del que estava previst. Les personalitats que havien caminat al capdavant de la marxa eren ja sobre l'escenari, mentre dues pantalles gegants reproduïen imatges de la manifestació. Maria Mercè Roca, diputada d'ERC, va llegir un text en homenatge a Francesc Ferrer i Gironès i es va guardar un minut de silenci. Seixanta segons en què, molt de lluny, se sentien els crits dels que encara no havien ni divisat la plaça i s'estenien fins a la plaça d'Espanya: «Visca la terra lliure!» L'actriu Carme Sansa va ser la primera a llegir el manifest. «Volem intervenir en la conjuntura política oberta amb la reforma de l'Estatut i demostrar també la nostra preocupació pel clima creat des de diversos cercles antidemocràtics.» «Afirmem que cap veritable autogovern és possible sense sobirania fiscal i tributària i sense inversions i infraestructures, relacions internacionals i cooperació -va llegir Samsa-, el que nosaltres decidim ningú no ho ha de retallar. Som una nació i tenim el dret de decidir!» Diverses personalitats van anar repetint el text perquè tots els manifestants el sentissin en arribar a la plaça. Hi va haver també les actuacions de Teatre de Guerrilla, The Companys, Titot, i es van cantar Els segadors.
Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
19 feb 2006
els d' Endavant estan igual de cabrejats que els del PP, PSC, IC, CCOO no poden veure que la manifestació hagi Esigut un gran exit i una riuda de gent
Endavant amb la Plataforma fora sectaris.
Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
19 feb 2006
el Jofre esta igual de cabrejats que els del PP, PSC, IC, CCOO no poden veure que la manifestació hagi sigut un gran exit i una riuda de gent, Si et picaa,gratat nano. Endavant amb la mobilització Fora intoxicadors
Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
20 feb 2006
Estem apanyats! Realment, fotem pena, perquè ja no confiem ni en la objectivitat no objectiva, ja que dubto que contrastant, per la seva implicació social en les manifestacions, siguin neutres, ja que ningú ho pot ser, i menys uns que el que busquen és la veritat. No senyors/es, no, no era això. Contrastant ha perdut veracitat perquè no ha dit el que voliem sentir? Però que és aquest doble joc?! Vergonya em fa que gent que s'autoanomena revolucionària no sigui capaç d'acceptar la veritat matemàtica més real i acurada existent, creada i organitzada precisament per tal de que la veritat refloti i torni a les nostres llars, i més quan es tracta de manifestacions massives. A darrera l'escenàri, entre tots, es va pactar la xifra!!! Trucadetes amunt, contactes avall... i la xifra de la guardia urbana! Apostes cap aquí, xerradetes cap allà, i primeres planes!!! Això va així, a l'esquerra, la dreta, al centre i a la mare que va parir als polítics!!! Perquè això són vots, pressions, i amb aquesta motxilla, tot hi sabent la veritat, ERC ha medit la força que té, i potser ara se'ls acudeix que ja és hora de desmuntar el tripartit i convocar eleccions, o a CiU que no firma l'estatut, o al Montilla que potser marxi a viure més enllà de Fraga... I així estem, els de sempre per sota, anar-nos barallant entre nosaltres mentre el capitalisme se'ns pixa a sobre i diu que plou. Que la veritat ens farà lliures, companys!!! I qui no vulgui creure contrastant, que miri la web i entengui com content, a vore si així, finalment, es creu a algú que busca la veritat, tota la veritat i res més que la veritat!
Prou mentides! 70200 i encara, que ja és un èxit!!!
Salut!
Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
20 feb 2006
Felicitats com una casa per l'organització
Re: Més de 700 mil persones surten al carrer per manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir"
20 feb 2006
My friends in Barcelona who participated informed me that the manifestation comprised an ocean of humanity along Diagonal from Pl.Espana to Pl.Catalunya. The 75 thousand figure quoted in Vanguardia is ridiculous. 75 thousand would be accomodated in a football stadium but would be many times more to fill the street from Pl.Espana to Pl.Catalunya. Of course those parties that were opposed to the demonstration will attempt to diminish its importance. I believe the figure of minimum 700 thousand.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more