Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Declaració politica del Bloc davant el pacte PP-PSOE
03 feb 2006
DECLARACIÃ POLÃ?TICA DEL BLOC DAVANT EL PACTE PP-PSOE PER A LA REFORMA DE LâESTATUT VALENCIÃ EN LA COMISSIÃ CONSTITUCIONAL

Informació de la declaració oficial realitzada en roda de premsa este matí. Inclou tall de veu dâEnric Morera.
Ahir, 2 de febrer de 2006 va ser un dia negre per a la història de la democràcia valenciana. Ahir, en el marc de la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats, es va ratificar el pacte entre el Partit Socialista Obrer Espanyol i el Partit Popular per imposar a la ciutadania valenciana un Estatut que ens condemna a un nou període de submissió política, de dependència fiscal, de confrontació identitària i de pobresa democràtica.





El debat i votació de les esmenes al si de la Comissió va posar de manifest, de nou, la solidesa de lâacord entre el PP i el PSOE, que sâha plasmat fonamentalment en dues mesures: el manteniment de la referència a la nostra llengua com a âidioma valenciàâ? i la desaparició de tota referència a la barrera electoral a lâEstatut i el seu manteniment en una Llei Electoral que només podrà ser aprovada per tres cinquenes parts de les Corts Valencianes. Una nova edició, doncs, dels acords entre la dreta i lâesquerra espanyoles que ja van tindre lloc a la Transició i dels quals ja vam ser víctimes els valencians i valencianes.
En eixes circumstàncies, des del Bloc Nacionalista Valencià acusem públicament al Partit Popular i al Partit Socialista dâhaver-se mogut per interessos exclusivament partidistes, dâhaver defugit qualsevol mena de debat social i polític, dâhaver actutat de mala fe al si de la Comissió Constitucional i dâhaver intentat manipular el BLOC i altres formacions polítiques.
Per tot això, volem aclarir i denunciar els següents punts:
1. Des del principi del procés de reforma, el nostre Estatut ha estat utilitzat com a arma per intentar frenar els processos de reforma dâaltres textos i, en concret, de lâEstatut català. Ara que sembla haver-se arribat a un acord per a lâEstatut de Catalunya, ens consta que la direcció del PP, i en concret el seu president, Mariano Rajoy, acompanyat dâAcebes i Zaplana, van donar ordre dâabortar qualsevol reforma estatutària, i en concret la valenciana, dins dâuna estratègia partidista i ultradretana.
2. Eixa voluntat de la direcció del PP la coneixem directament perquè el passat dimarts el propi Secretari General del PSPV, Joan Ignasi Pla, va mantindre amb el Secretari General del BLOC una conversa telefònica en què va informar que el president del govern central José Luis Rodríguez Zapatero, donava ordre als negociadors del PSOE dâarribar, per qualsevol via, a un acord amb el PP, per tal que hi haguera Estatut valencià.
3. El PSOE de Zapatero, per tant, ha actuat conscientment com a còmplice dâuna estratègia del PP que no té altre objectiu que frenar els processos de reforma de lâestructura territorial. Creiem que amb això es pot afirmar amb tota claredat que el PSOE, i el govern del senyor Rodríguez Zapatero no creuen i no volen una Espanya plural.
4. Hui fa exactament dos setmanes que el màxim responsable dels socialistes valencians va anunciar la disposició del PSOE a rebaixar la barrera electoral al 3% i a llevar la paraula âidiomaâ? en referència al valencià, amb la qual cosa es trencava el pacte amb el PP. Des del BLOC vam saludar positivament, però amb precaució, eixe anunci, i vam demanar que es concretara en mesures.
5. Aquell mateix dia membres destacats de la direcció del PSPV van posar-se en contacte amb la direcció del BLOC per demanar la nostra intermediació davant els nostres socis al parlament espanyol per donar suport al nou escenari i donar suport a eixes dues esmenes. Des de la direcció del BLOC vam mantindre converses amb diferents grups parlamentaris per fer-los arribar la nostra opinió i oferir al grup socialista allò que feia temps que veníem recomanant-los: un trencament amb el PP i un apropament a la resta de grups que defensen les postures del BLOC al parlament espanyol. Des de lâExecutiva Nacional del BLOC, doncs, acusem públicament a la direcció del PSPV dâhaver intentat utilitzar la nostra formació, dâhaver-nos enganyat i dâhaver actuat amb males arts.
6. Per tot això, des del BLOC considerem que Joan Ignasi Pla i bona part dels membres del seu equip de direcció del PSPV estan absolutament deslegitimats per continuar presentant-se com una alternativa de canvi polític.
7. El senyor Pla sâha vist atrapat entre les pressions de la dreta cavernícola que representa el PP i la âraó dâestatâ? personificada en el senyor Zapatero, Guerra i Ciprià Ciscar. I en eixa tessitura, el dirigent dels socialistes valencians no ha sigut capaç dâimposar allò que va anunciar fa escassament 15 dies, per la qual cosa el senyor Pla ha fet un ridícul espantós i sâha convertit en un cadàver polític, assassinat pels mateixos que van matar lâautèntic PSPV durant la Transició: lâultradreta, hui representada pel PP, i el centralisme suposadament progressista, encarnat, encara hui, 30 anys després, per personatges dâinfame record per a la política valenciana com Alfonso Guerra.
8. Joan Ignasi Pla es troba, en estos moments, inhabilitat políticament per encapçalar cap canvi polític al 2007, i molt menys el canvi valencià i dâesquerres que defensem des del BLOC. Qui coincideix amb lâextrema dreta espanyola en el model dâestat ho té molt difícil per intentar arribar a acords amb forces progressistes i nacionalistes com ho és el BLOC.
9. Ara més que mai sâha demostrat que el PSPV no existeix, i que qui realment mana continua sent un PSOE centralista i conservador. Ara més que mai sâha posat de manifest que el canvi polític a 2007 només serà possible amb la presència a les Corts del nacionalisme progressista que representa el BLOC.

Els valencians i les valencians necessitem un canvi polític en profunditat en 2007. Ãs una qüestió de supervivència nacional i social, i de dignitat democràtica que el PP passe als bancs de lâoposició. Però per si algú tenia encara cap dubte, el PSPV no compta en estos moments amb la confiança del BLOC per a que lidere eixe canvi. Molt hauran de fer, molt hauran de canviar perquè sâòbriga de nou lâescenari dâilâ¢lusió i dâexpectativa de canvi que ahir van tancar, amb un cop dâestat, al Congrés dels Diputats.

València, 3 de febrer de 2006.

Tall de veu dâEnric Morera:
morera030206.mp3
http://www.bloc.ws/index.php/bloc/extended/declaraci_poltica_del_bloc_da

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Declaració politica del Bloc davant el pacte PP-PSOE
03 feb 2006
No sou amics de CiU?, doncs que us defensi Mas, com amb l'estatut
Re: Declaració politica del Bloc davant el pacte PP-PSOE
03 feb 2006
Desperteu a bona hora valtros...
Sindicat