Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : amèrica llatina
Contra-junta-Repsol 2006: tots junts contra la repsol
11 feb 2006
Dimarts 14 de febrer a les 20.00 al SCI,
convocatòria assemblea àmplia

âCONTRA â JUNTAâ? REPSOL 2006: TOTS JUNTS CONTRA LA REPSOL
1) Les transnacionals, a la vegada que locomotores de la pitjor globalització, són responsables directes de violacions sistemàtiques als drets humans. Les petrolieres es troben entre les més nefastes, i a més, són font del canvi climàtic global. Entre elles es destaca REPSOL YPF, involucrada en múltiples casos de contaminació, vulneració dels drets humans i de la sobirania de les poblacions indígenes.

Això succeïx tant en els països del Sud, com en el propi Estat espanyol (Tarragona, Canàries). El que ens proposem en la Campanya Repsol Mata, és unir físicament a col·lectius i persones afectats per l'actuació de REPSOL-YPF en els seus diferents àmbits i que vulguin entrar o hagin entrat en resistència contra aquesta. Per a concretar més, vam pensar en accions en l'Estat Espanyol al maig de 2006, paral·lelament a la Junta d'Accionistes de Repsol, en el marc del que serà âla Contra-Juntaâ? d'afectats, que se celebrarà en diversos llocs de l'Estat.
Per a parlar sobre tot això, us convidem a una trobada àmplia en:

âLa Vaqueríaâ? del SCI:
Carrer del Carme 95
Metro Liceu
Dimarts 14 de febrer
20h
Contacte: repsolmata ARROBA moviments.net

2) Kafeta Repsol Mata
Projecció: "Memoria del saqueo" (Pino Solanas, Argentina, 2004)
Presentació del 6è comunicat de la Campanya Repsol Mata
Dijous 16 de febrer
20h
Tapes i Kafeta pel pote de la Campanya
CS Metges (Carrer Metges, Forat de la Vergogna)
Metro: Arc de Triomf i Urquinaona

This work is in the public domain

Comentaris

Video-debat Goodbye Petroli, La festa s'acaba
11 feb 2006
DIUMENGE 12 de febrer:


A LA TARDA(16.30h) a Can Masdeu
GOODBYE PETROLI, LA FESTA S'ACABA III
Videofórum: "The End of Suburbia: Oil Depletion and the End of the American Dream". La societat industrial té només 150 anys, però està arribant als seus límits biofísics.

L'inici del declivi del petroli és una de les pirncipals manifestacions, però no l'única dels límits del planeta.

Presentarem aquest documental i parlarem d'iniciatives comunitàris al voltant del món que s'estan preparant per l'època pospetroli.

Amb Marcel Coderch (de AEREN)

Per aribar a Can Masdeu, podeu trobar el mapa en la seva web
www.canmasdeu.net
canmasdeu.net
Re: Contra-junta-Repsol 2006: tots junts contra la repsol
11 feb 2006
L'emissió de gasos contaminants emesos pels vehicles és una de les principals fonts de la contaminació atmosfèrica a les grans concentracions urbanes, encara que no és pas l'unica. Cal recordar que els essers humans també emetem CO2 i qualque animals metà. El compromís del gremi de l'automoció amb el protocol de Kyoto és totalment responsable...


Aquest acord internacional de protecció del medi ambient té com a objectiu principal la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, els quals s'acomulen a l'atmosfera i afavoreixen que la radiació de la solar i la calor de la terra no s'esvaeixin cap a l'espai exterior, doncs així s'augmenta la temperatura global del planeta.

Hem de tenir en compte la importància de mantenir vius els nostres boscos, ja que tenen la capacitat d'absorbir diòxid de carbino de l'atmósfera.

PRINCIPALS GASOS CONTAMINANTS EN UN VEHICLE
El monòxid de carboni, els hidrocarburs i les partícules de carbo es generen per una combustió incompleta de carburant.
Els òxids de sofre provenen de la combustió dels sofre que contenen certs combustibles.
Els òxids de nitrogen resulten de la reacció de l'oxígen i el nitrogen exposats a alta temperatura i pressió.


Els vehicles de gasolina emeten un contaminació constant, tanmateix els vehicles diesel tenen una contaminació directament proporcional a la càrrega que es fa del motor. A més càrrega més contaminació.
Tenir el vehicle en bon estat i emprar un consum responsable de mateix, afovorirà a reduir l'emissió de gasos contaminants. Hauriem d'estalviar les grans accelerades i mantenir el cotxe engegat mentre ens trobem estacionats (això de; t'espero aquí un moment). Altrament podem considerar la posibilitat de comprat un vehicle híbrid. Aquest vehicle fa servir un motor elèctric per arrencada i fins a 30km/h, per després passar al motor de combustió interna.

La incorporació de catalitzadors al vehicle ha permés reduir considerablement
els gasos contaminants. El teball del catalitzador consisteix bàsicament en transformar els òxids de nitrogen, monòxid de carboni i hidrocarburs en nitrogen, diòxid de carboni i vapor d'aigua.

Diferents estudis determinen que alguns mamífers remugants com les vaques o les ovelles tenen la capacitat de contaminar cuatre vegades més que els vehicles. Aquests animals produeixen gas metà (hidricarbur). També el produeixen les fuites i filtracions de gas natural.

El problema del gas metà és la seva capacitat d'absorbir calor, fins a 24 cops més que el CO2, encara que dura menys a la troposfera. Cal tenir en compte que en els casquets polars hi ha acomulats hidrats de metà, tanmateix la descongelació provoca l'emissió de metà. L'escalfament de la terra ens acabarà ofegant.

Ens hauriem de pensar seriosament emprar vicicleta per dins de les ciutats, vehicles elèctrics o que coi, tramvies a cavall. Però el problema és que: qui dia passa any empeny!
Re: Contra-junta-Repsol 2006: tots junts contra la repsol
11 feb 2006
en bicicleta i sense fums!
Sindicat Terrassa